franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 01.02.2016 14:52:48

Cimerotič: Olimpija dobila nogometaša, ki bo navduševal, kot sem jaz

Nikola Miljković
Sebastjan Cimerotič prepričan, da je pred ljubljansko Olimpijo svetla prihodnost.

Bili smo prvi, ki smo poročali o njegovem prihodu v Ljubljano, hkrati smo bili prvi, ki smo zapisali, da je le še vprašanje časa, kdaj bo Julius Wobay sklenil sodelovanje z Olimpijo. Pretekli konec tedna se je to tudi dokončno zgodilo, v petek nekaj minut pred osmo uro zjutraj je klub po elektronski pošti na naslove novinarskih redakcij razposlal obvestilo o tem, da je nogometaš iz Sierre Leone z zmaji podpisal pogodbo do konca naslednje sezone.

Predsednik vodilnega kluba Prve lige Telekom Slovenije Milan Mandarić in športni direktor Ranko Stojić sta dokončno oblikovala triperesno napadalno deteljico, ki jo bodo sestavljali trije afriški napadalci: na levi strani bo igral Ezekiel Henty, v sredini Blessing Eleke, na desni strani Julius Wobay. Slednji je občutno najizkušenejši med vsemi; za sabo ima že 40 tekem za reprezentanco svoje države, za katero je zabil 14 golov.

Hkrati je v preteklosti odigral že precej evropskih tekem in z Nefčijem osvojil naslov azerbajdžanskega prvaka. Glede na to, da sta preostala dva udarna napadalca Olimpije še precej mlada (Henty 22, Eleke 19) in predvsem neizkušena, bi Wobayeva prisotnost lahko imela večplastne prednosti za ljubljanski klub. S tem se strinja tudi Sebastjan Cimerotič, ki se je po menjavi oblasti spet aktivneje vpletel v delovanje sebi ljubljenega kluba.

PREPRIČAL SE JE NA LASTNE OČI
"Ne bom skrival – ekipi se je priključil nogometaš, ki mi je osebno zelo všeč," je že takoj na začetku našega pogovora kot iz topa izstrelil Sebastjan Cimerotič in novincu med zmaji namenil še nekaj dodatnih besed: "Takšne tipe igralcev imam najraje. Morda nekoliko tudi zaradi tega, ker v njih vidim sebe. In to zagotovo velja tudi za Wobaya. V teh dneh sem ga pozorno spremljal in se na lastne oči prepričal, da premore izjemno kvaliteto. Je odlično tehnično podkovan, hkrati pa hiter in spreten. Tudi dobro preigrava, in ko ga gledaš, dobiš občutek, kot da vse počne z neverjetno lahkoto. Res iskreno verjamem, da je Olimpija dobila izjemno okrepitev."

Ob tem se sicer poraja vprašanje, v kakšnem fizičnem stanju je novinec prišel v Ljubljano. Dejstvo je, da je bil od lanskega poletja brez kluba, kar zagotovo ni nepomembno. Bo imel sploh dovolj časa, da se bo spravil nazaj v formo do začetka drugega dela sezone? "Ah, negotovost je povsem odveč!" je prepričan Cimerotič, ki dodaja: "V klubu je toliko takšnih in drugačnih strokovnjakov, da res ni nikakršnega dvoma, da se Julius ne bi dobro pripravil. Prepričan sem, da bo do konca februarja takšen, kakršen je bil na vrhuncu svoje kariere."

V OBUP SPRAVLJAL PREDVSEM HADŽIĆA
In če bo res takšen, kakršen je bil, ko je v preteklosti najbolj navduševal, potem bi Olimpija lahko dobila pomemben adut v bitki za naslov prvaka. No, vsaj tako gre soditi na podlagi posnetkov, ki so na voljo na svetovnem spletu, ne nazadnje ni nepomemben niti spomin na tekmi, ki ju je Koper leta 2014 v kvalifikacijah za ligo Europa odigral z Nefčijem. Tedaj so Primorci v Bakuju presenetljivo slavili, a na Bonifiki izgubili in izpadli. Novi član Olimpije je zaigral na obeh obračunih, na povratnem pa navdušil tudi našega poročevalca, ki je zapisal, "da je bil razpoložen še zlasti odlični Wobay, ki je Hadžića in še koga spravljal v obup".

julius wobay sps nkolimpija si
SPS/NKOlimpija.si

Bo tako tudi zdaj, ko se bo z Damirjem Hadžićem in drugimi branilci v ligi boril v dresu Olimpije? "Verjamem, da bo res tako," se nadeja novi član izvršnega odbora Olimpije, ki je odločno nadaljeval: "Menim, da bo Wobay v drugem delu sezone eden ključnih mož našega kluba. A ne samo to, hkrati bo s svojimi bogatimi izkušnjami in nespornim znanjem močno pomagal tudi številnim mladim nogometašem. Predvsem Nik Kapun in Miha Zajc bosta zares uživala v njegovi družbi, medtem ko bosta oba preostala napadalca dobila soigralca, ki ju bo zalagal z uporabnimi žogami. Julius je nogometaš z dodano vrednostjo. Zato je bil tudi pripeljan v Olimpijo."

Pogovor o novem članu kluba iz Stožic je Cimerotič zaključil z mislijo, da bodo ob njegovih igrah zagotovo uživali tudi navijači: "Ah, bodite prepričani, da bo navduševal. Morda celo tako, kot sem nekoč jaz (smeh). Ljubljana komaj čaka, da spet dobi nekoga, ki bo s svojimi potezami gledalce dvigoval na noge. Pač nekoga, kot sem bil jaz (smeh). Res sem prepričan, da bo takšen tudi Wobay. Ko sem ga v četrtek opazoval na treningu, kako spreten je bil ob vajah 'ena na ena', 'dva na ena', sem se še dodatno prepričal, da je uprava z nakupom novega nogometaša zadela v polno."

OLIMPIJA ZARES NA PRAVI POTI
Cimerotič ima torej o zadnjem prišleku v zmajev brlog zelo visoko mnenje, a to ni edini razlog, zakaj je nekdanji slovenski reprezentant pred začetkom spomladanskega dela tekmovalnega leta 2015/16 optimistično razpoložen.

"Seveda sem optimist, tako je že vse od trenutka, ko sta v klub prišla Milan Mandarić in Ranko Stojić. Predsednik in športni direktor garata noč in dan, ob tem pa svoje delo opravljata res dobro. Piše se zgodba, kakršne v Ljubljani nismo videli že več kot 20 let, zato moramo vsi skupaj uživati," je prepričan 41-letnik, ki se sicer ne slepi, da Olimpijo čaka odprta pot proti naslovu prvaka: "Ne, zagotovo ne. Ne slepimo se, zavedamo se moči konkurence. Zagotovo nikogar ne podcenjujemo. Ampak hkrati smo prepričani, da bo spomladi vse odvisno le od nas samih. Čaka nas štirinajst tekem, izračun pa je preprost: zmagati moramo na vseh štirinajstih. Kdor je v nogometu preveč preračunljiv, se prehitro kar sam spravi v težave. Zato mora biti naš glavni cilj kristalno jasen: zmagati na vseh štirinajstih tekmah. Smo tega sposobni? Da, smo!"

Če bodo zeleno-beli zares prišli prvi čez ciljno črto, se bo Marko Nikolić vpisal v zgodovino slovenskega nogometa. Do zdaj namreč naslova prvaka še nikdar ni osvojil strokovnjak iz Srbije! Še več, na splošno so bili tujci povsem v senci slovenskih trenerjev, le Ivo Šušak je edini, ki je prišel od drugod in pometel s konkurenco. Je Nikolić dovolj dober strokovnjak, da ponovi njegov uspeh iz leta 2001, ko je z Mariborom slavil, ko je v zadnjem krogu remiziral za Bežigradom? "Je. O njem sem si takoj ustvaril visoko mnenje, vidi se, da je trener, ki ima v glavi do potankosti izdelano strategijo dela in od tega ne odstopa. Nogometaši po treningih hodijo k meni in mi z navdušenjem razlagajo, kako dobro delajo pod njegovim vodstvom. In da vidno napredujejo, kar pa je tako ali tako bistvo vsega. Olimpija je res na pravi poti," je Sebastjan Cimerotič pogovor zaključil z ogromno optimizma.

121-2-3-nikolic cimerotic af
alesfevzer.com

Članki iz rubrike