oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

rb
rb
0 27.01.2016 08:51:51

Zlatko Zahović se je o Defendiju pozanimal tudi pri svojih

Izkušeni brazilski branilec z italijanskim potnim listom že pod Kalvarijo.

Pred dnevi smo napovedali, da bodo Mariborčani po Mateju Palčiču, Amarju Rahmanoviću, Denisu Šmeju in Valonu Ahmediju v svoje vrste privabili še peto zimsko okrepitev. Čeprav okrevanje Aleksandra Rajčevića poteka po predvidevanjih, v Ljudskem vrtu niso opustili ideje o tem, da bi zaostrili konkurenco v obrambni vrsti. Razkrili smo, da v štajersko prestolnico prihaja Rodrigo Defendi in v torkovem popoldnevu je pripotoval v štajersko prestolnico in se napotil na prvi del zdravniških pregledov, danes ga čaka še nekaj obiskov pri možeh v belih haljah. Če ne bo zapletov, bo sledil podpis pogodbe, kar naj bi bila zgolj formalnost, športni direktor se je namreč z izkušenim branilcem oziroma njegovim zastopnikom že dogovoril o vseh podrobnostih sodelovanja.

"Pogledali smo zares veliko igralcev. Nekaterih nam ni uspelo prepričati za prihod v Slovenijo, spet drugi s svojo kakovostjo niso prepričali trenerja. Rodrigo Defendi mu je všeč, veselimo se, da je prišel k nam," pravi snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo.
Vijoličasti so sposobnosti potencialnih okrepitev ocenjevali oziroma spoznavali ob pomoči neštetih videoposnetkov in statističnih podatkov, toda to seveda nikakor nista bili edini merili. Pomembno je bilo tudi ustno izročilo, kar še zlasti velja za prihajajočo novo moč. Zlatko Zahović je kakopak izkoristil spoznanje, da je Rodrigo Defendi v dozdajšnji karieri dvakrat branil barve njegovega nekdanjega kluba. Igral je v dresu Vitorie Guimaraes, najboljši strelec slovenske izbrane vrste je med letoma 1993 in 1996 v tem portugalskem prvoligašu odigral 79 tekem in dosegel 13 golov. "Da, poznam ljudi v klubu, ohranili smo stike, in seveda sem tudi pri njih poiskal mnenje. Dobival sem same pohvale," je dejal Zlatko Zahović.



Kot smo že omenili, je bil Rodrigo Defendi nazadnje član kitajskega prvoligaša Shijiazhuang Ever Bright, ki je zadnje prvenstvo končal na sedmem mestu na lestvici. Brazilec si pri bolgarskem trenerju Jasenu Petrovu ni izboril mesta v udarni zasedbi, k čemur naj bi prispevalo tudi to, da lahko igrajo trije tujci. Matični klub 188 centimetrov visokega levičarja je sicer Cruzeiro, toda že zelo mlad se je podal v svet. Domovino je zapustil že pri 16 letih, ko ga je takratni športni direktor Tottenhama Frank Arnesen povabil na White Hart Lane, kjer za člansko ekipo ni zaigral, med dveletnim bivanjem v Londonu so ga spursi posodili Udineseju in Romi. V Vidmu je zbral dve tekmi v serie A, v večnem mestu, kjer si je slačilnico delil s Francescom Tottijem, mu to ni uspelo, lahko pa se pohvali z nastopom v ligi prvakov, na gostovanju pri Olympiakosu je v igro vstopil v 92. minuti. Nato je prestopil v Avellino, kjer je po stečaju kluba postal prost igralec in se vrnil v domovino ter se pridružil drugemu moštvu Palmeirasa, nato je bil član Parane, v sezonah 2011/12 in 2012/13 je igral za portugalskega prvoligaša Vitorio Guimaraes. Znova je sledila pot domov (Botafogo, Vitoria) in potem vrnitev v Vitorio, lanskega februarja se je odpravil na Kitajsko.

Zdaj je torej pred njim nov izziv v vijoličastem dresu. Popolnoma jasno je, da bo Rodrigo Defendi še posebej pod drobnogledom, a na današnji prijateljski preizkušnji proti Videotonu kakopak še ne bo igral, bržčas pa se bo po dvoboju z Madžari pridružil novim soigralcem v pripravljalni bazi v Moravskih Toplicah. Krunoslav Jurčić je torej dobil rešitev več, drugi vijoličasti branilci pa dodaten motiv za še bolj zagnano delo.

Članki iz rubrike