požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 25.11.2015 20:11:27

Domžale od skorajšnjega poraza do skorajšnje zmage

Grega Wernig
Nogometaši Krškega in Domžal so se v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Domžalski nogometaši v tej sezoni v gosteh še niso izgubili. Tokrat so bili sicer blizu prvemu porazu, saj so Krčani vodili vse do 89. minute. Takrat pa je goste rešil Matic Črnic. Kljub le točki so Domžalčani še malce trdneje na tretjem mestu, saj je njihova zasledovalka Gorica izgubila in zdaj zaostaja za dve točki za tretjim mestom. Krčani pa so se s skupno 15 točkami (kar 12 so jih osvojili doma) izenačili z devetouvrščenimi Celjani.

Prvi polčas gledalcem ni ponudil veliko užitkov v smislu strelov proti vratom. Dolgo časa ekipi nista sprožili niti enega. Najbolj vroče pa je bilo v 23. minuti, ko je Dejan Urbanč sprožil s prostega strela, Nejc Vidmar pa je žogo odbil. Do nje se je dokopal Tim Čeh, a so ga blokirali branilci, zatem pa je žoga končala pri Marku Perkoviću, ki je s sedmih metrov zadel prečko.

Sedem minut pozneje je na drugi strani do neoviranega strela prišel Slobodan Vuk, izkazal pa se je vratar domačih Marko Zalokar. Kljub temu, da je Krško v zaključku polčasa pokazalo boljšo igro, pa so si zadnjo priložnost v tem delu igre priigrali gosti, ko je Zalokar obranil strel Matica Črnica po protinapadu.

V uvodu drugega polčasa je najprej na domžalski strani Antonio Mance z glavo meril mimo desne vratnice, nato je na drugi strani Luka Volarič s šestih metrov za malo zgrešil cilj, v 57. minuti se je znova izkazal Zalokar pa poskusu Matica Črnica, Poljanec pa je s petih metrov meril previsoko.


Krčani so povedli v 61. minuti, ko so z dolgo podajo prelisičili obrambo gostov, pobegnil ji je Tim Čeh, ki je potem ugnal še Vidmarja. Deset minut zatem je moral znova posredovati Zalokar po novem poskusu Črnica, takrat z roba kazenskega prostora. Ob koncu tekme pa je za točko Domžal poskrbel prav Črnic, ki je iz bližine ugnal Zalokarja po podaji Nejca Skubica. Zatem je še Aladin Šišić s 17 metrov zatresel vratnico.

Krško bo v 19. krogu v soboto gostilo Celje, Domžale pa bodo gostovale v Kopru.


Krško - Domžale 1:1 (0:0)

Krško - Stadion Matije Gubca, gledalcev 600, sodniki: Perić (Kranj), Bezjak (Gorišnica) in Burjan (Hajdina).
Strelca: 1:0 Čeh (61.), 1:1 Črnic (89.).
Krško: Zalokar, Volarič (od 88. Jurečič), Sikošek, Urbanč, Štefanac (od 49. Poljanec), Drnovšek, Pavič, Perković, Čeh (od 73. Petranić), Jakolić, Žinko.
Domžale: Vidmar, Skubic, Zec, Vuk (od 79. Podlogar), Črnic, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec (od 65. Šišić), Majer, Morel, Mance (od 53. Vetrih).
Rumeni kartoni: Volarič, Urbanč, Petranić, Sikošek; Mance, Črnic.
Rdeči karton: /.
Galerija

Članki iz rubrike