zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
0 20.01.2016 12:49:05

Mertelj: Pogovor z Zlatkom Zahovićem ni trajal dolgo

Drago Wernig - TAKA
Izkušeni gorenjski vezist o novi pogodbi in dozdajšnjem poteku priprav.

Mariborčani nadaljujejo priprave na spomladanske izzive, toda ne več pod Kalvarijo, kjer so se varovanci Krunoslava Jurčića potili prejšnji teden. V ponedeljek dopoldne so zapustili štajersko prestolnico in se odpravili v Moravske Toplice, kjer bo enajst dni njihova baza hotel Vivat.


Na novi lokaciji se začenja še udarnejši del treningov. "Vedno stopnjujemo ritem, zavedamo se, kaj sledi. Po navadi sta drugi in tretji teden priprav najtežja, ko se naberejo napori in konstanta treningov. To ni nič novega. Tudi lokacija nam je dobro znana iz prejšnjih let. Imamo ustrezne razmere za kakovostno vadbo, vse je odvisno od nas. Da delamo, kar je treba, in da bomo pripravljeni prišli v nadaljevanje sezone," pravi Aleš Mertelj. 


JE NEKOLIKO DRUGAČE
Priprave prvič potekajo pod vodstvom Krunoslava Jurčića, ki zagovarja nekoliko specifičen način dela, ki je posledica sloga igranja. "Je nekoliko drugače, kot smo bili navajeni, seveda ima vsak trener svoje zamisli. Začeli smo preventivno delati v nekoliko drugačni obliki, da se izognemo poškodbam, zdaj že stopnjujemo zadeve, da bi bili pripravljeni na največje napore, ki sledijo. Dobro smo izpolnili prvi teden in gremo naprej po trenerjevem načrtu, kot si je zastavil delo v tej fazi."

mertelj dw
Drago Wernig - TAKA
Zdaj prihajajo na vrste tudi prijateljske preizkušnje. "Če je malce večji napor na treningu, potem tekma razbije monotonost, ki se utegne pojaviti med vadbo. Ko se začnejo prijateljske preizkušnje, je to vedno dobro spoznanje. Še toliko boljše pa je, da lahko igramo in ves čas treniramo na naravni travi, da imamo ta privilegij, da smo se umaknili sem in lahko opravljamo vse aktivnosti ne glede na vreme. Vremenske napovedi nam ne bo treba spremljati. Da nam je to omogočeno, je še toliko boljše," je povedal Aleš Mertelj, ki je medtem obljubil nadaljnjo zvestobo vijoličastim. Vse do poletja 2018, pogajanja o še enem avtogramu v Ljudskem vrtu niso trajala dolgo. "Ne, res ne. Dovolj je bil en sestanek, pogovor s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem ni trajal dolgo. Želja je bila obojestranska, peljemo zgodbo naprej. Res ni bilo niti najmanjše dileme, kaj storiti," je pojasnil 29-letni Gorenjec iz Hotemaž. 

MINILO JE, KOT BI MIGNIL
V štajerski prestolnici je že šest let in pol. "Uf, kako čas hitro teče. Kot bi mignil, a očitno je tako, ko si osredotočen na svoje delo, ko si pripravljen garati, ko si želiš vedno več in ko bi rad vse doseženo še nadgradil. Ne, šest let in pol ni malo, gre za kar dolgo obdobje, a hkrati tudi lepo, zelo lepo. Bili smo uspešni, marsikaj nam je uspelo in seveda verjamem, da bo tako tudi v prihodnje. Lakote po odmevnih dosežkih zlepa ne zmanjka," pravi Aleš Mertelj.

ZGODI SE LAHKO MARSIKAJ
Bi se utegnilo zgoditi, da bi čez dve leti in pol podpisal še eno pogodbo z vijoličastimi? "Zakaj pa ne? Vse je mogoče, zgodi se lahko marsikaj, ničesar ne moreš izključiti. Toda o tem zdaj seveda ne razmišljam, do takrat je vendarle še dolgo. Zdaj sem osredotočen zgolj in samo na treninge, na svoje delo. Iz dneva v dan želim svoje obveznosti opravljati na čim višji ravni, čim bolj profesionalno," se je odzval nogometaš, ki je v dresu s slovenskim grbom odigral 16 tekem, v mariborski opravi se približuje že številki 300.

PRAV JE TAKO, MORAJO BITI NAJVIŠJE
Sicer pa bodo vijoličasti drugi del prvenstva začeli kot lovci, Olimpija ima na vrhu tri točke naskoka. Veliko ali malo? "Ne razmišljam na tak način. Popolnoma jasno je, kaj šteje v Mariboru. Zgolj in samo lovorike, nič drugega. Vedno je bilo tako in vedno bo tako. In prav je tako, ambicije morajo nenehno biti najvišje. Bodite prepričani o tem, da bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi osvojili naslov prvaka in bili tudi najboljši v pokalnem tekmovanju. Da, zanima nas dvojna krona. Za to delamo, za to treniramo, garamo. Seveda verjamem, da bomo zastavljene cilje uresničili in da bomo imeli po koncu sezone znova dovolj razlogov za veselje."

Članki iz rubrike