atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

db
db
0 30.11.2015 12:14:54

Pušnik: Nekateri so individualne interese postavili v ospredje

Grega Wernig
Trener Olimpije po porazu z Gorico (0:2) razumljivo ni bil prešerne volje. Sprejel je svoj del odgovornosti, a tudi okrcal svoje varovance.

Olimpija je v nedeljo izpustila priložnost, da bi na prvenstveni lestvici Mariboru pobegnila na devet točk prednosti, saj jo je v Stožicah ugnala Gorica (0:2). Trener zmajev Marijan Pušnik je obžaloval razplet dvoboja z vrtnicami, a se z mislimi že obrnil proti naslednji tekmi v Zavrču.

"Fantje so bili že pred ogrevanjem z mislimi popolnoma v tekmi, kar me je navdajalo z optimizmom. Vendar očitno so nekateri mislili, da bo zmaga prišla kar sama od sebe. Tokrat nismo bili pravi, saj smo si v fazi napada privoščili preveč napak. Nekaj podobnega velja tudi za igro v obrambi, kjer pri prvem zadetku Gorice ni prišlo do prevzemanja na Džuzdanoviću. Kasneje smo poizkušali s posamičnimi akcijami priti do izenačenja, a nam tokrat to ni uspelo," je po srečanju za klubsko spletno stran povedal Dravograjčan na ljubljanski klopi.

ZASLUŽENO KAZNOVANI
"Po bitki je lahko biti general, a si ne očitam ničesar. Povsem jasno je, da kot prvi mož stroke odgovarjam za taktično postavitev, kot tudi za izbor začetne enajsterice in posledično prevzemam odgovornost za svoja dejanja. Vedno se dá marsikaj spremeniti, ampak tokrat so fantje postavili v ospredje svoje individualne interese, kar pa se po navadi ne obnese. Do sedaj smo nasprotnike premagovali z učinkovito kolektivno igro, tokrat pa je ta na našo veliko žalost izostala, zaradi česar smo bili zasluženo kaznovani od odličnega moštva Gorice," je dodal Pušnik.

Slednji na naslednjem obračunu v Zavrču pričakuje težko tekmo. "Odhajamo v goste ekipi, ki bo na vsak način želela osvojiti vse tri točke. Verjamem, da bomo poraz z Gorico hitro pozabili in se osredotočili na naslednji izziv, ki je za nas izjemnega pomena," je zaključil izkušeni strateg.

Članki iz rubrike