profimedia-0090086427 Svet24.si

Orjaški modro-sivi kiti so si opomogli

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 04.03.2016 08:56:12

Ranko Stojić: Napadi iz Maribora so nas pošteno nasmejali

Nikola Miljković
Tik pred večnim derbijem smo se pogovarjali s športnim direktorjem Olimpije Rankom Stojićem.

Da so bili zadnji dnevi v Ljubljani precej bolj mirni kot v Mariboru, ni nobenega dvoma. Medtem ko je štajersko prestolnico po odstavitvi Krunoslava Jurčića zajel pravi kaos, v Stožicah pred sobotnim večnim derbijem nimajo razlogov za nemiren spanec.

Če je bilo pred prvo tekmo v tem letu v zeleno-belem taboru čutiti predvsem ogromno mero negotovosti, saj se je v zimskem premoru pri Olimpiji zgodilo res veliko sprememb, je zmaga nad Koprom pregnala večino dvomov, ki so se porajali. Vseh sicer ne, večino pač. Predvsem pa se lahko zdaj zmaji po zaslugi treh osvojenih točk pripravljajo precej bolj mirno, kot bi se, če bi jim uvodoma spodrsnilo. "Da, v našem taboru je povsem mirno, razlogov za to pa je več," je bila včeraj uvodna misel športnega direktorja Olimpije Ranka Stojića, ki je zatem pristavil: "V klubu nas je veliko takšnih, ki imamo za sabo nič koliko takšnih derbijev. Ali smo aktivno sodelovali v njih ali pa smo jih pomagali organizirati. In kot so nas naučile izkušnje, je pred takšnimi tekmami najpomembneje, da si miren in da vso svojo energijo usmeriš v priprave. Pri nas je tako, seveda tudi zaradi rezultata na tekmi s Koprom."

NAGRAJEN ZA PRISTOP
Stojića, ki je po koncu prestopnega roka skupaj s predsednikom Milanom Mandarićem svojo pozornost usmeril tudi v druge, manj od članske ekipe urejene vidike delovanja njunega kluba, smo kakopak pobarali tudi o tem, kako je videl uvodnih devetdeset minut tega leta.

"Že naš trener Marko Nikolić je pred tekmo pravilno poudarjal, da je po tako dolgem premoru prisotna ogromna mera negotovosti. Povsem drugače je igrati prijateljske tekme, takrat pritiska skorajda ni, ko se začne zares, ko začneš igrati za točke, pa si jasno pod precej večjih stresom. Tudi zaradi tega, ker ne veš, kaj dejansko lahko pričakuješ. Pri nas je to vodilo do tega, da smo bili v prvem polčasu tekme s Koprom preveč nezanesljivi, zato smo tudi imeli določene težave. Med odmorom je prišlo do določenih taktičnih korekcij, predvsem v vezni liniji, in kar je sledilo, mi je bilo zelo všeč. Bili smo disciplinirani, organizirani, precej konkretnejši v akcijah," je razpredal nekdanji jugoslovanski reprezentant, ki ga dejstvo, da se je Miroslav Radović med strelce vpisal že po štirih minutah, ni presenetilo: "Miroslav je izjemen napadalec. In hkrati izjemen človek. Za Olimpijo ni pomemben le na igrišču, temveč tudi v garderobi. Vloge, ki smo mu jo ponudili, se je lotil super pozitivno, izjemno resno, zato je bil tudi nagrajen že takoj na začetku. Kdor pošteno dela, se mu vse vrne. A nismo zadovoljni le z Radovićem, vsi zimski novinci so se odlično vklopili in bodo zagotovo dodana vrednost za Olimpijo."

PROCES RASTI NI PREPROST
Zmaga nad Koprom je v navezi s porazom Maribora sprožila pravo evforijo med navijači Olimpije. Ti bodo tako v soboto poskrbeli za enega največjih gostovanj v zgodovini nogometa pri nas; odkar je Slovenija samostojna, Olimpija na tekmah v gosteh ni imela večje podpore. Maribor je tekmecu namenil 1100 vstopnic in zna se zgoditi, da bodo do tekme pošle kar vse. "Toliko jih včasih, v nekih drugih časih, ni bilo niti v Stožicah," se je pošalil Stojić in dodal: "Vsi v klubu z zadovoljstvom spremljamo, s kakšnim navdušenjem naši navijači pričakujejo večni derbi. Zadovoljni smo tudi s tem, kako se naš klub počasi, a vztrajno razvija. Proces organske rasti ni preprost, toda mi smo na dobri poti. To potrjuje tudi odziv naših navijačev pred derbijem z Mariborom."

BREZ BOMBASTIČNIH NAPOVEDI
Večina privržencev Olimpije bo sicer pod Kalvarijo odpotovala v prepričanju, da si bodo zmaji že zagotovili naslov prvaka, če bodo domov odnesli tri točke. "Moto, ki nas vodi in ki se ga držimo, je, da se moramo vsake stvari lotiti resno, zrelo in z ogromno mero navdiha. To velja za vsako tekmo, vsakega nasprotnika in vsako nalogo, ki jo želimo opraviti. Nikoli ne bomo dajali bombastičnih napovedi, najprej bomo skočili, šele potem bomo rekli hop. Večnega derbija se bomo lotili maksimalno resno, toda to je le ena od trinajstih tekem, ki nas še ločijo od cilja," se je pompoznim izjavam izognil Stojić, ki tudi aktualnemu dogajanju v Mariboru ni želel posvečati preveč pozornosti: "Seveda spremljamo, kaj se dogaja v Ljudskem vrtu, ne nazadnje tam domuje naš naslednji nasprotnik in tekmec v isti ligi. Ampak res ne bi preveč komentiral vsega skupaj, s tem bi zgolj izgubljal energijo. So se pa tudi v tem tednu z njihove strani zgodili določeni napadi na nas. Nekje so se pojavile določene izjave nekega igralca … Z Milanom Mandarićem sva se jim pošteno nasmejala."

ranko stojic ap
Arsen Perić

Članki iz rubrike