Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
0 19.06.2016 22:18:49

Vanoli: V kratkem tudi novinci

Arsen Perić
Nogometaši Olimpije so zaključili z višinskimi pripravami na Rogli. Zmaji so v minulem tednu trdo delali in se pripravljali na novo sezono, v kateri želijo še nadgraditi uspehe iz minulega obdobja.

Zaradi poškodb sta priprave izpustila Nemanja Mitrović in Nik Kapun, soigralcem pa so se na Rogli nekoliko kasneje pridružili tudi nogometaši, ki so si po končani klubski sezoni nadeli reprezentančne drese – Julius Wobay, Nejc Vidmar, Miha Zajc in Rok Kronaveter, slednji je zaradi lažje poškodbe kolena na pripravah vadil po individualnem programu.
Črto pod priprave je potegnil trener zeleno-belih Rodolfo Vanoli: "S pristopom in delovno vnemo fantov sem zelo zadovoljen, priprave so potekale po začrtanem programu. Uprava kluba se trudi, da se nam v kratkem priključijo tudi novinci in mislim, da bomo že kmalu trenirali v še številčnejši zasedbi."


Zadnji dan priprav so nogometaši Olimpije odigrali še trening tekmo z ekipo Promo team in po 60-ih minutah (tekma je bila krajša, polčasa sta bila dolga po 30 minut) slavili s 4:0. Vsi zadetki so padli v prvem polčasu, zadetke pa so dosegli Luka Gajić, ki je bil natančen dvakrat, Jakob Novak in Martin Michel Mimoun. Zmaji so zaigrali v postavi: Šeliga; Ćoralić, Zarifović, Delamea Mlinar; Klinar, Bajrić, Matić, Mimoun, Krefl; Novak, Gajić. V nadaljevanju so priložnost dobili še Vodišek, Tijanić, Jurčević, Vukčević in Omerović. "Mladi so prihodnost Olimpije, odigrali so dobro srečanje. Letos nas čakajo evropske preizkušnje ter boj za obe domači lovoriki, zato bomo potrebovali veliko število nogometašev, ki bodo sposobni igrati na visokem nivoju. Skupaj s predsednikom Milanom Mandarićem in športnim direktorjem Nenadom Protego bomo dodali še nekaj kvalitetnih nogometašev, da bo ekipa pripravljena za dolgo sezono, v kateri bomo storili vse, da spišemo nove uspehe Olimpije," pred nadaljevanjem priprav na novo sezono razmišlja strateg Olimpije.

Ekipa se bo v ponedeljek zbrala na treningu v Ljubljani, ob 12. uri pa bo v Nyonu na sporedu žreb parov kvalifikacij za ligo prvakov, na katerem bodo zmaji dobili svojega nasprotnika v drugem predkrogu. "Vsi treningi, priprave, vse naše misli so usmerjene na 12. oziroma 13. julij in prvo evropsko preizkušnjo. V Evropi niti približno ne želimo samo sodelovati, želimo se pokazati kot resna in konkurenčna ekipa ter napredovati v naslednji krog kvalifikacij," je odločno zaključil 53-letni italijanski strokovnjak.

Značke: olimpija, vanoli

Članki iz rubrike