evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 09.06.2016 18:49:57

Rudar: Kdo bo glavni, Škarja ali stavničar Vargas?

vszi
V velenjskem prvoligašu so se zgodili kadrovski premiki.

Tako kot je bilo pričakovati, je skupščina velenjskega prvoligaša postregla z nekaj spremembami. Tudi na vrhu piramide, Mitja Kamenik je namreč odstopil. "Premogovnik Velenje, kjer sem zaposlen, finančno ne more več pomagati, zato se ne vidim več na čelu kluba. A mu bom še naprej na voljo kot član UO," je povedal zdaj že nekdanji prvi mož knapov, ki ga je nasledil predstavnik mestne občine Gašper Škarja. Novost je tudi ta, da bo klub poslej sodeloval z novoustanovljenim podjetjem Novi Rudar, d. o. o. Direktor je Boris Vargas, o katerem smo v preteklosti že poročali. V Beogradu je vrsto let vodil družbo Atlantik Company, ki ima koncesijo za organiziranje iger na srečo ter športnih stav in ravno to pri marsikom vzbuja slabe občutke ...


Toda vodilni možje Rudarja zagotavljajo, da bodo še naprej delovali transparentno, v sporočilu za javnost so med drugim zapisali: "Na skupščini je bil sprejet predlog sprememb statuta kluba, ki zdaj dopušča uvedbo spletne klubske trgovine, istočasno se je statut v nekaterih določbah uskladil z veljavno zakonodajo. NK Rudar Velenje bo, kljub nekaterim medijskim zapisom in namigovanjem, tudi v prihodnje deloval v skladu z Zakonom o društvih, po katerem je najvišji organ kluba skupščina, upravni odbor pa operativno vodi delovanje kluba. Predstavljeno je bilo sodelovanje z novimi partnerji oziroma podjetjem Novi Rudar, d. o. o., ki je povsem transparentno, z jasno opredeljenimi obveznostmi obeh pogodbenih strank in v nobenem primeru ne posega v s statutom določenih pristojnosti organov kluba.
Imenovan je bil nov upravni odbor kluba, saj je zaradi prevzema novih službenih obveznosti odstopno izjavo podal dozdajšnji predsednik Mitja Kamenik, ki je uspešno vodil klub v preteklem letu. Za novega predsednika je bil izvoljen Gašper Škarja, dosedanji član upravnega odbora. Nov upravni odbor bo tudi v bodoče sestavljen iz predstavnikov sponzorjev, lokalne skupnosti in zainteresirane javnosti.
Vodstvo kluba si bo prizadevalo, da bi NK Rudar Velenje ostal stabilen prvoligaš, ki bo izpolnjeval vse kriterije za pridobitev tekmovalne licence NZS. Vizija kluba je delo z mladimi domačimi igralci, zato bomo veliko pozornosti namenili delovanju nogometne šole, ki mora postati temelj nadaljnjega razvoja. Z dobrim delom želimo k sodelovanju pritegniti tudi nove sponzorje, ki bodo želeli biti del uspešnega lokalnega projekta. Proračun in jedro članske ekipe za naslednjo sezono sta sestavljena, tako da bo klub lahko normalno začel priprave."

Članki iz rubrike