evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 23.08.2015 08:31:51

OLIMPIJA - CELJE: Takšnega vzdušja že dolgo ni bilo

alesfevzer.com
Vsaka prvenstvena zmaga šteje enako, vsaka je vredna tri točke. To drži kot pribito, a vendar. Tekme se med seboj razlikujejo in ni enako, če premagaš Krško, Krko ali Rudar – z vsem spoštovanjem do vseh omenjenih ekip – ali pa če popolnoma razorožiš svojega večnega tekmeca. In to na gostovanju.

Dnevi po zmagi na večnem derbiju so seveda povsem drugačni. Na treningih je slišati veliko smeha, veliko je dobre volje, pozitivne energije, kar vsekakor najbolj razveseljuje trenerja ekipe, saj je z zadovoljnimi, veselimi varovanci najlažje delati. Ljubljančani so v Ljudskem vrtu tekmece povsem povozili in po dolgih enajstih letih suše odnesli tri prvenstvene točke iz hrama mariborskega nogometa.

Kdo bo nadomestil Krefla na položaju levega bočnega?
Aljaž Krefl je po prihodu v prestolnico iz Velenja takoj postal pomemben člen začetne enajsterice Marijana Pušnika. Odigral je vseh šest tekem, na prvih petih je bil na zelenici vseh 90 minut, na derbiju pa je odšel iz igre v 69. minuti zaradi poškodbe. Tokrat bo moral koroški strateg na klopi zmajev začetno enajsterico sestaviti brez Krefla, ki je še vedno poškodovan. Zdi se, da prevelikih dilem o tem, kdo bo začel namesto 21-letnega branilca, ni, na njegov položaj bo verjetno stopil Kenan Bajrić, ki je Krefla zamenjal že na derbiju.


Da bi bilo vse še toliko slajše, so zmago dosegli na zares impresiven način, na način, ki je sprožil upravičene hvalospeve na račun zmajev. "Vzdušje na treningih je bilo v teh dneh fantastično, neverjetno pozitivno. Tako vedrih, veselih, nasmejanih obrazov pri nas že dolgo nisem videl," nam je v telefonskem pogovoru zaupal Darijan Matić. Izkušeni vezist je imel v teh dneh zagotovo nalogo, da svoje mlajše soigralce uspe obdržati na tleh, da uspe vrvico na zeleno-belem balonu, ki je zagotovo napolnjen s samozavestjo, zavezati za kakšno ulično svetilko, da ne poleti previsoko.

"Odziv ekipe je kar malce presenetljiv, nihče ni poletel, prav nasprotno, vsi fantje so ostali z nogami zelo trdno na tleh in na obračun s Celjem se pripravljamo na pravi način. Umirjeno, brez pretirane samozavesti," je bil iskren Matić.

vrhovec gw
Grega Wernig


ODKOTALIL SE NAM JE VELIK KAMEN
V prejšnjem krogu so zmagali tudi Celjani, ki so z 2:1 na domači Areni Petrol ugnali Zavrč. Ta zmaga sama po sebi ne bi smela biti nič posebnega, veselje in vse, kar spada zraven, bi po nogometni logiki zlahka uvrstili v prvi primer, a vendar je bila za Celjane posebna. Ker je bila prva v letošnji sezoni, prva po petih prvenstvenih (in dveh evropskih) neuspehih.

Seveda Štajerci zmage nad Haložani niso proslavljali kot Ljubljančani svoje nad Mariborčani, a vsekakor je bilo vzdušje na treningih povsem drugačno, kot bi bilo, če bi to bila samo še ena zmaga v nizu. "Res je, vzdušje na treningih je kar naenkrat veliko boljše. Že v garderobi takoj po tekmi smo se zmage izjemno razveselili. Nekako nam je odleglo, odkotalil se nam je zares velik kamen od srca, prvi skalp nasprotnika v letošnji sezoni je s seboj prinesel veliko pozitivne energije," nam je iskreno priznal kapetan Celja Blaž Vrhovec.

Bo Kous že dobil priložnost?
Celjani so se pred dnevi okrepili z novim nogometašem, iz Domžal je na Areno Petrol prišel Žiga Kous. 22-letni Prekmurec se je na Štajersko preselil v želji po rednejšem igranju in zdi se, da mu ga bo Simon Rožman lahko ponudil. Celjani so namreč bili najbolj deficitarni prav na položaju desnega bočnega branilca, kjer igra Kous in kjer je v zadnjem času igral šele 15-letni Pišek.


NAZ ZADNJIH SEDMIH NITI ENKRAT
"Zaradi zmage nad Zavrčem gremo sproščeno v tekmo z Olimpijo. Vemo, da nimamo ničesar za izgubiti, upamo pa, da bomo nadaljevali s pozitivnim nizom. Naš cilj je, da se čim prej priključimo zgornji polovici lestvice in radi bi že v nedeljo povečali zbir točk," je dejal 23-letni vezist in dodal: "Olimpija je premagljiva, tudi oni so ranljivi, ne nazadnje so v letošnji sezoni že enkrat izgubili, proti Zavrču pa so samo remizirali."

In če ste mislili, da je optimizem Ljubljančana, ki si kruh služi v tretjem največjem mestu v Sloveniji, pretiran, glede na to, da so zmaji v sezono krenili veliko bolje od grofov, vam ponujamo podatek, zaradi katerega boste morda spremenili svoje mnenje. Celjani v zadnjem času proti Ljubljančanom pravzaprav ne morejo izgubiti! Verjeli ali ne, zeleno-beli niso uspeli Celja premagati že sedem tekem!

Nazadnje so Štajerce ugnali pred dvema letoma, 10. avgusta 2013, ko so na Areni Petrol slavili s 3:2. Od takrat naprej so zmaji zabeležili vsega tri remije in kar štiri poraze. Da je Vrhovčev optimizem kar na mestu, priča tudi naslednji podatek. Vse štiri poraze so zeleno-beli namreč doživeli na svojem igrišču, vse tri remije pa so zabeležili na gostovanju (vsakič je bilo 0:0)! In glede na to, da bo nedeljski obračun v Stožicah …

NAJBOLJ NEUGODEN NASPROTNIK
"Mislim, da naš čaka zdaj po Mariboru tekma proti najbolj neugodnemu tekmecu izmed vseh," nas je kar malo presenetil s svojo trditvijo Matić in pojasnil: "Poglejte, Celje je ekipa, ki lahko res premaga vsakogar ali pa proti vsakomur izgubi. Na vsakem obračunu si pripravijo ogromno priložnosti, je pa res, da ima proti njim vsaka ekipa prav tako veliko možnosti za zadetek. Njihov način igre pušča veliko prostora v obrambi, a hkrati so izjemno nevarni v napadu. Mislim, da se bo tokrat zmage razveselila ekipa, ki bo bolje znala izkoristiti priložnosti, ki jih zagotovo ne bo manjkalo."

Dvaintridesetletni vezist je prepričan, da se v nedeljo v Stožicah obeta spektakel. "Tekme s Celjem so zmeraj zelo gledljive, polne tempa, priložnosti na obeh straneh. Mislim, da bodo gledalci prišli na svoj račun, upam samo, da se jih bo v Stožicah zbralo čim več. Do zdaj se nam zmeraj, ko je bilo na domači tekmi veliko ljudi, rezultatsko ni izšlo. Zmeraj smo nekaj 'zafrknili' in to želimo zdaj popraviti," je povedal Matić in za konec dodal: "Celjane moramo premagati, drugače nismo naredili nič z zmago proti Mariboru. Želimo si ponoviti tekmo iz Ljudskega vrta, vsem bi radi dokazali, da smo zares tako močni. Da ne bo kdo rekel, da je bila zmaga nad vijoličastimi samo gola sreča."

Kako pa tekmo pričakujejo Celjani? Jim je predstava Olimpije na večnem derbiju nagnala kaj strahu v kosti? "Ne, nikakor. Po tihem sem celo pričakoval tak razplet, kajti nekaj dni pred derbijem, ko smo se mi pomerili z Mariborom, sem dobil vtis, da vijoličasti niso tisti pravi. Ljubljančani so dokazali, da so v odlični formi, a kot sem dejal, Domžalčani in Zavrčani so v letošnji sezoni dokazali, da so tudi zmaji ranljivi," je zaključil Vrhovec.

Članki iz rubrike