zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 06.01.2016 12:58:55

Dejan Kelhar: Ljudje tega niso videli, a zdaj je vse v redu

SPS/nkolimpija.si
Branilec Olimpije Dejan Kelhar o novem trenerju, prednosti pred Mariborom in tudi težavah, ki so ga mučile v jesenskem delu sezone.

V ponedeljek se je začel zadnji teden zimskega odmora tudi za nogometaše vodilnega moštva državnega prvenstva. Olimpija je jesenski del končala s tremi točkami prednosti pred najbližjim zasledovalcem in aktualnim prvakom Mariborom, eden njenih pomembnejših členov v tem obdobju pa je bil steber obrambe Dejan Kelhar.

Čeprav se bodo priprave na nadaljevanje sezone začele 11. januarja, nam je 31-letni Brežičan zaupal, da se je pravi dopust zanj končal že prej, saj ves čas dela po programu, ki so ga igralci dobili ob slovesu po koncu jesenskega dela. Prav tako je z mislimi ves čas pri nogometu. "Malo več sem bil z družino, sicer pa ves čas migam. Stalno je treba biti pri stvari, ko to delo opravljaš toliko let, preprosto ne nehaš misliti na nogomet. Je pa res, da se lahko malo sprostimo, ker ne čutimo tekmovalnega pritiska, a komaj čakamo, da se začnejo priprave. Ko gledam, kako gredo po praznikih ljudje v službo, kar malo pogrešam te stvari," je pogovor začel Kelhar in dodal, da nad snegom, ki je v teh dneh pobelil večji del naše države, ni najbolj navdušen.

"Nogomet se igra na zeleni travi, sicer je rešitev umetna trava, ampak je dobro, da imaš možnost treniranja na zelenici. Toda sploh ne dvomim o naši upravi, ki bo gotovo poskrbela, da bomo imeli optimalne razmere za delo," je optimističen branilec, ki se je poleti po šestih letih in pol vrnil v domovino. Drugič v karieri je oblekel Olimpijin dres, ki ga je kot posojeni član Celja nosil že v sezoni 2004/05. Od takrat se je na domačem nogometnem prizorišču precej spremenilo, pa tudi naš sogovornik je z leti spremenil svoj pogled na nogomet.

"Spremenilo se je to, da je Maribor igral v ligi prvakov in ligi Europa, tako ima Slovenija močno ekipo, po kateri se lahko zgledujejo drugi klubi. Upam, da bomo tudi mi prišli do te ravni, zelo dobro pa bi bilo, da bi to uspelo še kateri drugi ekipi," je velikega tekmeca pohvalil Kelhar in se nato dotaknil še nekaterih stvari. Dejal je, da se v Sloveniji kvalitetno dela, saj je v zadnjem času precej mladih fantov odšlo v tujino, kjer uspešno nastopajo. Edina težava so gledalci oziroma njihova številčnost na tribunah. "Z vsem spoštovanjem do navijačev vseh klubov, lepo je igrati pred polnim stadionom, a to v Sloveniji praktično ni mogoče in to pogrešam. Če prideš na tekmo, na kateri je 300 ljudi, se vprašaš, kakšna je raven tekmovanja. Ko pa pogledaš statistiko igre, koliko igralci pretečejo na tekmi in podobno, kaže, da za močnimi ligami ne zaostajamo veliko. Pogovarjal sem se s strokovnjakom na tem področju, ki mi je to tudi potrdil. Tekme bi bile še veliko bolj zanimive, če bi jih spremljalo pet, šest tisoč ljudi."

dejan kelhar af
alesfevzer.com

Izpostavil je tudi pozitivni stvari, ki sta po njegovem mnenju zaznamovali prvih pet mesecev letošnje sezone. "Na začetku smo presenetili sami sebe, rad pa bi pohvalil Andraža Šporarja, ki je bil res izjemen. Ni lahko zabiti toliko golov, kot jih je on. Mislim, da je izbral odličen klub, kjer lahko vse skupaj še nadgradi. Lahko še pripomnim, da ni težko biti branilec, ko napadalci zabijajo. V obrambi smo veliko bolj sproščeni, ko ekipa vodi."

TUDI S POMOČJO PROTIBOLEČINSKIH TABLET
Ob vrnitvi v prestolnico si je želel, da bi se klub boril za naslov prvaka, saj je jasno, da Maribor in Olimpija nekoliko odstopata od drugih tekmecev v ligi, z dozdajšnjim delom sezone je zadovoljen … "Ampak hkrati tudi malo nezadovoljen, ker bi bila lahko razlika do Maribora še malo večja. Tri točke po eni strani so, toda po drugi niso neka prednost, s tekmovalnega vidika pa bo to za navijače še bolje, tekmovalna negotovost bo večja. Igralci bomo čutili večji pritisk, že na pripravah bo več dokazovanja, zelo zanimivo bo." Drugi del sezone bo kratek, do konca je ostalo še 14 igralnih dni in vsega bo konec že po dobrih dveh mesecih.

Kelhar je prvo tekmo odigral v četrtem krogu in nato manjkal samo še na eni. Za njim je prav gotovo naporno obdobje, saj je pred tem eno leto izpustil zaradi strganih križnih vezi. "Ni mi bilo lahko, eno je trenirati sam, drugo z ekipo. Bil sem kar presenečen, da sem se tako hitro prilagodil moštvu, čeprav tudi prej s tem nisem imel težav, z igro sem kar zadovoljen." Po enoletnem premoru se rado zgodi, da pride do težav s telesno pripravljenostjo in posledično do poškodbe. Na podobne stvari je naletel tudi naš sogovornik, ki mu je veliko težav povzročala peta. S poškodbo se je ubadal kar dva meseca. "Ljudje tega niti niso vedeli. Vsak reprezentančni odmor sem moral počivati, da se je zadeva umirila, igral pa sem s pomočjo protibolečinskih tablet. Na srečo je zdaj vse v redu."

DA BI PO DOLGIH LETIH PRINESLI NASLOV V LJUBLJANO
Ob koncu jeseni so zmaji igrali po sistemu toplo-hladno in njihova prednost na vrhu lestvice se je počasi začela topiti. Na zadnji tekmi pred odmorom so celo doživeli presenetljiv poraz s Krškim, zaradi česar je imelo slovo grenak priokus. "Koristilo nam je, da je prišel konec, še bolje bi bilo, če bi se prvenstvo končalo dva tedna prej. Po taki sezoni je tisti poraz pustil grenak priokus. Če iz tega potegnem nekaj pozitivnega, je bolje, da se je to zgodilo takrat, če se je že moralo. Moramo biti realni in si reči, da stvari niso bile, kot bi morale biti, to je treba popraviti in iti naprej."

Za nameček je Olimpija pozimi ostala brez trenerja Marijana Pušnika, imena novega pa še ni. Vse skupaj je bilo kar malo čudno, saj se ne zgodi pogosto, da bi vodilna ekipa posegla po menjavi trenerja. "Mi nismo tu, da bi govorili o tem. Navsezadnje se lahko zgodi tudi meni, da v ponedeljek pridem na trening in se mi bo klub zahvalil za sodelovanje, kar ne bi bilo prvič v karieri. A tak je naš poklic, je pa bila ta odločitev gotovo malo nenavadna," je na to temo povedala ljubljanska štirica, nato pa dodala, da negotovosti v zvezi z imenovanjem novega šefa stroke ne čuti.

"Glede tega ste bolj nemirni novinarji. Po koncu jesenskega dela nam je bilo rečeno, da se zberemo 11. januarja, do takrat bomo najbrž imeli trenerja, tudi če pride nekaj dni pozneje, ne bo drame. Ne glede na to, kdo bo trener, mora vsak igralec vedno pošteno delati in se dokazovati." Za konec nam je Kelhar zaupal še to, da si v tem letu v prvi vrsti želi, da bi bil zdrav, ker lahko tako največ doprinese ekipi. "Enako želim soigralcem, in da bi še naprej držali skupaj. Ko pride kriza, se vidi, ali je ekipa prava. Želim si, da bi se še naprej spoštovali med sabo in spodbujali. Po tekmovalni strani pa si želim, da bi po dolgih letih spet prinesli naslov v Ljubljano."

kelhar
alesfevzer.com

Članki iz rubrike