boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 06.03.2016 18:21:45

Pred derbijem je gorel mariborski zapor

Nikola Miljković
Sinoči je bil v Mariboru večni nogometni derbi med Mariborom in Olimpijo, ki si ga je po podatkih policije ogledalo 12.500 gledalcev, od tega okoli 2000 navijačev skupine Viole na tribuni jug, okoli 660 navijačev navijaške skupine Green Dragons ter 307 ostalih ljubljanskih navijačev na zahodni tribuni. Večjih izgredov ni bilo.

Ker je prišlo med tekmo do množičnega aktiviranja pirotehničnih sredstev, predvsem bakel, bodo izvedli t.i. hitri postopek zoper organizatorja nogometne tekme, saj je po z opustitvijo dolžnih zakonskih nalog organizatorja javne prireditve storil prekršek po zakona o javnih zbiranjih, so danes sporočili iz policijske uprave Maribor.

Policija je ob 18.25 prejela obvestilo, da neznanci s Titove ceste na dvorišče Zaporov Maribor mečejo bakle. Policisti so ugotovili, da so vrgli najmanj pet gorečih bakel na streho zapora, kar je povzročilo požar na strehi delavnice - galvanike. Požar se je nato razširil na ta obrat, pogasili pa so ga gasilci. Materialna škoda po prvi oceni znaša približno 10.000 evrov.


Slabo uro in pol pred tekmo so so četverico zaradi neprimernega vedenja pridržali za čas trajanja tekme, 29-letniku pa so poleg plačilnega naloga izrekli tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Od tega so obravnavali dva 17-letna mladoletnika. Prvi, doma iz Slovenskih Konjic, je proti policistom metal steklenice, drugi, doma iz Cerkvenjaka, pa je izruval prometni znak in ga vrgel v policiste. Dvema gostujočima navijačema so zasegli rastlinske delce, za katere so sumili, da so prepovedana droga konoplja.

Varnostniki so pri 48-letniku iz Kočevja ob vstopu na stadion našli in zasegli pirotehnična sredstva. Po postopku je ta gostujoči navijač odšel med domače navijače, ki so se nahajali na južni tribuni. Domači navijači so vanj vrgli več kamnov in drugih trdih predmetov, od katerih ga je eden zadel v predel prsnega koša. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je utrpel lahko telesno poškodbo.

Med tekmo so policisti na vzhodni tribuni izdali plačilni nalog 19-letnemu Mariborčanu, ki je prižgal baklo, kar je storil tudi 27-letnik iz okolice Metlike, ki je baklo med tekmo prižgal na severni tribuni. Izrekli so jima tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Značke: maribor, olimpija

Članki iz rubrike