nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

1:0
1:0
0 21.05.2016 17:53:32

Koper ostal v ligi, v dodatnih kvalifikacijah Zavrč in Aluminij

Grega Wernig
Koprčani so z veliko mukami z 1:0 premagali Zavrč in si zagotovili neposredni obstanek med elito ter po remiju Krčanov z Domžalami v dodatne kvalifikacije poslali Haložane. Njihov nasprotnik bodo nogometaši Aluminija, ki so gostujočo zmago nad Zarico potrdili drugo mesto v 2. SNL.

Na Bonifiki bi bilo lahko marsikaj odločeno zgolj 40 sekund po uvodnem pisku sodnika Dejana Balažiča, gostje so zapretili že v prvem napadu. Z leve strani je v kazenski prostor prodrl Jure Matjašič, domači branilci so ga le opazovali, novopečeni reprezentant si je priboril lep položaj za strel, a je meril mimo desne vratnice.
Tudi v naslednjih minutah so bili Haložani podjetnejši, Koprčani pa nezbrani. Zelo nezbrani. Kot bi podlegli pritisku pomembnosti tekme, kot bi jim kdo ukradel samozavest. Napake so se vrstile ena za drugo, žoga je bila njihova sovražnica, domači gledalci so bili upravičeno nezadovoljni.

2koper zavrc gw
Grega Wernig

IZKLJUČITEV IN VODSTVO
Toda nogometaši Zavrča tega niso znali unovčiti. Posest je bila sicer na njihovi strani, krožili so okrog domačega kazenskega prostora, vendar so bili premalo konkretni. Sredi prvega dela so se varovanci Milana Obradovića vendarle umirili, a njihova podoba je bila še naprej daleč od želene. Toda vzpostavili so ravnotežje in si naposled zagotovili tudi tako zelo želeno prednost. Leo Štulac je mojstrsko zadel iz prostega. S približno 25 metrov z leve strani je meril v krajši kot in presenetil Marka Ranilovića. A to še ni bilo vse, pred tem je prekršek nad Jako Štromajerjem storil Nemanja Jakšić in si prislužil drugi rumeni karton ter predčasno pot v slačilnico. Koprčani, ki članom navijaške skupine Tifozi, ki so hoteli spodbujati ekipo, niso dovolili na vstopa na stadion, so imeli pred nadaljevanjem odlično izhodišče.

TRUD HALOŽANOV BREZ UČINKA
Drugi polčas se je začel s priložnostjo Jake Štromajerja, na nasprotni strani je bil nevaren Lovro Cvek. Gostje so bili ob zaostanku kljub igralcu manj prisiljeni v več tveganja in v 60. minuti so tudi zatresli mrežo, a je bil Ovbokha Agboyi, ki je le nekaj sekund pred tem vstopil v igro, po mnenju sodnikov v prepovedanem položaju.

1koper zavrc gw
Grega Wernig

Gostiteljev napadalne akcije niso kaj prida zanimale, največ energije so vložili v branjenje vodstva, gledalci so ob številčni prednosti zahtevali drugačen pristop. Prostora je bilo dovolj in v 70. minuti je po protinapadu naposled zapretil Cesar Castillo Valencia in izzval nekaj aplavzov živčne publike na Bonifiki. Kmalu zatem je bilo po podaji iz kota vroče tudi v koprskem kazenskem prostoru, ampak Haložani žoge iz bližine niso potisnili v mrežo, v 79. minuti pa se je v izjemni priložnosti znašel Lovro Cvek, a tudi kapetan ni zadel cilja.

Napetost se je stopnjevala. Še zlasti potem, ko Zlatan Muslimović ni unovčil soočenja z Markom Ranilovićem in Zavrč obdržal pri življenju. Varovanca Slavka Matića so si nadvse prizadevali, da bi izid izenačili in se v zadnji minuti rednega dela že veselili, vendar prezgodaj, domači branilci so žogo izbili z golove črte, tudi v petih minutah sodniškega dodatka se izid ni več spremenil.

KOPER - ZAVRČ    1:0 (1:0)
Koper - Stadion Bonifika. 600 gledalcev. Glavni sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana).
Strelec: 1:0 Štulac (38)
KOPER: Tomić, Andrejašič, Jefthon, Datković, Dedić, Biljan (od 94. Batur), Radujko, Horvat (od 59. Valencia), Štulac, Posavac (od 68. Muslimović), Štromajer. Trener: Milan Obradović.
ZAVRČ: Ranilović, Jakšić, Karamatić, Antić, Mužek (od 86. Šalamun), Cvek, Pihler (od 75. Tišma), Dodlek, Kokorović, Miketić (od 59. Agboyi), Matjašić. Trener: Slavko Matić.
Rumeni kartoni: Datković (33), Štromajer (77); Jakšić (24), Antić (37), Karamatić (45), Agboyi (77)
Rdeči karton: Jakšić (36, drugi rumeni).

Značke: koper, zavrč, leo-štulac

Članki iz rubrike