mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
0 08.03.2016 19:56:16

Kdaj bo zaigral Lazović? Zmaji odštevajo do rezervnega scenarija

www.alesfevzer.com
Danko Lazović še vedno nima pravice nastopa v dresu ljubljanske Olimpije.

Upali so, da bo lahko zaigral že na tekmi s Koprom, bili so prepričani, da bo debitiral na obračunu z Mariborom. Toda Danko Lazović si še vedno ni nadel dresa Olimpije, zato poraja se vprašanje: kdaj sploh bo? Da se z registracijo izkušenega napadalca iz Srbije nekaj zapleta, zdaj ni nobenega dvoma več. Ljubljančani so sicer postopek sprožili pravočasno, čeravno tik pred koncem roka, se je pa začelo zapletati z mednarodnim certifikatom. Slednjega bi morala na Nogometno zvezo Slovenije (NZS) poslati kitajska zveza, ki pa tega še kar ni storila.

Ob tem se seveda poraja vprašanje, kaj zdaj. Do kdaj bodo zmaji čakali in ali morda obstaja možnost, da Lazović v tej sezoni sploh ne bo mogel igrati za Olimpijo? Ne, takšen scenarij vseeno ni mogoč. Tudi če Kitajci ne bi poslali mednarodnega certifikata, ima namreč NZS vzvod, s katerim lahko vseeno registrira Lazovića za Olimpijo.



"Igralec, ki je registriran pri tuji nogometni zvezi ne more biti registriran za domač klub, če NZS ni prejela mednarodnega prestopnega certifikata od nogometne zveze, iz katere igralec prihaja," sicer piše v registracijskem pravilniku NZS (V4.1; 18.06.2015), kjer pa lahko v 4. odstavku 24. člena preberemo tudi: "Ne glede na določbo prvega odstavka tega člena je profesionalec lahko začasno registriran, če NZS ni prejela odgovora na zahtevo za izdajo mednarodnega prestopnega certifikata od tuje nogometne zveze v roku 15 dni." V nekaterih starejših registracijskih pravilnih omenjeni rok znaša 30 dni, zdaj očitno le še 15 dni, kar je za Olimpijo jasno najboljša možna novica.

Če je torej Olimpij prihod Lazovića v Stožice uradno potrdila 25. februarja in je tedaj bržčas tudi vložila prošnjo za registracijo, potem bi moral nekdanji nogometaš Feyenoorda, PSV-ja in Bayerja že v kratkem prejeti zeleno luč za igranje v Prvi ligi Telekom Slovenije. Danes namreč mineva dvanajsti dan od Lazovićevega prihoda, se torej zna zgoditi, da bo slednji v zeleno-belem dresu debitiral že v nedeljo na tekmi s Celjem?

Članki iz rubrike