favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 12.02.2016 08:11:53

Pavlović rešitelj Rudarja?

www.alesfevzer.com
Velenjčani nadaljujejo priprave na spomladanske izzive in vsaj navzven se zdi, da življenje v Rudarju poteka po ustaljenih tirnicah, toda resnica je vendarle drugačna. Knapi se ubadajo z zelo velikimi težavami, denarja kronično primanjkuje, in če vodstvo kluba kmalu ne bo našlo rešitve, tudi črni scenarij bržčas ne bo izključen. Bi utegnil na pomoč priskočiti nekdanji reprezentant?

Nekateri si to sicer poskušajo vztrajno vsaj malce prikrivati, toda dejstvo je, da so razmere v velenjskem prvoligašu vse prej kot obetavne. Rudar preživlja zelo zahtevno obdobje, da bi bilo vse skupaj le še huje, pa se zdi, da se problemi le še stopnjujejo in jim ni videti konca. Jernej Javornik in njegovi varovanci že več mesecev niso dobili plače, a kljub temu še naprej zagnano opravljajo svoje delo, vendar je bolj ali manj jasno, da v nedogled tako ne bo šlo. Tudi potrpljenje igralcev ima pač svoje meje ...

Še pred kratkim je sicer vse kazalo, da so pred knapi boljši časi. V klubu so ponosno razkrili, da so sklenili sodelovanje z nemškim partnerjem, in prevladovalo je prepričanje, da je le vprašanje časa, kdaj se bo začelo novo obdobje. Lepše! A čakanje se je zavleklo in še traja, stvari z Nemci so se zapletle. Menda do te mere, da jim vsaj za zdaj ni videti konca. Na stadionu Ob jezeru so prisiljeni poslušati takšne in drugačne izgovore, zakaj obveznosti, podpisanih v pogodbi, še niso začeli izpolnjevati in z vsakim naslednjim dnem je strah, da bo pri tem ostalo, kakopak večji.

Po naših informacijah sta se predsednik Rudarja Mitja Kamenik in Zoran Pavlović v preteklih dneh že srečala in pogovarjala o morebitni rešitvi nastalih razmer, ki so vse prej kot obetavne.

Neuradno je slišati namigovanja, da naj bi Velenjčani nujno potrebovali vsaj 300 tisoč evrov, da bi se stanje vsaj za silo normaliziralo, v nasprotnem primeru jim bo trda predla. Tega se zelo dobro zavedajo tudi vodilni možje kluba, zato naj bi že krenili v iskanje "plana B". In nekaj naj bi se v tej smeri dejansko začelo dogajati.

Po informacijah, ki so nam prišle na uho, se je predsednik Mitja Kamenik v preteklih dneh srečal z nekdanjim igralcem Rudarja Zoranom Pavlovićem, ki se pri severnih sosedih še naprej podi za žogo in hkrati opravlja tudi vlogo trenerja v enem od nižjeligašev. O čem natanko je tekla beseda, nismo izvedeli, a naši viri so nam prišepnili, da je Zoran Pavlović pripravljen pomagati in da je morda ključ do rešitve težav.

Izvedeli smo namreč, da naj bi dolgoletni član Maribora in nekoč njegov kapetan aktiviral številne zveze in poznanstva, ki jih je pridobil med bogato kariero. Menda je bil uspešen oziroma je našel nekoga v tujini, ki naj bi bil pripravljen vložiti nemalo finančnih sredstev. Ne le za preživetje Rudarja, ampak tudi za nadaljnje delovanje kluba z dolgo tradicijo, seveda pod pogojem, da bi v klubu prevzel popoln nadzor.

Najbrž niste podvomili, da smo želeli pri glavnem igralcu zgodbe dobiti potrditev naših navedb in izvedeti še kakšno zanimivo podrobnost, toda Zoran Pavlović je bil ves dan nedosegljiv. Morda bomo imeli v prihodnje več sreče, ampak dejstvo je, da gre za zdaj vendarle zgolj za namigovanja, ki resda prihajajo iz zelo dobro obveščenih krogov. Kakorkoli že, do začetka in še zlasti razpleta morebitne nove zgodbe je še daleč, o njeni usodi bodo vsekakor odločali številni dejavniki.

Značke: rudar, velenje

Članki iz rubrike