Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 30.04.2016 11:54:44

Milan Mandarić: Zdaj ne gre več samo za denar

Grega Wernig
Ljubljanska Olimpija je v tej sezoni doživela preporod, za katerega je v največji meri zaslužen novi predsednik kluba Milan Mandarić.

Srbsko-ameriški poslovnež je poskrbel, da se zeleno-beli resno spogledujejo z naslovom državnega prvaka, ki so se ga nazadnje veselili daljnega leta 1995.

Trener Rodolfo Vanoli skupaj s svojimi varovanci pili še zadnje podrobnosti pred izjemno pomembno tekmo, v kateri bo Olimpija jutri popoldan gostovala na koprski Bonifiki. Torej pri moštvu, ki prav tako nujno rabi točke, saj mu grozi izpad iz lige.

Še pred omenjenim dvobojem pa si je predsednik zmajev Milan Mandarić vzel čas, da je za angleške medije pokomentiral trenutno nogometno situacijo na Otoku, kjer je glavna tema pogovorov vodilno moštvo premier lige Leicester City. Lisice so tik pred zgodovinskim trenutkom, saj se nezadržno bližajo osvojitvi prvega naslova angleškega prvaka v 132-letni zgodovini kluba.


Tri kroge pred koncem imajo kar sedem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Tottenhamom. Mandarić je bil pred časom lastnik Leicester Cityja, ki ga je za približno 25 milijonov funtov prevzel februarja leta 2007. Tri leta in pol pozneje pa je takratnega drugoligaša za okoli 40 milijonov funtov prodal zdajšnjemu lastniku Vichaiju Srivaddhanaprabhi.

In očitno bo Tajcu uspelo nekaj, kar se je pred začetkom letošnje sezone večini zdelo nemogoče, saj so poznavalci Leicester City uvrščali med klube, ki se bodo borili za obstanek.

"Kolikor poznam te ljudi, bodo šli tako visoko, kolikor bo le mogoče. Gre za zelo ambiciozne ljudi, ki se ne bodo kar tako vsemu odrekli," je povedal Mandarić, ki je dodal, da je klub zdaj v njihovi krvi, da so del nečesa, o čemer niso niti sanjali, in: "Zdaj ne gre več samo za denar:"

Mandarić, ki je bil v preteklosti tudi lastnik Portsmoutha in Sheffield Wednesdayja, je za konec še povedal: "Mislim, da Leicester ne bo muha enodnevnica. Po mojem mnenju bodo v klubu nadaljevali in želeli videti, kaj je mogoče. Tega nikakor ne bodo izpustili iz rok."

Članki iz rubrike