Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 03.01.2016 11:38:09

Zahović in Mamić bosta sedla za mizo

m24
S prvim dnem novega leta se je tudi uradno začel zimski prestopni rok. In obdobje, v katerem bodo številna namigovanja iz preteklih tednov dobila potrditev, pričakujemo lahko nekaj velikih zgodb. Ne le na mednarodnem prizorišču, zanimivo bi utegnilo biti tudi na sončni strani Alp.

Po realizaciji prestopa Andraža Šporarja v Basel je najbolj vroča zgodba vsekakor povezana s Petrom Stojanovićem, ki je bržčas že odigral zadnjo tekmo v vijoličastem dresu. Pravzaprav edino vprašanje je, kje bo nadaljeval kariero. V središču pozornosti je bil že lanskega januarja, ko je selitev v Hannover v zadnjem trenutku splavala po vodi. Dogajajo se tudi takšne stvari, toda 20-letni Ljubljančan vsega skupaj ni sprejel ali dojel kot tragedije. Seveda je bil razočaran, to je popolnoma človeško. Potreboval je nekaj časa, da je prebolel šok, a najpomembnejše je, da se ni vdal v usodo. Še več, zdi se, da ga je neprijetna preizkušnja še dodatno okrepila, in zlasti v končnici jeseni je znova opozoril na svoje sposobnosti. Številni ogledniki klubov iz tujine njegovih iger niso spregledali, zanimanje za njegove usluge je vse večje.


DOGOVORJENO SREČANJE
V zadnjih dneh je najbolj aktualen zagrebški Dinamo. Na Maksimirju so ostali brez Iva Pinta, ki se bo preselil na Otok, in kljub drugačnim medijskim nastopom nemudoma krenili v iskanje primernega nadomestila za 25-letnega Portugalca. Po naših informacijah je prva izbira Petar Stojanović, ki ga modri kakopak odlično poznajo, in menda so odločeni, da bodo storili vse, da bi ga privabili v svoje vrste. Zelo zanesljiv vir nam je prišepnil, da so Zagrebčani z vijoličastimi že navezali stike. Zdravko in Zoran Mamić sta se z Zlatkom Zahovićem že slišala po telefonu, ob tem pa smo izvedeli, da naj bi bil v prihodnjih dneh storjen še korak naprej. Pomemben korak naprej, športni direktor Maribora in izvršni predsednik Dinama naj bi se dobila na štiri oči. Tudi to nedvomno razkriva, da je zadeva resna, srečanje Zlatko Zahović-Zdravko Mamić bi se bojda utegnilo zgoditi že danes, najpozneje v prihodnjih dneh. Karte bodo na mizi, močne karte. Hrvaški viri sporočajo, da je alfa in omega Zagrebčanov odločena dobiti Petra Stojanovića, kar hkrati pomeni, da je pripravljena odšteti veliko denarja. Prišlo nam je na uho, da bi lahko ponudila celo več kot dva milijona evrov odškodnine, bržčas bo snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo zahteval še kaj zraven. Morda delež od naslednjega prestopa, morda bonuse, povezane s tekmovalnimi dosežki kluba iz hrvaške prestolnice. V vsakem primeru bosta za mizo sedla izkušena in pretkana pogajalca, ki bi naposled lahko sklenila kompromis, ki bi ustrezal vsem vpletenim stranem.


BELGIJCI BI PRIŠLI NA POGOVORE
Toda Dinamo ima tudi težavo, ki je za Štajerce sladka skrb. Kot smo že poročali, je najmlajši debitant v zgodovini slovenske izbrane vrste tudi tarča Anderlechta in tudi predstavniki belgijskega velikana naj bi že poslali znak, da bi radi prišli na pogovore. Kot je znano, so želeli najprej v svoje vrste privabi Iva Pinta, za katerega so Dinamu ponudili dva milijona evrov nadomestila, za pet let mlajšega Petra Stojanovića bi bojda lahko pristavili še dodatnih 500 tisočakov ...


KDO SO ŠPANCI?
Delnice Dinama in Anderlechta za zdaj kotirajo najvišje, sodeč po vseh informacijah pa je jasno, da so se Mariborčani na januarsko tržnico podali z zelo dobrim izhodiščem, povrhu naj bi v zasedi čakal še skrivnostni ruski prvoligaš, prav tako kot AZ Alkmaar, a trenutni zneski so za Nizozemce najbrž previsoki. Najbrž pa niso za člana primere division, ki naj bi že dalj časa podrobno spremljali igre pomembnega člena mariborske zasedbe. Prav tako so njegovi skavti – ime kluba ostaja skrivnost – pod drobnogled vzeli še nekatere obetavne desne bočne branilce, Petar Stojanović naj bi bil visoko na njihovem seznamu ...

Članki iz rubrike