benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

ro
ro
0 24.11.2015 18:48:57

Jurčić: Slovenski derbi je bolj nogometen kot hrvaški

Grega Wernig
Vsebinsko bogat. Takšen je bil obračun v Stožicah. In kar je še pomembnejše, vsebina je bila kakovostna. Evropska. Bil je derbi v pravem pomenu besede.

"Osnovni namen je ne izgubiti, toda ekipe nismo pripravljali na tak način. Tega ne znamo, gremo po ves izkupiček," je dan pred derbijem na tiskovni konferenci pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta poudarjal Krunoslav Jurčić. Vijoličasti so glavni cilj torej dosegli, toda v poznem sobotnem večeru so se domov vendarle vračali kot poraženci. Po vodstvu z 2:0 je bilo takšno stanje duha kakopak razumljivo. "Nikoli ni lepo, ko v derbiju vodiš do sodniškega podaljška, a ne zmagaš. Hitro smo povedli, igrali dobro, a se je žal spet pojavil naš problem – prekinitve. Gol smo dobili prepoceni, kar je Olimpijo vrnilo v življenje. Kar zadeva drugi polčas, pa bi del po izključitvi Petra Stojanovića težko komentiral. Ko ekipa ostane brez igralca, so okoliščine povsem drugačne," je dejal trener trinajstkratnih prvakov.

NA RES VISOKI RAVNI

Derbi je imel veliko obrazov, največ lepih. "Res jih je bilo veliko," se je strinjal Krunoslav Jurčić. "Veliko je bilo lepih, atraktivnih potez, resda tudi napak, a brez njih preprosto ne gre, veliko kartonov in nepredvidljivih situacij. Vsi tisti, ki sodelujejo v slovenskem nogometu, ga soustvarjajo, so lahko ponosni. Upravičeno. Ne bom rekel, da je bil derbi na ravni petih najmočnejših lig, zagotovo pa se po prikazanem lahko primerja z visoko uvrščenimi evropskimi prvenstvi," je prepričan hrvaški strokovnjak na mariborski klopi.

2derbi gw
Grega Wernig
Nismo si mogli kaj, da ne bi potegnili vzporednice z največjim derbijem pri južnih sosedih. Krunoslav Jurčić je doživel številne obračune med Dinamom in Hajdukom. Kot igralec in kot trener. "Moram priznati, da je bilo tokrat več nogometa. Več nogometnih zadev, kot sem jih pogosto doživljal na derbijih med Dinamom in Hajdukom. To je še nekoliko bolj potencirano rivalstvo, zato se vse skupaj po navadi spremeni v ogromno prekrškov in malo nogometa," je svoje stališče razkril prvi mož vijoličaste stroke


KLJUB ZAOSTANKU OPTIMIST
Po drugem derbiju v dozdajšnjem delu prvenstva je pogled na vrh lestvice ostal nespremenjen, Olimpija ima še naprej kar zajetno prednost. Kaj to pomeni v boju za naslov prvaka? "Čeprav imamo sedem točk zaostanka, sem velik optimist. Tudi zaradi naše podobe na preizkušnji v Stožicah. Smo ekipa, ki zna igrati dober nogomet, kar prikazuje iz tekme v tekmo. In vse to me navdaja z optimizmom. Boste videli, to bo mrtvi tek do konca, a verjamem v svojo ekipo," poudarja trener, ki bo v četrtek dopolnil 46 let.

Članki iz rubrike