podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 23.05.2015 10:17:12

KRKA - MARIBOR: Hrvaški trenerji pa v nizki start

Vihar, ki ga je povzročila informacija, da je Ante Šimundža na vrhu seznama želja splitskega Hajduka za novega trenerja, se je polegel. Medtem se je oglasil tudi glavni igralec zgodbe in poudaril, da na odhod ni niti pomislil, zato pa je v njegovih mislih današnje gostovanje na Portovalu, kjer se bodo vijoličastim po robu postavili v zadnjem času zelo razigrani varovanci trenerja Andreja Kastrevca.

Po šampionskem slavju je kazalo, da bodo v Ljudskem vrtu mirno končali sezono oziroma da so kakšni večji stresi izključeni, toda sredi četrtkovega popoldneva se je vendarle zgodilo. Iz dalmatinske prestolnice je kot strela z jasnega udarila informacija, da je Ante Šimundža prva izbira Hajduka za novega trenerja. "Strategija Maribora je popolnoma jasna. Tako glede igralcev kot trenerjev. Na silo ne zadržujemo nikogar," se je odzval Zlatko Zahović, potem ko mu je zastopnik 43-letnega strokovnjaka po nekajminutnih medijskih namigovanjih potrdil, da je nekdanji velikan, ki že leta ne najde izhoda iz krize, zares pokazal zanimanje, kar je pozneje športnemu direktorju vijoličastih razkril tudi prvi mož kluba s Poljuda Marin Brbić.

"Od svojega agenta sem dobil informacijo o zanimanju Hajduka zame. Dejal sem mu, naj se obrnejo na klub in da me ta zadeva ne zanima. Šli so po pravilih in najprej poklicali našega športnega direktorja, ki se je odzval, kot se odziva velik klub. Z mnenjem, da se nikogar ne zadržuje v klubu na silo. Enak odgovor so dobili z moje strani. Bil sem presenečen ob ideji, da bi zamenjal klub, saj so moje misli le pri Mariboru. Razmišljam le o zadnjih dveh tekmah v letošnjem prvenstvu in pripravah na novo sezono, ko bomo želeli biti še hitrejši, močnejši. Želje so eno, realnost nekaj drugega. V nobenem trenutku nisem razmišljal o tem, da bi zapustil mesto trenerja Maribora. Imamo dovolj dela, ambicij, prostora za napredovanje. Naloga še ni opravljena," je včeraj dopoldne pojasnil Ante Šimundža in ohladil strasti ter prekinil nadaljnja namigovanja. Vsaj do nadaljnjega.

Kakorkoli namreč obrnemo, se je plaz sprožil, kar so nemudoma skušali unovčiti trenerji, ki so trenutno brez kluba. Po naših informacijah so bili po bombi iz Dioklecijanovega mesta dejavni zlasti Hrvati, menda jih je svoje usluge po raznoraznih kanalih ponudilo kar nekaj. In najbrž ne dvomite o tem, da kot jastrebi še naprej čakajo v nizkem startu ...

927-3-suler dw
Drago Wernig - TAKA

DOLENJSKI ŠPALIR ZA PRVAKE
Kako se bo vse skupaj razpletlo, bo pokazal čas, že danes pa vijoličaste čaka še predzadnja obveznost na igrišču v tej sezoni. Na Portovalu bodo merili moči z nogometaši Krke, ki so si z izjemno serijo štirih zaporednih zmag tako rekoč že zagotovili obstanek med prvoligaši. Potrebujejo še točko, da bi se tudi teoretično izognili dodatnim kvalifikacijam. Popolnoma razumljivo je, da si bodo že popoldne prizadevali za brezskrben zadnji krog, pred tekmo bodo Mariborčanom za novo prvenstveno lovoriko ob prihodu na igrišče bržčas čestitali s špalirjem, kar tudi na slovenskem prizorišču postaja običaj.

SPREMENJENA ENAJSTERICA
"Novomeščani so pokazali, da so dobra ekipa. Ušli so Goričanom v boju za odrešilno osmo mesto. Velikokrat so tekmecem zagrenili življenje in zavedamo se, da bodo tudi proti nam zelo motivirani, pri nas pa želja po osvajanju točk ne sme usahniti," pravi Ante Šimundža.

V primerjavi s preteklimi preizkušnjami se v postavi razumljivo obetajo precejšnje spremembe. "Smo na dveh frontah, tudi B-ekipa ima istočasno tekmo na Ptuju in jo pesti nekaj težav s poškodbami. Zato bo nekaj mladih igralcev igralo za NK Maribor B. Vsi z našega seznama, ki so zdravi, pa bodo bodo med potniki v Novo mesto. Okrevala sta tudi Vršič in Ndiaye, Mertelj je prestal kazen, manjkali bodo kaznovani Šuler, Stojanović in Vujčić. Kader bo ambiciozen, več minut bo tokrat za igralce, ki so morda igrali nekaj manj v zadnjih tekmah," je pojasnil trener Maribora, ki se je včeraj popoldne skupaj z Markom Šulerjem mudil tudi na Ptuju, kjer se je s podpisovanjem pristopnih izjav nadaljevala akcija Vijol'čni darovalec.

MIRNO PRIČAKOVANJE
Nogometaši Krke po nizu zmag mirno pričakujejo obračun s prvaki, toda hkrati so tudi izjemno motivirani, da se proti najboljši ekipi na sončni strani Alp prav tako predstavijo v čim boljši luči.

"Kljub dobrim rezultatom v zadnjem času pred zadnjima dvema preizkušnjama ne bomo postali lahkomiselni, z dozdajšnjimi dosežki se ne smemo zadovoljiti. Proti Mariboru bomo storili vse, da bi odigrali kar najboljšo tekmo in igrišče zapustili neporaženi. Ozračje v moštvu je odlično, igra je stekla, fantje so sproščeni in vse to je zelo dobra napoved za končnico prvenstva," pravi trener Krke Andrej Kastrevec, ki bo v ekipi zanesljivo pogrešal kaznovana Marina Perića in Damirja Rašića.

Članki iz rubrike