Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 03.10.2015 20:01:58

Jurčić jo je dočakal

Drago Wernig TAKA
Nogometaši Maribora so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper s 4:0 (1:0).

Trener Maribora Krunoslav Jurčić je končno dočakal zmago še v Ljudskem vrtu. Zmaga državnih prvakov ni bila vprašljiva, saj so bili boljši v vseh elementih igre. Koprčani visokemu ritmu, ki so ga narekovali domači, niso mogli slediti, tako da niso bili niti blizu prekinitve niza brez zmage v Ljudskem vrtu, ki traja že več kot šest let. Maribor se je zdaj točkovno izenačil z Domžalami, skupaj sta na tretjem oziroma četrtem mestu. Koper je osmi, štiri točke pred zadnjim Celjem.

Mariborčani so po pričakovanju začeli napadalno. Že v šesti minuti je Marcos Tavares zatresel mrežo gostov, toda bil je v prepovedanem položaju. Dve minuti pozneje so Koprčani prvič zagrozili. Prosti strel je izvedel Goran Galešić. S 25 metrov je meril proti desni vratnici, Jasmin Handanović pa je s skrajnimi močmi žogo odbil v kot.

maribor koper 2 dw
Drago Wernig TAKA

Kljub premoči v posesti žoge pa državnim prvakom v naslednjih minutah ni uspelo ustvariti nevarnejših akcij. V 20. minuti se je Aleš Mertelj odločil za strel z 20 metrov, žoga je zletela tik nad prečko. S podobne razdalje je štiri minute kasneje poskušal še Agim Ibraimi, a tudi takrat je žoga končala nad golom. V 29. minuti pa je Sintayehu Sallalich močno streljal z roba kazenskega prostora in zadel desno vratnico.

Ob koncu prvega polčasa se je igra povsem preselila na polovico gostujočega moštva. V 36. minuti se vnovič zatresel okvir koprskih vrat. Sallalich je prodrl po desni strani, poslal uporabno žogo Marwana Kabhaja, ta pa je iz bližine zadel prečko. V končnici so domači končno zadeli. Mitja Viler je poslal predložek z leve strani, Dare Vršič pa je z dvanajstih metrov zadel levi spodnji kot vrat Vasje Simčiča. V 43. minuti se je še tretjič stresel okvir vrat, Jean-Philippe Mendy je streljal z glavo in zadel stičišče vratnice ter prečke.

Mariborčani so v drugem polčasu nadaljevali z ritmom iz prvega. Že v 47. minuti se je Mendy po podaji Tavaresa znašel pred Simčičem, ki pa je njegov strel odbil v kot. V 54. minuti so si Koprčani pripravili najlepšo priložnost. Denis Halilović je s prostega strela s 35 metrov našel Lea Štulca, ki je stekel mimo nepazljive obrambe domačih, toda žogo po njegovem strelu z leve strani je Handanović odbil v kot.

maribor koper 1 dw
Drago Wernig TAKA

Vijoličastim se je napadalna igra, ko so vršili pritisk na polovici gostov, obrestovala v 59. minuti, ko je Ibraimi prestregel podajo, podal Tavaresu, ki je žogo poslal mimo Simčiča v gol. Dve minuti kasneje je Ibraimi zadel za povišanje vodstva. Mendy je podal Vršiču, ki je sprožil strel z leve strani, Simčič je odbil le do Ibraimija, ki je zadel nebranjeno mrežo.

Po tem golu je bilo priložnosti mnogo manj, v 75. minuti bi Ivica Guberac lahko dosegel častni gol za goste, a je pri neoviranem strelu z roba kazenskega prostora žogo slabo zadel in Handanović jo je brez težav umiril. Česar ni zadel Guberac, je v naslednjem napadu storil Tavares.

Ibraimi je izvedel prosti strel z desne strani, v kazenskem prostoru pa se je v gneči najbolje znašel Tavares, ki je žogo še enkrat poslal v mrežo. Štiri minute pred koncem je tudi Sallalich zatresel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju. V sodniškem podaljšku je Simčič obranil še strel Daliborja Volaša.

Maribor bo v 14. krogu 17. oktobra gostoval v Celju, Koprčani pa bodo dan pozneje gostili Olimpijo.

Maribor - Luka Koper 4:0 (1:0)

Maribor - Stadion Ljudski vrt, gledalcev 4000, sodniki: Kajtazović (Kranj), Praprotnik in Kovačič (oba Ljubljana).
Strelci: 1:0 Vršič (40.), 2:0 Tavares (59.), 3:0 Ibraimi (61.), 4:0 Tavares (77.).
Maribor: Handanović, Mertelj, Filipović, Šuler, Viler, Ibraimi, Sallalich, Kabha (od 80. Dervišević), Vršič, Tavares (od 88. Volaš), Mendy (od 72. Bajde).
Luka Koper: Simčič, Šme, Halilović, Tomas, Memolla (od 42. Pavić), Galešić, Štulac, Tomić, Rahmanović (od 76. Škerjanc), Guberac, Ivančič (od 79. Lotrič).
Rumeni kartoni: Vršič, Kabha; Guberac, Štulac.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike