evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 13.04.2016 16:52:34

Zahović tudi o navijačih: Imajo svoje pravice, toda Derviševiću sem se opravičil

Drago Wernig - TAKA
Športni direktor Maribora Zlatko Zahović tudi o navijačih, Amirju Derviševiću in - kriminalcih.

Povod vsega tega, kar se je v teh dneh dogajalo pod Kalvarijo, je bil obisk navijačev na treningu nogometašev Maribora. Tam se je dogajalo marsikaj, zgodil se je tudi (domnevni) fizični napad na Amirja Derviševića. Potem je ključno vlogo kakopak odigral Agim Ibraimi, ki se mu je športni direktor Zlatko Zahović opravičil za svoje neokusno komuniciranje z njim, na odmevni današnji tiskovni konferenci v Ljudskem vrtu pa se je najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov dotaknil tudi navijačev.


"Navijači so najpomembnejši del kluba. Pravico imajo povedati svoje mnenje, podpirajo nas maksimalno in v klubu poizkušamo imeti kar najboljše odnose z njimi. Vseh ostalih stvari ne morem komentirati," je dejal Zlatko Zahović, nato pa nadaljeval: "Lahko pa se opravičim v imenu kluba, stokrat sem se, Derviševiću. V imenu kluba in v svojem imenu. Vsak se počuti užaljenega. Brez veze je govoriti. Da pa bo nekdo pošiljal navijače nad igralce? Kam smo prišli? To je isto kot da nekomu rečeš, da je kriminalec... Viole vedno lahko pridejo in povedo mnenje. Vse ostalo pa normalno, da ne. Ljudje hodijo z nami po Evropi, živijo za ta klub, pojejo, vsi ultrasi so takšni. V večjih klubih je bilo z njimi še dosti težje. Ne moreš proti njim, lahko se pa pogovarjaš z njimi. Kaj pa, ko treba peti, navijati, dati energijo? Tisti delček za malo več, za zmago, za ligo prvakov? Tega ne smemo pozabiti. Saj smo ljudje. Vsak dela napake. Kriminalci pa nismo v klubu, daleč od tega."

Zahović je hkrati prepričan, da ne bi bilo nič drugače, če bi nemudoma obsodil potezo navijačev, ki jih je sicer sprva celo branil tudi z besedami, da "je spet dobil željo po igranju nogometa". "Mislim, da ne. Ta klub se bo z navijači pogovarjal in jih ščitil do konca. To je edini način. Naj povedo Viole, parkrat sem imel stik z njimi, pozdravil sem jih, pogovarjali smo se, saj smo eno. Da kdaj pa kdaj kaj naredijo, ja, saj vsi mi. Bomo zdaj zato ugasnili klub? Nismo edini klub na svetu, v katerem se je to zgodilo. Lahko povem iz prve roke. Tri ure sem v življenju držal že kljuko v roki, da navijači niso prišli v slačilnico. Srce vsakega kluba so navijači in predsedniku sem rekel, da lahko grem, če to želi."

Članki iz rubrike