favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 29.12.2015 20:13:36

Stojić: Obstajajo možnosti za to, da bo trener Redknapp

Iz Olimpije po odhodu koroškega strokovnjaka ni prišla niti ena informacija glede tega, kdo bi lahko zmaje vodil v prihodnje, a pogovori so se dogajali.

Tudi s Harryjem Redknappom? Ko smo slednjega omenili kot eno od mogočih rešitev, so ljudje zapisano sprejeli predvsem z ogromno mero nejevere. Toda dejstvo je, da je bil Mandarić pred odhodom v ZDA tudi v Angliji in da je tja odšel tudi z željo po pogovoru s starim prijateljem, s katerim sta uspešno sodelovala v Portsmouthu.

Že 68-letni Londončan je pozneje vodil tudi Tottenham in Queens Park Rangers, trenutno pa je brez dela. Ovir za njegovo selitev v Ljubljano torej ni – vsaj na prvi pogled. A hkrati je treba vedeti, da Redknapp načeloma spada med trenerje, ki bi morali biti za Olimpijo na prvi pogled in tudi ob marsikaterem naslednjem preprosto nedosegljivi.

Toda hkrati je res, da ima slednja za predsednika nesramno bogatega poslovneža, ki si lahko, če si to želi, privošči pravzaprav kogarkoli. Ko smo včeraj za rokav pocukali športnega direktorja zeleno-belih Ranka Stojića, ga o konkretnih imenih nismo spraševali, zanimalo nas je zgolj to, ali je imenovanje novega trenerja blizu ali ne.



»Zadnji decembrski dnevi za nas niso nič kaj mirni. Delamo s polno paro, trudimo se, da bi kar najhitreje na novo oblikovali strokovni štab. Tod za zdaj je tako, da ni nič uradnega, ničesar nismo dokončno zaključili. Obstajajo pa ideje in predlogi, v naših mislih je več trenerjev, tudi nekaj takšnih, ki prihajajo iz tujine. Recimo Anglije,« je Stojić ponudil palico.

A še preden smo uspeli zagrabiti zanjo, je že nadaljeval: »V vašem časniku ste že omenili, da bi trener Olimpije lahko postal Harry Redknapp, in obstajajo določene možnosti za to, da se bo takšen scenarij res uresničil. Seveda ni treba poudarjati, da je tako predvsem zaradi odnosa, ki ga ima z njim naš predsednik. Prav njun odnos je naš največji adut. A hkrati je res, da ima Redknapp tudi določene ponudbe iz arabskega sveta. Toda če ne bo odšel tja, potem bo morda prišel k nam. Tudi zaradi tega, ker ve, da se Milan Mandarić določenega projekta loti le, če je prepričan, da lahko z njim uspe.«

Se torej res utegne zgoditi, da bo spomladi navodila v Stožicah delil kar sloviti Anglež? No, prezgodaj je napovedovati nekaj tako odmevnega, a vsaj možnosti za nekaj takšnega očitno obstajajo. In kdaj lahko pričakujemo, da bo dvomov glede novega trenerja vendarle konec? »Verjetno v uvodnih dneh januarja,« je pristavil Stojić. Mi lahko dodamo: torej tedaj, ko se bo vrnil Mandarić. Z Redknappom pod roko?

Članki iz rubrike