Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 06.05.2016 17:56:19

Temperatura pred jutrišnjim derbijem narašča

V Ljubljani bo v soboto nogometni spektakel. V Stožicah se bosta pomerila večna tekmeca, Olimpija in Maribor, največja slovenska nogometna kluba, ki se za nameček letos potegujeta za naslov državnega prvaka. Tokratna tekma bo zelo pomembna, zato ni čudno, da so vse vstopnice že v petek pošle, obe ekipi bosta imeli podporo s tribun.

Ker je napetost na najvišji možni ravni, kar kažejo tudi zapisi na nekaterih forumih, bo poostrena tudi varnost na in ob stadionu, kot tudi na poti mariborskih navijačev v prestolnico. V Ljubljano prihaja približno 1100 štajerski navijačev, približno 450 bo članov "zloglasne" skupine Viole, ki so v Ljubljano svoje navijače pozivale z videom, ki je dvignil veliko prahu, saj so v njem tudi elementi skrajnega nacionalizma (na njem se prikazuje prihod Adolfa Hitlerja v Maribor med drugo svetovno vojno).

Tudi obnašanje mariborskih navijačev do svojih ljubljencev v zadnjem času ni bilo najbolj športno. Po remiju s Koprom so jih celo povsem ponižali, ko so vdrli in igrišče in jim ukazali, da slečejo drese, češ da dresa niso vredni. Če se upošteva še večno sovraštvo do ljubljanske skupine Green Dragons, je jasno, da bo potrebno biti na njih zelo pozoren, kar velja tudi za ljubljansko navijaško skupino.



Policija in varnostne službe se tega dobro zavedajo in so napovedali, da bodo varnostni ukrepi tokrat še večji kot pred derbiji v preteklosti. Za red bo skrbelo okoli 350 varnostnikov in policistov, ki si želijo, da ne bodo imeli večjega dela in da bo derbi minil brez ekscesov. Mariborske navijače, ki bodo na tekmo lahko prišli le organizirano, bodo spremljali vse od njihovega odhoda iz Maribora, za njih pa so predvideli parkirišča na ljubljanskih Žalah, kjer bodo z avtobusom odšli v Stožice. V garažni hiši stadiona ne bodo mogli parkirati, na tribune pa bodo lahko prišli le ob predložitvi osebnega dokumenta in z vpisanimi zahtevanimi podatki na vstopnici.

Ves čas poti bodo imeli tudi policijsko spremstvo, ki bo navijače spremljalo tudi na organiziranemu vlaku. "Spremljamo dogajanje v zadnjih tednih, zato smo se ustrezno pripravili. Tako Mariborčani na tekmo ne bodo smeli individualno, ampak le organizirano in po predpisanih pravilih. Ne želimo si huliganstva, vandalizma in drugih reči, ki ne spadajo na stadion, naredili bomo vse, da to preprečimo, za začetek navijače pozivamo, da svojo ekipo spodbujajo športno, tako da bomo priča spektaklu, ki si ga vsi želimo," poziva navijače h kulturnemu obnašanju vodja varnosti Jože Mihalič.

Članki iz rubrike