900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.05.2016 20:12:03

Maribor doma klonil proti Gorici in vzbudil še več vprašanj (foto)

Drago Wernig - Taka
Morda dvoboj ni bil med pomembnejšimi. Marsikdo bi rekel, da ni odločal o ničemer, toda domači poraz proti Gorici je vseeno vsaj malce zrel za alarm.

Zdaj že nekdanji državni prvaki so v Ljudskem vrtu ravno v zaključku sezone pripravili še eno razočaranje. Moštvo iz Nove Gorice je po preobratu prišlo do treh točk in poželo aplavz domačega občinstva. Mariborčani so bili vajeni od leta 2011 serijsko dvigati pokal za naslov državnih prvakov pred številnim občinstvom v Ljudskem vrtu. A tokrat je bilo drugače. Na tekmi, ki ni odločala o ničemer, so se od naslova in sezone poslovili pred skorajda praznimi tribunami in s porazom. 

Približno 2000 gledalcev je v začetni enajsterici videlo nekaj novih obrazov, ki jim je trener Darko Milanič dal priložnost. Nekaterim pomembnim členom je tokrat dal počitek pred sredinim finalom pokala v Kopru, kjer bodo lovili lovoriko in boljše izhodišče pri žrebu kvalifikacij za evropsko ligo.

Začetek tekme ni obetal takšnega razpleta. Domači so hitro prišli do prvega gola. Adis Hodžić, ki je prvič zaigral v začetni enajsterici, je v deveti minuti z desne strani poslal visok predložek v kazenski prostor. Najvišji v skoku je bil Gregor Bajde, ki je z glavo žogo preusmeril v desni kot vrat vratarja Grege Sorčana.

Novogoričani so se hitro pobrali in kmalu izenačili. Dino Martinović je izvedel kot z desne strani, žoga je priletela na glavo Miranu Burgiću, ki jo je natančno poslal v levi spodnji kot.

Po izenačenju se je igra umirila, moštvi sta imeli malo priložnosti. Šele v končnici prvega polčasa je Bajde spet poskrbel za aplavz. Amar Rahmanović je prodiral po desni strani in našel Bajdeta, ki se je takoj odločil za strel z 20 metrov in natančno zadel levi spodnji kot.

Gostje so hitro prišli do akcije za izenačenje. Burgić je s strelom z glavo že premagal Aljaža Cotmana, vendar je Željko Filipović z golove črte žogo odbil v kot. V 44. minuti se je Rifet Kapić odločil za strel z 20 metrov, Cotman je s težavo žogo odbil v polje.

Prva polovica drugega polčasa je ponudila uspavanko, saj so gledalci videli malo akcij pred obema goloma. Za več razburjenja je v 75. minuti poskrbel Jean-Philippe Mendy. Po podaji Marcosa Tavaresa je preigral Tineta Kavčiča in se znašel sam pred Sorčanom, ki pa je njegov strel obranil.

Končnica je povsem pripadla gostom. Za vnovično izenačenje je poskrbel Andrej Kotnik, ki si je žogo priboril na 25 metrih. Odločil se je strel v levi kot, Cotman pa je bil prekratek. Obramba domačih je znova zaspala v izdihljajih tekme. Burgić je v preigravanju našel Amarachija Osujija, ki je neoviran iz bližine premagal Cotmana. Priložnost za izenačenje je zamudil Tavares. Njegov strel z bližine je Sorčan ubranil.

Po koncu tekme so gledalci namenili žvižge domači vrsti in ji dali jasno vedeti, kaj si mislijo o njihovi predstavi na koncu sezone.

Maribor - Gorica 2:3 (2:1) 

Maribor: Stadion v Ljudskem vrtu, gledalcev 2000, sodniki: Obrenović, Praprotnik (oba Ljubljana) in Vidali (Gračišče). 
Strelci: 1:0 Bajde (9.), 1:1 Burgić (14.), 2:1 Bajde (38.), 2:2 Kotnik (82.), 2:3 Osuji (87.). 
Maribor: Cotman, Hodžić, Šme, Šuler, Viler, Rahmanović, Filipović (od 46. Kabha), Ogrinec, Bajde (od 71. Ahmedi), Celar (od 59. Tavares), Mendy. 
Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Kavčič, Škarabot, Martinović (od 82. Nunić), Kolenc, Kapič, Nagode (od 65. Osuji), Burgič, Arčon (od 75. Kotnik). 
Rumena kartona: Bajde; Osuji. 
Rdeči karton: /. 
Galerija

Članki iz rubrike