kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 16.08.2015 22:56:08

Pušnik: Moštvo ima še možnost za napredek

Drago Wernig - TAKA
Po prvem večnem derbiju in visoki zmagi Olimpije sredi Maribora je bilo razpoloženje v taboru Ljubljančanov kajpak prešerno. Tako močno drugačno kot v garderobi domače ekipe.


"Olimpija je bila boljša,"
je ugotovil strateg Mariborčanov Ante Šimundža in imel je še kako prav. Kot je dejal v nadaljevanju, so imeli njegovi varovanci premalo energije: "Manjkalo nam je nekaj, kar bi tehtnico prevesilo na našo stran."

ŠIMUNDŽA: KOT SO APLAVZI, SO TUDI ŽVIŽGI
"Tekmo je odločila individualna kvaliteta posameznika Hentyja. V drugem polčasu smo imeli pobudo, zadeli vratnico, več pa ni šlo," je še pojasnil Šimundža, ki se je soočil tudi z žvižgi s tribun.


Neodobravanje po bolečem porazu je do neke mere razumljivo: "O žvižgih s tribun bi dejal, da popolnoma razumem navijače, da so, ko ni zmag, nezadovoljni. Kot so aplavzi, so tudi žvižgi. Tako pač je v tem poslu. Naleteli smo na bolj razpoloženega, kar lačnega tekmeca. Drugi poraz v zgodnji fazi prvenstva ni dobrodošel. Še bolj bo treba prijeti za delo. Fantje trenirajo ambiciozno, verjamem, da se bo krivulja dvignila navzgor."

PUŠNIK: NISEM EVFORIČEN
Trener Olimpije Marijan Pušnik je svoji ekipi čestital za zelo dobro predstavo, pohvalil je tudi ambient v Ljudskem vrtu. "Vesel sem zmage zaradi treh točk v gosteh. Bi pa rad, da bi fantje ostali trdno na zemlji, da bi dosegli še kaj več. Moštvo ima še možnost za napredek."

"Nedvomno so tri točke v Ljudskem vrtu pomembne za vsako ekipo, tako tudi za nas. Še posebej v derbiju. Maribor je najboljša slovenska ekipa zadnjih sedem let. Nisem evforičen, je pa jasno, da bo za nadaljnji razvoj kluba potrebna pomoč vseh subjektov v Ljubljani," je na koncu Pušnik pozval Ljubljančane, da stopijo skupaj in podprejo pozitivno nogometno zgodbo.

Članki iz rubrike