Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 01.02.2016 16:58:41

Milan Mandarić obelodanil: Milivoje Novaković ni sprejel naše ponudbe

Grega Wernig
Zdaj ni več dvomov, Milivoje Novaković zagotovo ne bo nosil dresa Olimpije.

Večtedenska saga, v katerem je glavno vlogo odigral drugi najboljši strelec slovenske nogometne reprezentance, se je včeraj dokončno zaključila. Milivoje Novaković v prihodnje ne bo igral v dresu Olimpije; čeprav ga je slednja vztrajno snubila medse, je izkušeni napadalec na koncu sprejel odločitev, da ponudbe ne bo sprejel.

Če bi vse potekalo tako, kot si je zamislil Milan Mandarić, ki se je konec tedna spet mudil v Beogradu, kamor so ga vodile poslovno-osebne obveznosti, potem bi Olimpija danes sklicala tiskovno konferenco, na kateri bi Novakovića predstavila kot svojega novega člana. To je bil načrt, ki je v Mandarićevih mislih zorel že nekaj časa, lahko bi rekli, da že vse od tedaj, ko je na zeleno-belem prestolu nasledil Izeta Rastoderja. V luči tega se je ugledni poslovnež, ki si je bogastvo ustvaril s poslovanjem v Združenih državah Amerike, v zadnjih dveh mesecih večkrat sestal z Novakovićem, njegove želje po sodelovanju pa ni ohladil niti vse prej kot posrečen napadalčev medijski nastop, ki smo mu bili priča decembra.

Tedaj je Novaković brez dlake na jeziku Olimpijo obtožil pomanjkanja profesionalizma, ne glede na vse pa so se pogovori nato nadaljevali. Nazadnje sta se obe strani za isto mizo usedli v petek, ko so v javnost tudi prišle informacije, da je Novaković z eno nogo praktično že član Olimpije in da je le vprašanje časa, kdaj bo novica uradno potrjena. No, toda to je bil račun brez krčmarja, danes dvomov ni več: Novaković ne bo igral za Olimpijo. In to kljub dejstvu, da se je petkovo snidenje končalo na sila konkreten način; tako, da so zmaji že 36-letnemu nogometašu dejansko ponudili pogodbo. Imel jo je na mizi, premislil je o njej, dejansko si je za to vzel dva dni časa. Toda v nedeljo je bil njegov odgovor negativen.

SPOROČIL PO PREMISLEKU
"Vem, zakaj me kličete, in ni vam treba niti postaviti vprašanja. Verjetno vas zanima, kaj se dogaja z Novakovićem, kajne?" se je včeraj na naš klic odzval Milan Mandarić in po naši potrditvi njegove domneve razpredal naprej: "Dvomov v tej zadevi ni več, vse je zelo jasno. Moja velika želja je bila, da bi se Milivoje Novaković priključil naši ekipi, vsi smo se po najboljših močeh trudili, da bi se to tudi zgodilo. Rad bi poudaril, da je bil Novaković ves čas zelo profesionalen, a na koncu se je odločil, kot se pač je. V petek je z naše strani dobil ponudbo, odgovoril nam je, da potrebuje nekaj časa za razmislek, za pogovor s svojo družino. Dogovorili smo se, da me bo v nedeljo poklical in mi sporočil svojo odločitev. To je tudi storil, njegov odgovor je bil, da ne bo igral v Sloveniji. Vsaj v tej sezoni še ne."

Za navijače Olimpije je to zagotovo svojevrstno razočaranje, številni so bili pač prepričani, da bi bil prav Novaković tista dodatna utež, ki bi tehtnico lahko prevesila na stran zeleno-belih v bitki za naslov prvaka. Kljub starosti je Novaković predvsem z igranjem v dresu z državnim grbom dokazal svoje nesporne kvalitete, s katerimi bi v slovenski ligi zagotovo lahko še kako izstopal. No, toda rekel je ne in s tem prihranil vsaj nekaj skrbi trenerju Marku Nikoliću. Če bi dobil še Novakovića, bi se srbski strokovnjak znašel v nehvaležnem položaju, saj bi imel v ekipi kar štiri vplivne napadalce in hkrati tudi štiri nogometaše jasno izraženih namenov po rednem igranju v začetni enajsterici, kjer pa za vse seveda ne bi bilo prostora.

MORDA NEKOČ KOT TRENER
"Novaković se je odločil, kakor se je. Seveda mi je žal, da ni sprejel naše ponudbe, a ga spoštujem. Še enkrat bi rad poudaril, da je bil v pogovorih z nami res zelo profesionalen, hkrati moram dodati, da to velja tudi za vse nas, ki smo zastopali Olimpijo. Skupaj z Rankom Stojićem sva ogromno energije vložila v to, da bi ga prepričala, toda na žalost nama ni uspelo. Zdaj je to za nas končana zgodba, toda Novakoviću bodo vrata Olimpije še naprej ostala odprta. Ne gre podcenjevati tega, kar mu je uspelo v karieri, je tudi domači fant in kdo ve, morda pa se bo kdaj priključil našemu strokovnemu štabu," Novakovića ni povsem prečrtal Mandarić, ki bo skupaj z Rankom Stojićem zdaj svojo pozornost preusmeril drugam: "Prestopni rok za nas še ni zaključen, še vedno iščemo napadalca. Seveda pa so zdaj v igri le še takšni, ki so brez kluba. To je naš cilj, ki ga moramo uresničiti do začetka drugega dela sezone, po možnosti pa seveda že prej."

novakovic nm
Nikola Miljković

Članki iz rubrike