mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 15.08.2015 16:03:21

Zahović: Olimpije nas je zelo strah, v klubu je panika

Drago Wernig - TAKA
Zlatko Zahović je, tako kot zmeraj, tudi tokrat brez dlake na jeziku predstavil pričakovanja pred derbijem.

"Ekipa je vrnila energijo," je kot najpomembnejše spoznanje po dvoboju s Celjani izpostavil Zlatko Zahović. "Velika čast je igrati pred Violami, ki nam to energijo dajejo. Vsem v klubu, kaj šele igralcem. Navijači se zavedajo, da so fantje po vsem, kar se je dogajalo v preteklih tednih, emocionalno v fazi nihanj, toda s svojim spodbujanjem iz njih izvlečejo maksimum," je pristavil športni direktor Maribora, nakar je beseda kakopak stekla o derbiju. "Zanima nas vseh 36 tekem v prvenstvu," se je najprej odzval snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo, a seveda je popolnoma jasno, da je obračun večnih rivalov vendarle nekaj več.

V KLUBU JE PANIKA
"Olimpije nas je zelo strah," je izstrelil ZZ in nadaljeval: "Igrali bomo proti strahu in trepetu slovenskih in evropskih zelenic. Proti vrhunskemu moštvu. Da, strah nas je, v klubu je prava mala panika. Bojim se, da igralci od strahu ne morejo spati, toda upam, da bomo to nekako le lahko uredili. Da bodo imeli miren spanec in se bodo lahko primerno pripravili na dvoboj."


Naj si te besede vsak razlaga po svoje, toda dejstvo je, da so igralci Olimpije po zadnjih spremembah in zmagi proti Kopru polni samozavesti. "Lažna samozavest te vleče nazaj," je pristavil Zlatko Zahović in poudaril: "Nam samozavest vlivajo tradicija in osvojene lovorike, prazne klubske vitrine so lažna samozavest. Veliko je izjemnih igralcev in fantastičnih ekip, ki so samozavestni 22 ur in pol na dan, sicer pa se zgodba ponavlja. Mi smo izven forme, v krizi, katastrofalni, čeprav smo v zadnjih štirih sezonah trikrat igrali v ligi Europa, v ligi prvakov, na mednarodnem prizorišču smo tudi prezimili. Poleg tega imamo po uvodnih petih krogih ravno toliko točk kot Olimpija, a se človek ob prebiranju in poslušanju številnih komentarjev skoraj ne more znebiti občutka, da bomo igrali proti moštvu, ki je bilo v vsem tem obdobju veliko uspešnejše. Res ne vem, zakaj je tako."

ŠIMUNDŽA: NI DVOMA, DA BOMO V DOBREM STANJU 
V sredinem večeru Mariborčani niso utrpeli "žrtev". Ante Šimundža bo imel na voljo vse igralce, ki so kandidirali tudi za nastop proti grofom. "S temi tremi točkami in prikazanim v drugem polčasu upam, da smo še kakšnega gledalca več pripeljali na stadion. V nedeljo bomo potrebovali to prepoznavno energijo, prispevek vsakega navijača. Kulisa s tribun bo pomenila le še dodaten motiv. Ni dvoma, da bomo v dobrem stanju," je odločen trener prvakov.

Vsi, ki se jim po žilah pretaka vijoličasta kri, so bili tako kot nad zmago proti zasedbi iz knežjega mesta navdušeni tudi zaradi tega, ker je bil mož odločitve Marcos Tavares. "Sem kapetan, moram prevzeti odgovornost. Gola sem seveda zelo vesel, a brez soigralcev mi seveda ne bi uspelo. In brez pomoči navijačev tudi ne, njihova spodbuda nam ogromno pomeni. V drugem polčasu smo samo našli pravo energijo, s takšno se lahko uspeha nadejamo tudi na derbiju," pravi brazilski napadalec in zagotavlja, da so težave s poškodbo preteklost: "Pripravljen sem za vseh 90 minut. Stoodstotno sem pripravljen. Hočem igrati, a zadnjo besedo ima kakopak trener."

Članki iz rubrike