palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Matino Antunović in Alen Šalinović Njena.si

Skrito v raju tudi na hrvaški televiziji

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 15.12.2015 14:24:57

Dare Vršič ekskluzivno: "Brat je klical mamo, da očeta ne more prebuditi"

Drago Wernig-TAKA
Za izkušenim vezistom mariborskega prvoligaša je nadvse razgibana kariera, v kateri ni manjkalo vzponov in padcev, bili so tudi srhljivi trenutki, o katerih je prvič spregovoril brez zadržkov.

Za decembrsko številko revije Ekipa SN smo se pogovarjali z Daretom Vršičem. Štajerec je spregovoril o številnih zanimivih temah, dotaknil se je tudi sovraštva, ki ga navijači Olimpije čutijo do njega in opisal težke trenutke ob smrti očeta.

Spadate v skupino igralcev, ki so branili barve obeh večnih rivalov. Navijači Olimpije so vas nekoč oboževali, zdaj, ko ste v dresu Maribora, vas "sovražijo". Kako igralci dojemate takšne odzive s tribun? Si jih jemljete k srcu?
Ne, zakaj bi si jih? Sem profesionalec. Zdaj sem član Maribora in hvaležen sem, da lahko nastopam v vijoličastem. Vedno in povsod bom dal vse od sebe, da premagam kogarkoli na nasprotni strani. In tako je bilo tudi takrat, ko sem bil v zeleno-belem. Ampak zaradi odziva navijačev se ne vznemirjam, takšne in drugačne vzklike ali napeve skušam ignorirati in se osredotočiti zgolj na svojo igri. A kdaj pa kdaj jih seveda slišim, to je normalno, vse skupaj dojemam kot del navijaške folklore, ki jo skušam razumeti. Da bi se česarkoli bal, to pa ne. Ni razloga.



Oče je bil vaš nogometni vzor, a je tragična usoda poskrbela, da ste zgodaj ostali brez njega.
Star sem bil šestnajst let. Zgodilo se je doma. Zaspal je in se ni več zbudil. Zgodaj zjutraj sva se še srečala, ko sva se z mamo odpravljala v Mursko Soboto, kjer sem obiskoval šolo. Nato se je še vrnil v posteljo, nakar ga je brat našel mrtvega. Z mamo naju je klical, da ga ne more prebuditi. Pogrešam ga, seveda ga pogrešam. Zelo ga pogrešam. Bil je moj prvi trener, veliko me je naučil in gotovo bi mi s svojimi izkušnjami tudi med kariero z nasveti ogromno pomagal.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V DECEMBRSKI ŠTEVILKI REVIJE EKIPE SN.

Značke: dare-vršič, maribor

Članki iz rubrike