sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
0 05.03.2016 15:58:20

KOPER – RUDAR: Optimizem črpajo iz Stožic

Nikola Miljković
Napočil je tudi ta dan. Popolnoma prenovljeni Koper se bo prvič v spomladanskem delu prvenstva predstavil na Bonifiki, kamor Velenjčani po vseh razprtijah v klubu prihajajo brez Spasoja Bulajića. Tekma se bo začela danes ob 17. uri.

Koprčani so bili do gostovanja v prestolnici neznanka, zdaj niso več. Poleg tega so v prestolnici razkrili, da so sestavili ekipo, ki se je sposobna enakovredno postaviti po robu vsakemu nasprotniku. V Stožicah jim je za kaj več zmanjkalo nekaj sreče, toda njihova podoba je bila dovolj spodbudna, da lahko iz nje na Bonifiki črpajo energijo, motiv in navdih za domačo premiero. Na nasprotni strani bodo nogometaši Rudarja, ki so prejšnji konec tedna razočarali z domačim porazom proti Krškemu.

"Na tekmo se pripravljamo kot na vse druge, z Rudarjem doma nikoli ni bilo lahko. Način, kako moramo igrati, smo pokazali proti Olimpiji, še zlasti v prvem polčasu. To je pot do želenega uspeha, prav tako verjamem, da bodo pogoji za igro na primerni ravni, v ugodnih razmerah bomo lažje pokazali vse svoje sposobnosti. Močno upam, da tudi ob podpori navijačev na dobro zasedenih tribunah," pravi trener Slavko Matić. V Kopru se sicer nadvse trudijo, da bi na stadion privabili čim več gledalcev na raznorazne načine. Vsekakor bo zelo zanimivo videti, kakšen bo odziv ljubiteljev nogometa na Obali.

"Dovolj dobro smo pripravljeni, da nam o drugih ni treba razmišljati, osredotočeni moramo biti nase. Če nam bo uspelo ponoviti uvodnih 35 minut iz Ljubljane in če vse skupaj nadgradimo še z golom, potem upam, da se bo razpletlo po naših željah," pred obračunom s knapi razmišlja Zlatan Muslimović.


 
URADNO ZARADI OSEBNIH RAZLOGOV
Jernej Javornik in njegovi varovanci bodo seveda poskušali nadoknaditi spodrsljaj, ki so si ga v uvodnem spomladanskem krogu na stadionu Ob jezeru privoščili v dvoboju s Krčani, toda s knapi na Bonifiki ne bo športnega direktorja. Spasoje Bulajić je namreč na včerajšnjem zasedanju UO ponudil odstop, ki ga je vodstvo kluba sprejelo. Uradno zaradi osebnih razlogov, a dejstvo je, da takšen scenarij ni pretirano presenečenje, o tem se je šušljalo že nekaj časa. Ni namreč skrivnost, da s predsednikom Mitjo Kamenikom že nekaj časa nista na isti valovni dolžini. Oziroma predvsem od takrat, ko je postalo jasno, da z dogovorjenim sodelovanjem z nemškim partnerjem kljub podpisani pogodbi ne bo nič.

"Jeseni smo v Kopru odigrali dobro tekmo in prišli do točke. To nas navdaja z optimizmom, čeprav se seveda zavedamo spoznanja, da so gostitelji povsem spremenili zasedbo. Tako mi kot Koper smo trenutno v boju za obstanek, zato bo dvoboj imel velik pomen. Proti Krškemu smo odigrali slabo in upam, da se bomo tokrat predstavili v boljši podobi. Treba bo začeti zadevati in osvajati točke," je odločen Luka Prašnikar.

Članki iz rubrike