bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 26.12.2015 13:25:28

Marcos Tavares: Z jasno izraženim ciljem, da postanemo prvaki

Drago Wernig - TAKA
V prvi ligi Telekom Slovenije zelenice že nekaj časa mirujejo. Nogometaši so odšli na zaslužen dopust, nekateri pa že s široko razprtimi očmi pogledujejo v bližnjo prihodnost.

Nič drugače ni pri kapetanu drugouvrščenega moštva Marcosu Tavaresu. Ta je za spletno stran svojega moštva podal nekaj zadnjih misli pred odhodom na dopust. 

Maribor je v drugi polovici prvega dela sezone pod vodstvom Krunoslava Jurčića igral odlično in stopil prednost Olimpije na vrhu na vsega tri točke. Zato je vzdušje v štajerski prestolnici bolj prešerno kot na začetku sezone. 

"Zato je zdaj najbolj pomembno spoznanje, da imamo dobro izhodišče za nadaljevanje prvenstva in da smo šli na premor v dobrem razpoloženju. Najlepše je zaključiti določeno obdobje z zmago," je za nkmaribor.com poudaril mariborski kapetan Marcos Tavares.



"Učinkovitost je prinesla tudi dodatno samozavest. Glede na zadnje rezultate bi lahko še igrali in zabijali gole, a je treba tudi počivati. Da se potem ustrezno pripravimo in odločno startamo v pomlad."

Enaintridesetletni Tavares je v prvem delu sezone igral na 19 tekmah na prvoligaških prizoriščih, med strelce pa se je vpisal desetkrat, ob tem pa je prispeval še pet podaj. Cilj kapetana in soigralcev pa je seveda jasen: "V priprave bomo šli z jasno izraženim ciljem, da postanemo prvaki. Ko dobro igramo, zmagujemo, ko je Maribor v takšnem ritmu, je posebej nevaren. Pozitiven zaključek sezone je prinesel več koristi, približali smo se Olimpiji in verjamem, da bomo tekmece spomladi ujeli ter prehiteli."

Mariborčani so sezono sicer začeli slabo in pod vodstvom Anteja Šimundže zaostali za visokimi pričakovanji, ki so si jih zastavili. Sledil je izpad iz lige prvakov, slabše igre med prvoligaško druščino pa so odnesle prej omenjenega strokovnjaka. Po prihodu hrvaškega trenerja Krunoslava Jurčića pa se je v Maribor znova vrnilo pozitivno razmišljanje.

Članki iz rubrike