Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 02.12.2015 09:29:56

GORICA - RUDAR: Srebrnič: "Skrbi me za Elekeja"

Grega Wernig
Po veliki zmagi v Stožicah, s katero so prekinili niz štirih zaporednih porazov, med štirikratnimi prvaki znova prevladuje zadovoljstvo. V mestu vrtnic kakopak verjamejo, da bo takšno stanje duha ostalo tudi po današnji preizkušnji.

"Sicer ni sonca, ampak je tako, kot da bi bilo," je svoje včerajšnje razpoloženje nazorno razkril Miran Srebrnič. Kakopak je povezano z nedeljskim dogajanjem v prestolnici, Gorica je v dvoboju z Olimpijo v Stožicah osvojila ves izkupiček. "Močno smo potrebovali takšen dosežek oziroma to, da po daljšem času spet premagamo tako močno ekipo. Na gostovanjih imamo dober izkupiček, izboljšati ga moramo še na domačem igrišču," je pristavil trener Gorice.

Jogan ostaja pomemben člen Potem ko Alen Jogan v Ljudskem vrtu ni bil najbolje razpoložen, je v Stožicah sedel na klopi za rezervne igralce in kakopak so se nemudoma pojavila namigovanja o tem, da je do zdaj eden od nosilcev modro-bele zasedbe za dalj časa izgubil mesto v udarni enajsterici. "V Mariboru je imel slab dan, toda Alen ostaja naš kapetan in pomemben člen ekipe. Veliko nam pomeni," je pojasnil Miran Srebrnič.

Prva priložnost za bogatejšo točkovno bero je že danes. "Zavedati se moramo, da je Rudar zelo dobra ekipa z zelo dobrim trenerjem, gotovo nas čaka zahtevna preizkušnja. Velenjska zasedba je odlično tehnično podkovana, in če nisi dovolj agresiven, se lahko hitro znajdeš v velikih težavah. Na Olimpijo moramo pozabiti, osredotočiti se moramo zgolj in samo na tekmo, ki je pred nami."

Začela se bo že ob 13. uri. "S tem se preprosto moramo sprijazniti. Seveda bi tudi sam najraje videl, da bi bila tekma denimo ob šestih, v večernem terminu, ampak v klubu so v tem trenutku pomembnejše stvari, ki jih je treba postoriti. Pod žarometi bi bila celotna podoba drugačna, gotovo bi se zbralo precej več ljudi, ob enih so vendarle v službah, v šoli. Gledalcev bo malo, ampak tako pač je, motivacijo bo treba poiskati kje drugje," pravi Miran Srebrnič.

SKRB ZA UDARNEGA NAPADALCA

Tudi v obračunu s knapi bi moral biti Blessing Eleke eden od najmočnejših goriških adutov, toda ... "Skrbi me zanj," je nekoliko presenetil nekdanji odlični branilec in v nadaljevanju utemeljil: "Vsi po vrsti ga cukajo za rokav, vlačijo ga na vse konce. Res bi si nadvse želel, da bi ga v končnici jeseni pustili pri miru. Da se bo lahko zbral, da bo osredotočen zgolj na svojo igro, potem bo vse skupaj nedvomno prišlo na svoje mesto. Za pogovore in dogovore o tem, kako naj bi potekala njegova nadaljnja kariera, bo dovolj časa med zimskim premorom. Tovrstni pritiski vplivajo na igralce. Četudi si še tako prizadeva, da bi to odmislil, je vse skupaj nedvomno vsaj nekje v podzavesti."

Zakaj že ob 13. uri? Zaradi varčevanja!
S tekmo Gorica – Rudar se bo odprl 20. prvenstveni krog, preizkušnja v mestu vrtnic se bo začela že ob 13. uri. Termin je gotovo vse prej kot običajen, kar še zlasti velja za delovni dan. Odločitev o tako zgodnjem uvodnem pisku kranjskega sodnika Nejca Kajtazovića je povezana s sanacijo finančnega stanja pri štirikratnih prvakih. Z varčevanjem! Če bi v Športnem parku zasijali žarometi, bi morali vodilni možje modro-belih odšteti dva tisoč evrov, namesto tega bodo omenjeni znesek namenili za druge potrebe.
Gledalcev ne bo veliko, a Terror Boysi bodo bržčas zasedli svoje mesto na stadionu. "Zahvalil bi se jim, ker so prišli v Stožice v tako velikem številu. Po štirih zaporednih porazih nam je prišla njihova podpora še kako prav, ob njihovi pomoči nam je bilo lažje igrati," je še povedal Miran Srebrnič.

RUDARJU DOVOLJ TUDI TOČKA
Velenjčanom pred potjo v slovenski Las Vegas optimizma ne manjka. "Dobro se zavedamo pomembnosti zadnjih preizkušenj v prvem delu prvenstva in v Novi Gorici bomo vsekakor storili vse, da bi se domov vrnili z vsem izkupičkom," pravi Klemen Bolha, Luka Prašnikar dodaja: "Tudi točka ne bi bila neuspeh. Predvsem bo pomembno ostati zbran v obrambi, hkrati bomo čakali na primerno priložnost za ogrožanje domačih vrat. Zadnji niz rezultatov ni dober, a vsak se enkrat mora končati."

Članki iz rubrike