Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 04.02.2016 07:57:42

Kako se bo razpletla velenjska drama?

Grega Wernig
Nogometaši Rudarja se vneto pripravljajo na spomladanske izzive in potemtakem bi lahko sklepali, da življenje v velenjskem prvoligašu poteka brez posebnosti, toda resnica je vendarle drugačna. Žal! Menda poteka prava drama, ob kateri naj bi bila ogrožena celo nadaljnja usoda kluba.

Velenjski dosežki v prvem delu prvenstva so bili slabši od pričakovanj. Knapi nadaljevanje sezone čakajo na predzadnjem mestu na lestvici, Krško ima na dnu le tri točke manj, toda hkrati vendarle ne gre zanemariti dejstva, da je prednost "ubežnikov" zgolj minimalna. "Drži, da uvrstitev ni najboljša, da ni dobra, čeprav je v nastalem položaju z mojega zornega kota celo boljše, da smo deveti, kot da bi bili denimo s takšnim izkupičkom šesti. Oziroma s točko več. To bi bilo mazanje oči, bilo bi zavajajoče, v tem primeru bi lahko v pomlad morda krenili pretirano sproščeni. Tako pa je vsem popolnoma jasno, da nas čaka zelo zahtevno nadaljevanje prvenstva, kar nekaj ekip se bo borilo za obstanek," je po koncu jeseni z zanimivim razmišljanjem postregel Jernej Javornik

Brez denarja na profesionalni ravni kakopak ne bo šlo in slišati je vse več namigov, da je usoda Rudarja na kocki. Da ni izključen niti en scenarij. Niti najhujši …

Seveda z upanjem, da bo imela ekipa optimalne pogoje za delo in vsaj na "prvo žogo" kaže, da jih tudi zares ima. Velenjčani trenirajo in igrajo prijateljske tekme, toda po naših informacijah v klubskih pisarnah menda poteka prava mala drama, ob kateri naj bi bila vprašljiva celo nadaljnja usoda Rudarja. Denarja kronično primanjkuje, igralci so zadnjo plačo bojda dobili septembra, vse od takrat naj klub ne bi izpolnjeval tudi vseh drugih obveznosti, kar je seveda skrb vzbujajoče, toda Jernej Javornik in njegovi varovanci kljub temu še naprej izpolnjujejo svoje obveznosti.

Sodelovanje z nemškim partnerjem, ki je bil dočakan kot velik rešitelj, s katerim bo klub dobil novo dimenzijo, ne poteka po pričakovanjih, da bi bilo vse skupaj še huje, nogomet tudi generalnemu pokrovitelju Premogovniku Velenje ob vseh težavah, ki jih ima, predstavlja le še nepotrebno breme, ki bi se ga bilo najbolje znebiti.

Denarja kronično primanjkuje, igralci so zadnjo plačo bojda dobili septembra, vse od takrat naj klub ne bi izpolnjeval tudi vseh drugih obveznosti, kar je seveda skrb vzbujajoče.

Naši viri pravijo, da se težave le še stopnjujejo, da se dogaja marsikaj in da vse skupaj na tak način ne more več dolgo trajati. Nikakor ne. Kakopak smo želeli izvedeti še kaj več, kakšno podrobnost, toda ... "Kar zadeva športni del, vse poteka zelo dobro. Delo mineva po predvidenem programu, zagnanost fantov je na visoki ravni," se je odgovoru o razmerah v klubu najprej izognil Spasoje Bulajić.

"Vrtali" smo naprej, z igrišča smo se želeli vrniti ob njega. "Smo v zahtevnem, turbulentnem obdobju, to drži, toda o podrobnostih vendarle ne bi govoril. Za zdaj," je bil športni direktor knapov v nadaljevanju naposled nekoliko bolj konkreten, ampak obenem je ostal tudi skrivnosten, nakar je sledil še dokaj dramatičen zaključek: "Naloga kluba in vseh nas je zaščititi športni del in mu nuditi vso podporo."

Brez denarja na profesionalni ravni kakopak ne bo šlo in slišati je vse več namigov, da je usoda Rudarja na kocki. Da ni izključen niti en scenarij. Niti najhujši ... Kaj bo prinesla (bližnja) prihodnost?

Značke: velenje, plts

Članki iz rubrike