hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 05.02.2016 08:20:39

Velenjska nogometna kalvarija: Da bi preživel, je prodal avto

Grega Wernig
Nogometni prvoligaš iz Velenja se je znašel v slepi ulici, finančna kriza Rudarja vse večja.

Razmere v velenjskem nogometnem prvoligašu postajajo vse bolj nevzdržne. Medtem ko je počilo med predsednikom kluba in športnim direktorjem, igralci in člani strokovnega vodstva Rudarja že več mesecev niso dobili plač.

Jernej Javornik in njegovi varovanci so mini priprave v Istri končali z visokim porazom. Rijeka je bila boljša s kar 5:0, toda polom na Rujevici je v tem trenutku bržčas najmanjši problem velenjskega prvoligaša. Ker je dejstvo, da so razmere vse prej kot obetavne, in ni jih malo, ki knapom predvidevajo črni scenarij. V sredini izdaji našega časnika smo poročali o tem, da stanje Ob jezeru postaja nevzdržno in da se v klubskih pisarnah menda razpleta prava drama. Zdaj ni več skrivnost je, da je med vodilnimi možmi prišlo do razkola, ki bi lahko imel zelo hude razsežnosti.

Najbolj je bojda počilo med predsednikom Mitjo Kamenikom in športnim direktorjem Spasojem Bulajićem. Podrobnosti za zdaj niso znane, a nekateri namigujejo, da naj bi imela različne poglede o nadaljnjem delovanju. O tem, ali bosta naposled vendarle našla skupni jezik in znova sedla na isto barko, lahko le ugibamo, nobenega dvoma pa ni, da omenjeni zaplet v veliki meri vpliva na stanje duha v klubu. V podobnih primerih prav tako skoraj nikoli ni izključeno, da osebni spor prerase v precej več – utegnila bi nastati nasprotujoča si klana. Da se bodo torej eni člani UO ali kluba na splošno pridružili prvemu možu knapov, spet drugi snovalcu kadrovske politike in da bodo drug drugemu metali polena pod noge.

TUDI ČRN SCENARIJ


Vendar tudi to še ni najhujše. Notranji boji kakopak niti po naključju niso dobrodošli, a se dogajajo, toda velenjski problem še dodatno poglablja kronično pomanjkanje denarja. Stanje postaja vse bolj nevzdržno. Finančne injekcije nemškega partnerja, s katerim je bila pred meseci sklenjena pogodba o sodelovanju, ni od nikoder, tudi generalni pokrovitelj Premogovnik Velenje in Mestna občina Velenje počasi, a vztrajno zapirata pipico ... Vse skupaj je privedlo do tega, da igralci in člani strokovnega vodstva plače niso dobili že od septembra, slišati je tudi namigovanja o avgustu.

Da bi morda izvedeli še kakšno podrobnost, smo se vnovič obrnili na Spasoja Bulajića, ki se je zavil v molk. Niti na misel mu ni prišlo, da bi karkoli razkril, umazanega perila za zdaj očitno ne namerava prati v javnosti, iz njegovih ust smo slišali le naslednje: "V preteklosti sem to že večkrat poudaril, a bom še enkrat. NK Rudar ima dva najbolj zvesta partnerja, to sta Premogovnik Velenje in mestna občina. Brez njiju bi bil sedanji obstoj nemogoč, o tem ni niti najmanjšega dvoma. Hvaležnost je temu primerna, obenem se zavedam, da bi morebitna odpoved teh dveh glavnih stebrov zamajala stabilnost in bi lahko privedla tudi do črnega scenarija. Kot športnik moraš ostati pozitiven, verjeti v dobre stvari in verjamem, da bo tudi Rudar preživel."

DOLŽNI NA VSE STRANI
Med vrsticami bi lahko prebrali marsikaj in iz teh besed izluščili določene zaključke, a kakorkoli obrnemo, bi šlo za ugibanja, zato pa je neizpodbitno dejstvo, da Jernej Javornik, njegovi sodelavci ter igralci že več mesecev ne prejemajo plačila za opravljeno delo. Kako se ob tem počutijo? To je neumno vprašanje, pravo je, kako sploh preživijo? Težko in vse težje, vsak se poskuša znajti na svoj način. Fantje si denar izposojajo, številni so dolžni na vse strani, še posebej težko je kakopak tistim, ki morajo preživljati družino.

Za zdaj ga ne bomo imenovali, toda eden od igralcev je bil prisiljen prodati avtomobil, da si je na ta način zagotovil nekaj prepotrebnih finančnih sredstev, s katerimi je lahko majhnemu otroku in življenjski sopotnici vsaj za nekaj časa zagotovil človeka vredno življenje. In še bi lahko naštevali ... Žal!

Značke: nk-rudar, plts

Članki iz rubrike