zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 19.07.2015 10:16:03

KRŠKO – CELJE: Krško bo vdihnilo prvoligaški zrak

Nikola Miljković
Čeprav smo v zadnjih letih večkrat doživeli, da je prvak drugoligaškega tekmovanja zavrnil napredovanje, tokrat ni bilo tako. V Krškem so se odločili narediti korak naprej in bodo prvič v svoji zgodovini nastopili med elito slovenskega klubskega nogometa.

Odgovornih v novem prvoligašu ni zajela evforija, temveč so ostali na trdnih tleh. Zavedajo se, da imajo najmanjši proračun v ligi, in ne želijo z glavo skozi zid. Naredili bodo vse, da obstanejo v njej, morebiten izpad pa ne bi bil nikakršna tragedija. Jedro moštva, ki si je izborilo nastop v prvi ligi, je ostalo, prišlo pa je nekaj igralcev, ki bi morali zagotoviti tisto želeno dodano vrednost. "Načeloma je to to; kar zadeva prihode igralcev, naj dodatnih okrepitev ne bi bilo," nam je na to temo povedal predsednik kluba Boštjan Blažinčič, ki komaj čaka, da se krstna tekma v prvi ligi začne.

KRŠKO – CELJE
NEDELJA OB 18.30

NE BODO IZGUBILI
Kot prvi v Krško prihaja hit zadnje sezone Celje. Čeprav je prednost na strani gostov, se v domačem taboru nikakor ne predajajo vnaprej. "Dejstvo je, da favoriti ne zmagujejo vedno. V tekmo gremo tako kot v vsako drugo in upam, da fantje ne bodo izgoreli zaradi prevelike želje. Pričakujem borbeno srečanje, res pa je, da so Celjani v boljšem ritmu. Mi smo delali na polno, verjetno so noge malo utrujene, ampak ne iščemo izgovorov. Borili se bomo in prepričan sem, da ne bomo izgubili," je dejal Blažinčič, ki pa se ne zanaša na to, da bodo nuklearci na začetku prvenstva predstavljali pravo malo neznanko za svoje tekmece.

krka celje nm 5
Nikola Miljković

Enainštirideseti v elitnem tekmovanju

Letošnja sezona najmočnejšega slovenskega prvenstva je 25. po vrsti, 14. pa bo v njej sodelovalo deset klubov. Krško je novinec med elito, saj se je prvič v svoji zgodovini uvrstil v elitno tekmovanje. S tem je postal 41. klub, ki se bo preizkusil v Prvi ligi Telekom Slovenije. Med štirideseterico pa je deset takih, ki so v njej sodelovali le eno leto (Rudar Trbovlje, Aluminij, Tabor Sežana, Medvode, Železničar Maribor, SET Vevče, Pohorje, Livar Ivančna Gorica, Kočevje in Radomlje).

V Krškem se obeta pravi nogometni praznik, tribune Stadiona Matije Gubca bodo verjetno polne, kar pomeni, da si bo dvoboj v živo ogledalo približno 1500 ljudi. "Vsi sprašujejo, ali lahko rezervirajo vstopnice. Sicer nimam čisto pravega občutka, kako bo to videti na stadionu, saj so se začeli dopusti in je Krško kar prazno. Toda prepričan sem, da bo stadion poln, ne gre pa zanemariti niti tega, da Celje ni daleč, zato bo nekaj ljudi prišlo tudi od tam."

MISELNOST OSTAJA ENAKA
V nasprotju s Krčani, ki se bodo prvič preizkusili v prvoligaškem tekmovanju, se Celjani lahko pohvalijo, da v njem nastopajo že od vsega začetka. Za njimi je celo ena najuspešnejših sezon. Proti pričakovanjem so v njej osvojili drugo mesto, uspešne sezone pa jim vendarle ni uspelo okronati z lovoriko, saj so v finalu pokala izgubili s Koprom. Poleti so ostali brez svojega najboljšega posameznika Benjamina Verbiča, nogometne čevlje je na klin obesil legendarni Sebastijan Gobec. Seveda ni ostalo samo pri odhodih, saj so se v prestopnem roku znali okrepiti. Omeniti velja predvsem izkušena Ivana Firerja in Jureta Travnerja, ki sta se vrnila k rumeno-modrim. S kadrovanjem je zadovoljen tudi trener Simon Rožman: "Pripeljati smo želeli mlade in obetavne igralce, a imamo tekmovalne ambicije, zato sta prišla tudi Firer in Travner, ki bosta vse skupaj vodila na in ob igrišču. Ne odstopamo od vizije kluba, še naprej želimo biti napadalni in atraktivni ter razvijati igralce."

ivan firer celje
nk-celje.si

V tekmovalnem pogledu želijo Celjani ostati v vrhu slovenskega nogometa, čeprav coach pravi, da verjetno ne morejo biti konkurenčni veliko bogatejšim ekipam Mariboru, Olimpiji, Kopru ... "Mislim pa, da jim lahko tu in tam ponagajamo," se je slikovito izrazil Rožman in nadaljeval: "Miselnost ostaja enaka kot lani, proizvesti želimo čim več fantov, ki bi bili zanimivi za tuji trg. Ko bomo imeli pravo vsebino in bodo igralci naredili korak naprej, tudi rezultat ne bo izostal. Potrebujemo še nekaj časa, ekipa ima potencial in gorečo željo po dobrih rezultatih."

912-4-celje dw
Drago Wernig - TAKA

NE BEŽIJO OD ODGOVORNOSTI
Priprave na sezono so bile nekoliko drugačne kot pri večini tekmecev, saj je Celje na začetku meseca igralo v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa, kjer je izgubilo s poljskim Slaskom. Vendar pa zgodnji začetek vseeno pomeni tudi določeno prednost. "Priprave smo malo prilagodili, naredili zelo kratek uvodni del in hitro poskušali priti v tekmovalno formo. Šli smo postopoma, mislim, da bo prava forma prišla čez dva tedna, trenutno pa smo tako tekaško kot taktično na zavidanja vredni ravni, zato menim, da smo v določeni prednosti pred konkurenti."

krsko aluminij 15
Nikola Miljković

V uvodu grofe čaka gostovanje pri novincu v ligi, kjer bo vloga favorita izrazito na njihovi strani. "Krčani so zelo velika neznanka, vendar ne smemo bežati od odgovornosti. Smo absolutni favorit, na drugi strani pa verjamem, da bo tekma nabita s čustvi, kar je običajno, kadar igra novinec v ligi. Ničesar ne smemo prepuščati naključju. Pričakujem borbeno in agresivno tekmo. Je pa res, da nas čaka vročina, ki bo verjetno onemogočila pretirano hud ritem igre, kar je za nas hendikep. Po drugi strani bi morali na igrišču pokazati kakovost, ki bi nas lahko pripeljala do zmage."

Članki iz rubrike