oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ro
ro
0 16.10.2015 12:27:28

ZAVRČ - GORICA: Srebrnič bo spet pozdravil novega

Grega Wernig
Po reprezentančnem premoru se nadaljuje prvoligaški ples, uvodna preizkušnja 14. prvenstvenega kroga bo danes ob 19. uri v Zavrču, kjer verjamejo, da se bodo proti štirikratnim prvakom pod vodstvom novega trenerja Petra Paculta naposled veselili prve zmage.

Zavrč v relativno kratkem času začenja še eno novo obdobje. Z novim trenerjem. Po Ivici Solomunu in Slavku Matiću je vodenje ekipe prevzel Peter Pacult, ki bo drevi kot prvi avstrijski strokovnjak debitiral na slovenskem prvoligaškem prizorišču. Pisal bo torej zgodovino. Glede na neugodno tradicijo z Goričani bi si za tekmeca ob ognjenem krstu bržčas želel koga drugega, toda za nekdanjega odličnega napadalca je vendarle najpomembnejše, da je imel zaradi reprezentančnega premora precej časa, da se je spoznal z ekipo in se prepričal o sposobnostih vsakega igralca. V preteklih dneh z ekipo resda  bilo Alberta Riere, todao španskem zvezdniku je seveda vse jasno, po odsotnosti zaradi družinskih obveznosti bo moral le nadoknaditi pomanjkanje treningov.

 
PACULT JE ZADOVOLJEN
Sicer pa je Peter Pacult po naših informacijah z zasedbo, ki jo ima na voljo, zelo zadovoljen, prav tako kot s pristopom igralcev do dela in disciplino. Petinpetdesetletni trener, ki je s 186 goli na 396 tekmah še vedno drugi strelec avstrijskega prvenstva, po revoluciji v Halozah menda ne bo posegel, osnovna postavitev naj bi ostala 4-2-3-1. V moštvu tudi tokrat ne bo Josipa Golubarja, ki se je po operaciji slepiča vrnil k treningom, vendar na največje napore še ni pripravljen. Zato pa Zavrčani zagotavljajo, da so pripravljeni prekiniti negativno tradicijo z Goričani. "Napočil je čas, da se zgodi tudi to. Prepričan sem, da je ekipa dobro pripravljena in da se bodo fantje potrudili po najboljših močeh," pravi prvi mož kluba Miran Vuk.

CVIJANOVIĆ OD PRVE MINUTE
Goričani so med reprezentančnim premorom še dodatno okrepili igralsko zasedbo. Nova (stara) člana sta postala Goran Cvijanović in Nejc Mevlja, ki pa je poškodovan in danes ne bo nastopil, kar velja tudi za Miho Gregoriča, ki je po poškodbi šele začel trenirati in kaznovanega Alena Jogana. Nekdanji reprezentančni vezist bo najbrž zaigral od prve minute. "Vsi poznamo njegove sposobnost. Ker dolgo ni igral, se bo na začetku morda malce lovil, toda ko bo prišel v ritem, bo zagotovo predstavljal veliko okrepitev," je povedal Miran Srebrnič.

Modro-beli bi si bržčas želeli, da bi proti Zavrču igrali bolj pogosto. "Do zdaj smo bili zares uspešni in upam, da bomo še naprej. Med reprezentančnim premorom smo dobro delali, z odzivom igralcem sem zelo zadovoljen, tudi prijateljsko preizkušnjo s Carpijem smo odigrali na primerni ravni," je dejal Miran Srebrnič, ki bo že drugič v dozdajšnjem delu prvenstva prisoten na debiju trenerja nasprotne ekipe. Po Krunoslavu Jurčiću bo prvi segel v roku še Petru Pacultu. "To ni ravno prijetno, toda igralci so vendarle ostali isti. Kljub visoki zmagi smo že doma imeli precej preglavic in popolnoma jasno je, da bomo morali za pozitiven rezultat odigrati odlično tekmo. Zavrč ima kakovost, o tem ni niti najmanjšega dvoma, toda imamo jo tudi mi. Tudi mi znamo udariti, če le imamo svoj dan."

Članki iz rubrike