sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

sta
sta
0 06.04.2016 19:21:50

Krčani slavili v Celju in domačinom zagrenili življenje

Arsen Perić
Obračun ekip z dna lestvice, ki nujno potrebujeta točke v boju za obstanek, se je razpletel po željah gostov, ki so z enim zadetkom odnesli zmago.

Celjani so se v nevarnem območju znašli pred kratkim, ko so po devetih tekmah brez poraza dvakrat izgubili. Nazadnje z Velenjčani, na tej tekmi so zaradi rdečega kartona ostali še brez kapetana Blaža Vrhovca.

Zasedba iz Krškega je imela pred dvobojem drugačno izhodišče, a z enakim točkovnim izkupičkom. Toda nuklearci so v mesto ob Savinji prišli po zmagi proti Domžalam, ki so jo želeli nadgraditi še z uspehom proti enemu od neposrednih tekmecev v spodnjem delu lestvice in se še bolj oddaljiti od zadnje Krke.

V prvem polčasu sta morala oba stratega že kmalu poseči po menjavi; pri domačih je Marka Krajcerja zamenjal Tilen Klemenčič, pri gostih pa minuto zatem Dejana Urbanča Jure Špiler.

Vratarja Matic Kotnik in Marko Zalokar v tem delu igre nista imela veliko dela. Pri gostih je bil med nevarnejšimi akcijami prodor Dina Hotića in Roberta Pušaverja, pri domačih pa je po udarcu iz kota zapretil Marko Pajač.

Nato pa je v 35. minuti prišlo do spremembe rezultata, po napaki domače obrambe sta podajalec Hotić in strelec Enis Đurković zrežirala akcijo za vodstvo gostov z 1:0.

V nadaljevanju sta ekipi hitro ostali le z desetimi možmi: sodnik je v 52. minuti po prekršku Luke Štefanca nad Lovrejem Čirjakom zaradi medsebojnega obračunavanja oba predčasno poslal v slačilnico. 



Po tem dogodku so bili za odtenek nevarnejši domačini, priložnosti sta imela Matej Podlogar in Pajač, vendar se je pri obeh strelih izkazal Zalokar. Igra nato ni ponudila posebnega razburjenja, Janez Pišek je imel pet minut pred koncem še eno priložnost, a je ostalo pri zmagi Krškega, ki so se v Posavje vrnili z drugo zaporedno zmago.

V 29. krogu bo Celje v nedeljo gostovalo v Novem mestu, prav tako bo v nedeljo v gosteh igralo tudi Krško, ki jih čaka tekma z Luko Koprom.

CELJE - KRŠKO 0:1 (0:1)
Celje - Arena Petrol. 750 gledalcev, sodniki: Balažič, Praprotnik, Kovačič (vsi Ljubljana).
Strelec: 0:1 Đurković (35.).
CELJE: Kotnik, Kous, Krajcer (od 16. Klemenčič), Vidmajer, Čirjak, Brlečić (od 42. Pišek), Miškić, Pajač, Požeg Vancaš, De Sousa, Podlogar (od 69. Omoregie).
KRŠKO: Zalokar, Sikošek, Gregov, Vuklišević, Pušaver, Žinko, Urbanč (od 17. Špiler), Hotić, Poljanec (od 72. Čeh), Štefanac, Đurković (od 86. Petranić).
Rumeni kartoni: Klemenčič, Kous; De Sousa, Pušaver, Hotić.
Rdeča kartona: Čirjak (52.); Štefanac (52.).

Članki iz rubrike