sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 22.11.2015 16:53:06

CELJE – RUDAR: Pozabili, kako je videti

Arsen Perić
Celjani So v nezavidljivem položaju, v sedemnajstih prvenstvenih tekmah so zbrali samo dve zmagi in so prikovani na dno prvenstvene lestvice.

Domačini želijo zadnje poglavje tega dela sezone začeti z zmago. Ta bi jih mogoče lahko dvignila z dna razpredelnice, a to ni odvisno samo od njih. Tokrat bodo igrali tudi proti precej neugodni tradiciji. V savinjsko-šaleškem derbiju namreč na svojem igrišču niso zmagali že več kot štiri leta in pol, tako da so že pozabili, kako je videti domača zmaga nad Rudarjem.

Če smo še bolj natančni, so v tem času štirikrat igrali neodločeno in petkrat izgubili, eden izmed teh porazov je pokalni, vsi drugi so prvenstveni. Domači strateg Iztok Kapušin ima nekaj težav s sestavo ekipe, saj so poškodovani Marko Krajcer, Danijel Miškić in Valon Ahmedi, poleg tega še vedno ni povsem nared Ivan Firer. V domačem taboru vseeno ne obupavajo.

rudar celje ap 4
Arsen Perić

"V klubu se zavedamo težkega položaja in dajemo svoj maksimum, da bi čim prej prišli na mesta, ki bi nam ob koncu sezone zagotavljala obstanek. Veseli me, da smo vsi, ki smo v klubu ostali, enotni in odkrito usmerjeni k skupnemu cilju. Pohvalil bi tudi prizadevanje trenerja Iztoka Kapušina, ki se močno trudi izboljšati rezultate. Ne nekaterih zadnjih tekmah smo žal imeli še precej nesreče, nekaj je bilo tudi okoliščin, na katere nimamo vpliva. Posledično smo ostali brez kar nekaj točk, s katerimi bi bili danes vsaj dve mesti višje. A nič ne de, časa za objokovanje ni. V jesenskem delu je pred nami še pet izredno pomembnih tekem, na katerih bodo točke nujne," je povedal športni direktor Sebastjan Gobec. Z njim se strinja tudi kapetan Blaž Vrhovec: "Če bi si želeli karkoli drugega kot zmago, ne bi bili pravi športniki. Naš edini cilj so torej tri točke, ki jih želimo osvojiti za vsako ceno. Smo v položaju, ko ne bodo štele priložnosti ali lepa igra, pomembno bo le to, da dosežemo zadetek več od svojih tekmecev."

SPOČITI IN PRIPRAVLJENI
Knapi so se na reprezentančni premor podali s slabo popotnico, in sicer z visokima porazoma z Mariborom in Olimpijo, ob katerih so dosegli gol razliko 2:10. Zato so v tem času še bolj zavzeto delali, saj se želijo čim prej vrniti na zmagovito pot. "Zadnjih tekem pred reprezentančnim odmorom rezultatsko nismo odigrali najbolje. Zdaj se nam je uspelo spočiti in dobro pripraviti na zaključek tega dela sezone. Celjani so dvignili svojo formo, zato nas čaka zahtevna tekma. Zmaga bi nam dala prepotrebno samozavest za zaključek jesenskega dela in prav po to tudi gremo v Celje!" je optimistično razpoložen palestinski reprezentant Jaka Ihbeisheh. Prvi medsebojni dvoboj teh ekip v prvi četrtini prvenstva je pripadel Velenjčanom, ki so slavili s 4:0.

Značke: celje, rudar, plts

Članki iz rubrike