sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 30.07.2015 19:55:00

Kljub govoricam iz Splita lahko Vanoli mirno spi

Reuters
Bi nekdanji selektor hrvaške reprezentance Igor Štimac trenersko kariero lahko nadaljeval v Sloveniji?

Po uspešnem začetku sezone, ko so napredovali v drugi krog kvalifikacij za ligo Europa in osvojili superpokal, se je zdelo, da je pred Koprčani čudovito obdobje, po domači zmagi nad Hajdukom se je Obale dotaknilo celo nekaj evforije. V velikem pričakovanju povratnega obračuna v dalmatinski prestolnici domačemu porazu v prvem prvenstvenem krogu proti Domžalam nihče ni posvečal pretirane pozornosti. Vsekakor tudi zato, ker je Rodolfo Vanoli v želji, da najmočnejšim adutom privošči nekaj oddiha, posegel po številnih rotacijah.

Kanarčki so nato v Dioklecijanovo mesto odpotovali polni velikih pričakovanj, toda naposled so se morali v peklu Poljuda sprijazniti s slovesom od mednarodnega priokusa. S precej grenkega priokusa, saj se je bilo težko znebiti občutka, da bi bilo mogoče storiti kaj več, kar je očitno vplivalo na stanje duha Ivice Guberca in soigralcev tudi na nedeljskem gostovanju v Krškem.

Na stadionu Matije Gubca se je razpletlo z domačo zmago, ki je novince na prvoligaškem prizorišču kar malce senzacionalno izstrelila na vrh lestvice. Aktualni pokalni zmagovalci so sicer imeli pobudo, ustvarili so si lepo število priložnosti, toda bili so neučinkoviti in so tako po 180 prvenstvenih minutah še vedno brez točke.

O ČEM GOVORITE?


"Fantom nimam česa očitati, trudili so se po najboljših močeh, žoga preprosto ni hotela v mrežo. Ne preostane nam drugega kot delati naprej, tudi nam se bo prej ali slej odprlo," je po bolečem porazu med drugim povedal prvi mož Kopra Ante Guberac.

Deloval je zelo umirjeno, zato smo bili včeraj nadvse presenečeni, ko nam je prišla na uho informacija, da naj bi na Bonifiki razmišljali o zamenjavi trenerja. Menda resno, toda zadržek ob tem je bil vendarle precejšnji. Iz preprostega razloga, ker so tovrstna namigovanja prihajala od tam, kjer so se Koprčani poslovili iz kvalifikacij za ligo Europa. Iz Splita!

"Nov trener Kopra bo Igor Štimac," nam je zagotavljal dalmatinski vir. Nekdanji hrvaški selektor se je pred časom resda razšel z Zadrom, zato je trenutno prost, toda … "Prosim? O čem govorite?" se je odzval predsednik Kopra, ko smo želeli vse skupaj preveriti. "Saj sem vam že pred dnevi povedal, da o spremembah ne razmišljamo. In glede tega se ni spremenilo nič," je pristavil Ante Guberac.

"Sicer moram priznati, da mi je Igor Štimac kot trener všeč. V življenju nikoli ne veš, kaj vse se lahko pripeti, in morda se bodo naše poti kdaj srečale, ampak zdaj o kakršnikoli zamenjavi ne razmišljamo. Za takšno potezo se po navadi odločiš, ko ekipa igra slabo, ko je neprepoznavna in brez energije, ko slačilnica razpade. Pri nas ni tako, Rodolfo Vanoli ima še naprej moje oziroma naše popolno zaupanje in je trdno v sedlu," je pojasnil prvi mož Koprčanov.

Članki iz rubrike