Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ro
ro
0 02.01.2016 17:43:06

Koper se je okrepil v Maksimirju

GNK Dinamo
Koprčani igralski mozaik za prihodnjo sezono še naprej sestavljajo daleč od oči javnosti, toda po naših informacijah bo v nadaljevanju sezone med varovanci trenerja Slavka Matića tudi nekdanji kapetan mladinske ekipe hrvaških prvakov.

"Dogaja se nekaj velikega," nam je sredi tedna glede sestave igralske zasedbe zaupal športni direktor Kopra. Več niti po naključju ni bil pripravljen povedati, takšno držo je ohranil tudi v naslednjih dneh, ko smo vnovič želeli izvedeti, kdo je velika riba. "Ne, ni še tako daleč, da bi vam lahko razkril, koga bi radi privabili na Bonifiko. Dejstvo je, da smo navezali stike, se pogovarjamo in vsekakor obstaja možnost, da bomo dosegli namen. Več bo bržčas znanega kmalu," je povedal Dušan Petković, toda povsem "bosi" vendarle nismo ostali.
 
IVANČIĆ VSE BLIŽJE MOLDAVIJI
Vse namreč kaže, da se bo zgodba z Josipom Ivančićem v glavni vlogi razpletla na zadovoljstvo vseh vpletenih strani. Poročali smo že, da se za storitve hrvaškega napadalca, ki ima v Kopru status posojenega igralca Rijeke, zanima Šerif iz Tiraspola, ki ga s klopi vodi Zoran Vulić, in zdi se, da ni več nobenega dvoma o tem, da bo kariero nadaljeval v Moldaviji. "Smo zelo blizu dogovora o realizaciji prestopa," je potrdil Dušan Petković, ki je pred dnevi napovedal, da bo koprske vrste okrepilo vsaj enajst igralcev.


 
BIL JE KAPETAN MODRIH
Vsi skupaj naj bi bili predstavljeni na začetku priprav. Bilo bi veliko presenečenje, če med novimi močmi ne bi bilo Alberta Riere in Zlatana Muslimovića, naši viri pa so nam prišepnili, da bo med varovanci trenerja Slavka Matića gotovo tudi obetavni Hrvat Jakov Biljan. Gre za 20-letnega zadnjega veznega igralca, ki je bil kapetan mladinske ekipe Dinama, da so imeli z njim v Maksimirju velike načrte, pa vsekakor razkriva podatek, da je lani marca z modrimi podpisal sedemletno profesionalno pogodbo. "Za Jakova že več let vemo, da bo prihodnost našega kluba, zato smo srečni, da smo podpisali pogodbo. Je sodoben vezist, ki ga odlikujeta srčnost in pogum. Seveda je pred njim še ogromno dela, da bi prišle vse njegove sposobnosti še bolj do izraza. Storili bomo vse, da bi se to zgodilo čim prej," je takrat povedal trener Zoran Mamić.

Jakov Biljan je jeseni igral za drugo ekipo Dinama v drugoligaški druščini, v prejšnji sezoni pa so ga modri poslali na »dodatno izobraževanje« v Lokomotivo, kjer si ga je nadvse želel takratni trener Tomislav Ivković. Želel mu je nameniti pomembno vlogo, vendar se načrt naposled ni uresničil. Kriva je bila bolezen obetavnega vezista, zaradi pljučnice je izpustil priprave, nakar je pogrešal tekmovalni ritem in vse to je kakopak vplivalo na njegov status. Vrnil se je Dinamo, in kot smo že omenili, je minutažo nabiral v drugi ekipi, v Kopru želi narediti korak naprej na prvoligaškem prizorišču. Glede na njegove značilnosti in način igre, ki ga zagovarja trener Slavko Matić, se zdi, da bi kanarčkom utegnil ustrezati. Na Bonifiki bo sicer imel do konca prvenstva status posojenega igralca Dinama.

Članki iz rubrike