GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 04.10.2015 10:41:30

OLIMPIJA - KRŠKO: Nihče se ne sme igrati z ugledom kluba

www.alesfevzer.com
V Stožicah se bosta pomerila eden od velikanov slovenskega nogometa in malček, ki je prvoligaško konkurenco šele začel dobro okušati. Dvoboj Olimpije in Krškega bi lahko po tej plati označili tudi kot dvoboj Davida in Goljata.

O vlogi favorita je torej brezpredmetno govoriti, že bežen pogled na lestvico pa samo potrjuje zgoraj zapisano.

Spomin na serijo sedmih zaporednih zmag je lep, vendar se od tega ne da živeti. Ljubljančani so v zadnjih dveh obračunih z Zavrčem in Domžalami vknjižili samo točko, a so kljub temu zadržali vodilni položaj na prvenstveni lestvici, vendar pa je njihova prednost pred zasledovalci minimalna. Želja vseh, ki jim srce bije za zeleno-bele, je seveda, da ostanejo na vrhu, za to pa bo morala četa Marijana Pušnika (spet) začeti zmagovati. Trenutek je zelo primeren, saj po današnji preizkušnji sledi dvotedenski reprezentančni premor. Za nameček je tudi tekmec več kot primeren za deveto zmago v sezoni. V Stožice namreč prihaja Krško, novinec v tekmovanju, ki je izjemno začel sezono, vendar pa sta od njegove zadnje zmage minila že več kot dva meseca.

Jasno pa je, da bodo morali štirikratni državni prvaki zelo resno vzeti tekmo, kakršnokoli podcenjevanje se jim namreč lahko vrne kot bumerang. "Vzdušje v zadnjih dneh je delovno in pozitivno. Tisti, ki so zdravi in brez kartonov, trenirajo s polno paro, saj se zavedajo pomembnosti obračuna z nasprotnikom, ki nas je v Krškem dodobra namučil. Za nas je to zelo veliko opozorilo, kar pomeni, da je treba naslednjega tekmeca jemati skrajno resno," je povedal trener Pušnik.

Slednji bo moral precej premešati zasedbo, saj je ostal brez četverice pomembnih členov prve ekipe. Ob poškodovanih Aljažu Kreflu in Roku Kronavetru bosta dvoboj s tribune spremljala še kaznovana Kenan Bajrić in Nemanja Mitrović. Na igrišče bo tako pritekla enajsterica, ki verjetno še ni igrala skupaj. Vendar pa so tudi tovrstne stvari sestavni del nogometne igre.


"Na poškodbe in kartone žal ne moremo vplivati. Od tistih, ki bodo stopili na zelenico, pričakujem maksimalno profesionalen pristop in odnos do klubskega grba. To je osnova, na kateri se gradita igra in posledično dober rezultat. Pričakujem izjemno zahtevno srečanje, saj bo Krško v Ljubljano pripotovalo neobremenjeno. Brez rezultatskega bremena. Mi pa moramo po dveh malce slabše odigranih tekmah pokazati več oziroma vrniti našo igro na prejšnjo raven," je razložil dravograjski strokovnjak, ki so ga nekateri njegovi fantje med tednom razočarali in razjezili, saj so izgubili prijateljski obračun s tretjeligašem Ilirijo.

Čeprav nima smisla pogrevati teh stvari, ki so že na smetišču zgodovine, je treba tudi v tem najti nekaj pozitivnega, se iz tega kaj naučiti. Spodrsljaj bi moral biti dobra šola za naprej, za zdaj pa vseeno še ni povsem pozabljen. "Pozabi se lahko edino, če so se fantje iz tega kaj naučili, in verjamem, da so se. V nobenem trenutku se nihče izmed nas ne sme poigravati z ugledom kluba. Osebno se zavedam odgovornosti, ki jo delo v tako velikem klubu prinaša, zato tudi od fantov pričakujem popolnoma enako. Da so pri svojem delu predani, motivirani in željni napredka," je zaključil 54-letni Dravograjčan in s tem dal jasno vedeti, da bodo danes nekaj štele samo tri točke.

ENKRAT ŽE OBČUTILI NJIHOVO MOČ
Trener Krškega Tomaž Petrovič je v preteklosti delal v Olimpiji. V sezoni 2004/05 je bdel nad moštvom do desetega leta starosti, vendar se je od takrat v klubu spremenilo veliko stvari. Nekoliko manj se jih je spremenilo od prvega medsebojnega dvoboja v tej sezoni. "Prvo tekmo z Olimpijo smo odigrali zgodaj v prvenstvu, tako da so se stvari od takrat vsekakor premešale. Sicer pa je bila tekma odigrana v izjemnem ozračju, poletni večer z rekordnim številom gledalcev in priložnostmi na obeh straneh ... Že takrat smo občutili njihovo veliko moč in kvaliteto, a smo tudi mi odigrali zelo dobro tekmo, predvsem taktično odlično," je dejal 36-letni strokovnjak iz Brestanice.

Nato se je dotaknil še današnjega spopada: "Olimpija trenutno vodi na lestvici, dala je največ zadetkov in jih najmanj prejela, to pove praktično vse. Izjemna vlaganja – za slovenske razmere – v igralski in strokovni kader ter na splošno v organizacijo se jim obrestujejo. Vidi se, da so lačni boja za najvišja mesta. Toda mi gledamo predvsem nase, zanimata nas delovanje in razvoj naše ekipe, v Ljubljano pa gremo motivirani, igrali bomo v lepem vzdušju s trenutno vodilno ekipo lige, in to je za vse velik izziv."

Značke: nogomet, olimpija, krško

Članki iz rubrike