sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 06.12.2015 19:42:34

Domžalčani so se prijemali za glavo

alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije in Domžal so v zadnji tekmi 21. kroga Prve Lige Telekom Slovenije razšli brez zmagovalca.

Jesenski prvaki, nogometaši Olimpije, tudi na drugi zaporedni domači tekmi, na kateri so spet igrali brez prvega zvezdnika Andraža Šporarja, niso uspeli zmagati. Potem ko so pred tednom izgubili proti Gorici, so tokrat proti vedno neugodnim Domžalam iztržili točko, s katero pa morajo biti glede na potek tekme bolj zadovoljni kot njihovi nasprotniki.

GOSTJE SO BILI BOLJŠI
Gostje so bili namreč boljši, nevarnejši tekmec, pripravili so si lepo število priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Zato niso bili kaznovani, kar pomeni, da bodo prvi del prvenstva končali brez poraza na gostovanjih. Še enkrat več pa se je izkazalo, da je stadion Stožice za njih eden od najbolj gostoljubnih, saj so v zadnjih osmih tekmah na njem izgubili le enkrat. Poleg tega ostajajo edina ekipa, ki jo Olimpija v sezoni ni premagala, prvi dvoboj v Ljubljani so dobili, v Domžalah pa igrali neodločeno.

2olimpija domzale af
alesfevzer.com
Domžalčani so tekmecem dali hitro vedeti, da so v Stožice prišli po točke. V prvem delu so bili precej boljši tekmec, ne samo, da so imeli terensko premoč na igrišču, bili so tudi nevarnejši. Priigrali bi si lahko izdatnejšo prednost, saj so zamudili štiri lepe priložnosti, pri njihovem zapravljanju je bil najaktivnejši Matic Črnic. V 17. minuti je najprej lepo streljal z 20-metrov, Darko Brljak, ki je na vratih zamenjal Aleksandra Šeligo, je žogo odbil v prečko, nato pa sta Črnicu veselje preprečila še branilca Matic Fink in Nemanja Mitrović. Prvi z borbenim posredovanjem, drugi pa s posredovanjem z glavo, potem ko je domžalski igralec osmešil del domače obrambe, toda ljubljanski branilec je žogo vendarle preusmeril v kot. V zaključku se je priložnost ponudila še Aladinu Šišiću, ki je prodrl v kazenski prostor, vendar streljal mimo gola. 


Ljubljančanom se je v prvem delu ponudila le ena priložnost, v izdihljajih polčasa je po prekinitvi žoga slučajno prišla do Ezekiela Hetyja, a Nigerijec v gneči pred vrati ni našel poti do mreže. Zato pa so varovanci Marijana Pušnika nekoliko bolj ambiciozno krenili v drugi del. Martin Michel Mimoun je s prostega strela streljal mimo gola, nekaj minut pozneje je po kotu mimo gola streljal tudi Dejan Kelhar, Henty pa ni izkoristil zmede domžalske obrambe v kazenskem prostoru.

NAJLEPŠO JE IMEL VETRIH
Toda pritisk domačih ni dolgo trajal, gosti so hitro uredili svoje vrste in bili v nadaljevanju spet boljši tekmec. Vsaj kar zadeva priložnosti. Te so se ponudile Črnicu, Šišiću, Juretu Balkovcu, še posebno lepo je imel Amedej Vetrih, ki je bil povsem sam pred Brljakom, a ta je tako kot prejšnje ubranil tudi njegov strel z glavo. Do konca srečanja je bil Brljak uspešen še po strelu Kenana Horića, gostje so se upravičeno prijemali za glavo. 

V naslednjem, zadnjem jesenskem krogu, pred katerim imajo vodilni Ljubljančani šest točk prednosti pred Mariborom, bo Olimpija gostovala v Krškem, Domžale, ki za Olimpijo zaostajajo 11, za vijoličastimi pa pet točk, pa bodo gostile Rudar.

OLIMPIJA - DOMŽALE 0:0
Ljubljana - Stadion Stožice. 3000 gledalcev. Glavni sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana).
OLIMPIJA: Brljak, Kelhar, Ontivero (od 46. Mimoun), Zajc, Kronaveter, Matič, Fink, Bajrić (od 80. Kapun), Čale (od 46. Klinar), Mitrović, Henty.
DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Vetrih (od 81. Zec), Horić, Vuk (od 59. Mance), Črnic, Šišić (od 87. Požeg Vancaš), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Majer.
Rumeni kartoni: Henty, Fink, Klinar, Kelhar; Črnic, Balkovec.
Rdeči karton: -

Članki iz rubrike