oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 05.06.2015 07:45:39

Stojić želel Kostića, dobil košarico

Drago Wernig - TAKA
Ranko Stojić se bo danes na tiskovni konferenci predstavil kot novi generalni direktor Olimpije, navijači in simpatizerji zeleno-belih pričakujejo, da bo govoril tudi o svoji burni preteklosti. Kontroverzni nogometni funkcionar naj bi imel na grbi nemalo grehov, zaradi česar so številni njegov prihod v Ljubljano pospremili z ogromno mero skepticizma.

Ne glede na vse se je nekdanji jugoslovanski reprezentančni vratar logično že lotil dela. Dejansko je precej zavihal rokave, časa namreč nima veliko. Zmaji naj bi priprave začeli že v sredo, kar je seveda logično, nova sezona je oddaljena le še dober mesec.

Zaradi tega ima Olimpija več težav, ena teh je tudi, da nima trenerja. Nazadnje je na klopi sedel Aleksandar Radosavljević, ki pa nima ustrezne licence, zato ne bi mogel ostati, tudi če bi ga želeli zadržati. Po naših informacijah naj bi Gorenjec vseeno ostal v klubu in se preselil v mladinski pogon, kdo ga bo nasledil na čelu članskega moštva, pa ostaja zavito v gosto meglo skrivnosti. V zadnjem času so z Olimpijo povezovali predvsem dva strokovnjaka: Marka Nikolića, ki je s Stojićem že sodeloval pri beograjskem Radu, in Slavišo Stojanovića, ki je bil v igri za prevzem Olimpije že nič kolikokrat. Izvedeli smo, da se je nekdanji slovenski selektor, ki je nazadnje v Belgiji vodil Lierse, v teh dneh dejansko sestal s Stojićem, toda služba trenerja mu menda ni bila ponujena. Tudi Nikolića menda ne bo v slovensko prestolnico. Kdo bo torej novi trener Olimpije? In ali bi lahko bil javnosti predstavljen že danes ob 11. uri, ko se bo začela tiskovna konferenca? Načrt naj bi že bil takšen, toda dokopali smo se do informacije, da je padel v vodo.

938-9-mandaric
Profimedia

Morski veter je z Obale do nas prinesel zanimivo govorico, da je Stojić za novega trenerja želel imenovati Miloša Kostića. Z nekdanjim Stojanovićevim pomočnikom pri Crveni zvezdi in Liersu se Stojić po naših informacijah ni zgolj sestal, ampak mu je celo ponudil pogodbo, Kostić bi se moral le še podpisati nanjo. A se kljub prepričevanjem in menda pozneje celo izboljšani ponudbi ni. Nekdanji selektor mladinske slovenske reprezentance je Stojića, ki je v Kostiću videl idealnega trenerja, saj je Ljubljančan in tudi nekdanji nogometaš Olimpije, včeraj okoli poldneva na koncu dokončno zavrnil. In ideja, da bi se skupaj s Stojićem na današnji tiskovni konferenci predstavil še Kostić kot novi trener, je padla v vodo.

stojic (obrez)
www.alesfevzer.com

Milošu Kostiću je bila ponujena vloga trenerja Olimpije, a jo je zavrnil.

Iskanje novega trenerja se torej nadaljuje, kot pri večini kadrovskih odločitev v prihodnosti pa bo imel pomembno besedo Stojić. Slednji je bil sicer imenovan za generalnega direktorja, toda njegov delokrog bo precej širši. Dejansko se sploh ne bo toliko ukvarjal s samim poslovnim vodenjem kluba, bolj s kadrovskimi vprašanji. Po naših informacijah tako Olimpija sploh ne bo imenovala športnega direktorja, čeprav se je namigovalo, da bi to funkcijo lahko zasedel Mladen Rudonja. Slednji je sprva bil del ekipe, ki je potrkala na vrata Izeta Rastoderja, toda na koncu je ostal praznih rok. Sicer mu je bila ponujena vloga v klubu, a z njo ni bil zadovoljen.

Pa še tole: Stojić si je z Milanom Mandarićem včeraj ogledal prostore v Jami za Bežigradom, kjer vadi mladinski pogon, in hkrati zemljišče v Stožicah, kjer naj bi novi predsednik Olimpije zgradil center za trening.

Članki iz rubrike