oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

dm
dm
0 29.08.2015 10:30:41

CELJE - DOMŽALE: Na krilih reprezentantov

Arsen Perić
Celjani in Domžalčani so bili v pretekli sezoni glavni rivali Maribora v bitki za naslov prvaka, zdaj pa je stanje precej drugačno. Predvsem to velja za Celje, ki bo v soboto iskalo način, kako skočiti z dna lestvice.

V prejšnji sezoni sta praktično do konca bila hud boj za drugo mesto na lestvici, vsaj na začetku nove pa se zdijo Celjani, ki so lanski boj dobili, od drugega mesta oddaljeni nekaj svetlobnih let.

Tudi Domžalčani v novo sezono niso krenili najbolje; na sedmih tekmah so trikrat izgubili, prav tolikokrat so tudi zmagali, nazadnje pa so zabeležili tudi prvi remi v 25. sezoni prve lige na gostovanju v Zavrču, kjer so prekinili niz treh zmag v gosteh. A kljub temu, da njihov začetek ni najbolj bleščeč – ne nazadnje so izgubili vse tri domače tekme –, so trenutno vseeno na solidnem četrtem mestu na lestvici, šest mest višje od Celjanov, ki so zadnji. Štajerci so prejšnji konec tedna doživeli pravi polom na gostovanju v Stožicah, kjer jih je Olimpija razbila s kar 6:0, na tej tekmi pa so se videle vse težave varovancev Simona Rožmana v tej sezoni. Slabše kadrovanje – v klub so prišli številni tujci vprašljive kakovosti –, posledična neuigranost moštva in izguba nekaterih nosilcev igre so vzroki, da ima Celje po sedmih krogih na svojem kontu vsega pet točk.

In glede na gostujočo formo Domžal ter na hud udarec, ki so ga Celjani dobili na gostovanju v Ljubljani, se zdi, da bodo Štajerci svojo točkovno bero danes le stežka povečali. Še posebej, ker bodo imeli Domžalčani na Areni Petrol novo orožje. Orožje, ki so ga do zdaj že imeli v svojih vrstah in se je že izkazalo za izjemno učinkovito, toda zdaj so ga še nadgradili. Govorimo seveda o kapetanu Nejcu Skubicu, ki je prejel prvi vpoklic v člansko reprezentanco, kar mu bo vlilo še dodatno samozavest.

"Poskušal se bom dokazati in upravičiti vpoklic v reprezentanco. Obstaja pa tudi druga plat. Če se bom preveč obremenjeval s tem, lahko hitro pride do napak v igri. Ostati moram tak kot sem, ne smem se spremeniti. V življenju sem že dal nekaj skozi in dobro vem, da moram mentalno ostati isti ter se ne smem 'dvigniti'. Ostati moram pošten in delaven," je trdno na tleh trenutno najboljši asistent v prvi ligi, ki se je v reprezentanci pridružil klubskemu soigralcu Nejcu Vidmarju. Tu pa se seznam reprezentantov pri Domžalah še ne konča, vpoklic v mlado reprezentanco je namreč dobil tudi Rudi Vancaš Požeg, selektor Primož Gliha pa je vpoklic poslal tudi Celjanu Tilnu Klemenčiču. V najboljšem primeru bi tako lahko na zelenici Arene Petrol hkrati zaigrali kar štirje reprezentanti, dva članska in dva mlada.

"Domžale so izredno organizirane, gre za moštvo, ki premore širok kader kakovostnih nogometašev. Praktično na vsakem položaju imajo po dva enakovredna nogometaša," se moči svojih tekmecev zaveda izkušeni vratar Celja Amel Mujčinović in dodaja: "Z uvodom te sezone nikakor ne moremo biti zadovoljni. V prvih krogih nam nekako zaradi različnih okoliščin ni uspelo zbrati želenega števila točk, kar je nedvomno vplivalo na naše nadaljnje predstave. Treba je vedeti, da je moštvo mlado in povsem prenovljeno, zato potrebujemo čas za prilagoditev. Sam imam s takšnimi procesi že obilo izkušenj, zato sem prepričan, da bomo kmalu začeli kazati boljše predstave." Ta kmalu mora za Celjane priti čim prej, v nasprotnem primeru bo zaostanek za vodilnimi že neulovljiv, že zdaj na primer za prvimi Goričani zaostajajo za kar 13 točk.

926-8-9-rozman OBREZ nm
Nikola Miljković

Članki iz rubrike