oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 28.02.2016 19:17:52

Kaj je obremenjevalo Jurčićeve nogometaše?

Drago Wernig - TAKA
Za Mariborčane se je spomladanska premiera pod Kalvarijo razpletla klavrno.

Vijoličasti so na začetku drugega dela sezone doživeli zelo boleč udarec. V dvoboju s Celjani so se predstavili v izjemno slabi luči, kar so varovanci trenerja Iztoka Kapušina s pridom izkoristili in zasluženo osvojili ves izkupiček. "Uvodne tekme po pripravah so vedno nehvaležne. Zavedali smo se tega, toda zmotila me je, boljše rečeno presenetila me je prevelika obremenjenost igralcev. Kot da so igrali s pretiranim bremenom na hrbtu. Delno je to razumljivo, saj vedno lovimo zaostanek, smo pod pritiskom in vse te okoliščine vplivajo na igralce. Noge ne ubogajo in potem izvedba ni takšna, kot bi morala biti," je dejal Krunoslav Jurčić.


Pretirano breme? Saj vendar na igrišče ni poslal mladincev, ampak igralce, ki so v dozdajšnji karieri dali skozi že marsikaj. Njihova odgovornost je kakopak neizbežna, a tudi trenerjeva, ki je bržčas še večja, saj je jasno, kdo pripravlja ekipo. "Opravka smo imeli z organiziranim nasprotnikom, usmerjenim na protinapade. Pričakovali smo takšno podobo ekipe Celja, ki pa je uspela ohraniti res visoko raven discipline. Tudi z igralcem manj. Nismo uspeli prebiti njihove postavitve niti po iskanju rešitev z menjavami. Poskušal sem dobiti igralca, ki bi imel navdih in bi z individualno potezo lahko odklenil celjsko ključavnico, da bi si olajšali nalogo. Ni nam uspelo, ob tem smo bili še kaznovani z zadetkom v zadnji minuti. Po neprijetnem presenečenju bo treba tekmo analizirati, jo pustiti za seboj in se usmeriti k derbiju," pravi hrvaški strokovnjak.

Zdaj se bo seveda težje pripraviti na večni derbi, ki se bo v soboto zgodil v Ljudskem vrtu. "Seveda vsak poraz prinaša posledice. Veliko bo treba v prihodnjih dneh delati na psihologiji igralcev, njihovi mentalni stabilnosti. Zavedamo se, da vloga lovcev prinaša dodaten psihološki pritisk, a je treba živeti s tem in usposobiti igralce, da se bodo soočili z vsemi zahtevami," je pristavil Krunoslav Jurčić.

Članki iz rubrike