sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 28.11.2015 18:23:00

Koper - Domžale: Vedo, kaj je njihovo delo

m24.si
Slovenski prvoligaši so sezono začeli 17. julija. Od takrat so torej minili dobri štirje meseci, Koprčani in Domžalčani pa se bodo danes med seboj pomerili že petič. Poleg dveh prvenstvenih so namreč dve tekmi odigrali v četrtfinalu pokalnega tekmovanja.

Po številnih peripetijah, ki so se oziroma se še vedno dogajajo v Kopru, so se igralci, torej tisti, od katerih je odvisnih največ stvari, odlično odzvali in v nocojšnji dvoboj vstopajo na krilih dveh zaporednih zmag. Najprej je v primorskem derbiju padla Gorica, nato pa so praznih rok z Bonifike odšli Zavrčani. Z osvojenimi šestimi točkami je prvak iz leta 2010 nekoliko lažje zadihal in se malo oddaljil od spodnjega dela lestvice. Posledično se je dvignilo tudi vzdušje v ekipi. "Vsak profesionalni nogometaš ve, kaj je njegovo delo. Stvari, ki se dogajajo v klubu, nas ne smejo brigati, to je delo za tiste, ki so pristojni za te zadeve. Dejstvo je, da je bilo nekaj pretresov, vendar se je z zadnjo zmago naša samozavest dvignila in tudi vzdušje je boljše," je povedal Dalibor Radujko.

Tretjo četrtino prvenstva bodo varovanci Slavka Matića začeli z domačo tekmo s tretjeuvrščenimi Domžalami. Tekmecem, ki ga je z zadetkom v izdihljajih povratne tekme izločil v četrtfinalu pokalnega tekmovanja, in tekmecem, s katerim so izgubili oba dozdajšnja prvenstvena obračuna v sezoni. Kljub temu v Kopru ne razmišljajo o maščevanju, temveč so se na tekmeca pripravljali podobno kot na vse ostale. "Dvoboj z Domžalčani pričakujemo optimalno pripravljeni in v dobrem vzdušju. O kakšnem posebnem maščevanju ne razmišljamo, nam bo pa izpad iz pokala prav gotovo dal še nekaj dodatne volje za dvoboj," je razmišljanje v slačilnici opisal izkušeni igralec sredine igrišča.

086-11-matic (OBREZ) gw
Grega Wernig

Domžalčani so sredi tedna odigrali zaostalo tekmo s Krškim, medtem ko so se Koprčani lahko v miru pripravljali na današnjo preizkušnjo. Bi morda to lahko šteli kot prednost za domače moštvo? "Vemo, da imajo Domžale zelo dolgo klop in da veliko rotirajo igralce. Zato niti ne vem, ali je to prednost za nas. V primerjavi z ekipo, ki je med tednom igrala v Krškem, bo po mojem mnenju v domžalskem moštvu prišlo do sprememb, tako da bo polovica igralcev drugih." Medtem ko se Domžalčani lahko pohvalijo z dolgo klopjo, je v Kopru povsem drugače. Po odhodu osmih nogometašev je igralski kader precej osiromašen, tako da trener Matić niti nima veliko manevrskega prostora, kar zadeva sestavo udarne enajsterice.

027-6-koper domzale af
alesfevzer.com

Poleg dolge klopi se gostje lahko pohvalijo še z eno najboljših obramb v ligi, ki je Koprčani na letošnjih štirih tekmah samo enkrat niso uspeli premagati, za njen hrbet so spravili štiri žoge. Težava pa je, da so jih prejeli šest. "V srečanje bomo šli tako kot na vsaki tekmi. Želimo uveljaviti naš način igre in doseči zadetek. Nogomet je zelo nepredvidljiv, tako da se lahko ves teden pripravljaš na nekaj, potem pa se na tekmi zgodijo povsem druge stvari. Maksimalno se moramo osredotočiti na srečanje. Naša želja je, da čim več iztržimo iz preostalih štirih tekem in potem pozimi potegnemo črto pod narejeno."

BREZ IZGOVOROV
Domžalčani so tri kroge brez zmage, kar želijo čim prej prekiniti. Če gre sklepati po rezultatih v tej sezoni, se verjetno kar veselijo gostovanja na Bonifiki. Za to obstajata vsaj dva razloga. Prvi je, da so se z obeh gostovanj v Kopru vrnili z zmago. Drugi razlog pa je, da na devetih gostovanjih sploh še niso okusili grenkobe poraza (5-4-0). V sredo je imel trener Luka Elsner kar nekaj težav s sestavo ekipe, saj ni mogel računati na Lucasa Horvata, Zenija Husmanija, Dejana Trajkovskega, Marka Alvirja, Adnana Golubovića in Kenana Horića. Slednji je odslužil kazen in bo v Kopru spet v kadru, zato pa morata zaradi štirih rumenih kartonov počivati Matic Črnic in Darko Zec.

elsner dw
Drago Wernig - TAKA

"Poškodbe niso izgovor, saj imamo dovolj širok kader. Po dolgem času se je vrnil Vetrih in ne glede na številne odsotnosti imamo dovolj igralcev. Nikoli ne iščemo izgovorov, čeprav bi jih lahko našli vsaj deset, in tega tudi v prihodnje ne bomo delali. Poškodbe so sestavni del nogometa in z njimi se ubadajo vse ekipe. Imeli smo veliko srečo, da smo večino sezone zdržali brez njih. Karakter ekipe se pokaže v zahtevnih situacijah. Pritisniti moramo na plin in odgovoriti na pravi način," je odločno sporočil Elsner in dodal: "V Kopru moramo iskati zmago brez prejetega gola. Dejstvo je, da smo največ točk osvojili, ko nismo prejeli gola."

Značke: koper, domžale, plts

Članki iz rubrike