nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 30.06.2016 08:53:22

V Areni Petrol se obeta prava poslastica

V Celju se obeta prava nogometna poslastica. Nogometaši škotskega velikana Celtica so za poletne priprave izbrali Slovenijo z baznim taborom v Mariboru. V okviru priprav bodo s slovenskimi prvoligaši odigrali tri prijateljska srečanja. Prvo bo že na sporedu drevi, ko bodo aktualni škotski prvaki gostovali v knežjem mestu.

Ekipa severnoirskega trenerja Brendana Rodgersa, ki je letos maja prevzel trenersko delo v slovitem klubu, je v ponedeljek prispela v štajersko prestolnico, kjer bo ostala dva tedna. Čeprav so imeli ob prihodu v Slovenijo nekaj nevšečnosti, pa se v naši državi počutijo dobro in se, sodeč po komentarjih za njihovo klubsko televizijo Celtic TV, že veselijo prve pripravljalne tekme pod taktirko novega trenerja.

Letalo z nogometaši na krovu je zaradi napake pri nalaganju prtljage vzletelo z več kot enourno zamudo, nad Maribor so tako prileteli šele nekaj po 20. uri, torej po koncu obratovanja letališča Edvarda Rusjana, zato je bil pilot prisiljen pristati na zagrebškem letališču. Od Zagreba do njihove začasne baze za trening v Sloveniji so nato potrebovali še dve uri vožnje z avtobusom.

Aktualni škotski prvaki bodo med pripravami v Sloveniji odigrali pripravljalne prijateljske tekme še z graškim Sturmom 3. julija v Merkur Areni, Olimpijo in Mariborom, v Stožicah 6. julija in v Ljudskem vrtu 9. julija. Drevišnja tekma v Areni Petrol v Celju se bo začela ob 19.45.

V minuli sezoni najboljši strelec Celja Matej Podlogar je bil navdušen, da se jim je ponudila takšna priložnost, ko bodo zaigrali proti imenitnim nasprotnikom: "Vsi vemo, kaj nas čaka. Za nas je to super preizkušnja, da tudi na igrišču vidimo, kakšen je nogomet na tistih najvišjih nivojih. Za nekatere bo morda to edina takšna tekma v življenju, drugi bodo morda kdaj prišli do takšnih tekem, zato bo vsak od nas dal maksimum."



Trener celjskega moštva Robert Pevnik je strnil misli po zadnjem treningu pred obračunom s škotskim velikanom: "Spoštujemo vsakega nasprotnika, s katerim smo do sedaj igrali. Ampak Celtic je res nekaj posebnega, eden izmed dveh največjih na Škotskem, če ne kar največji klub, z zares bogato tradicijo, tako da pričakujem lepo srečanje. Verjamem v svoje fante, da se bodo dobro upirali močnejšemu nasprotniku in verjamem, da bodo gledalci uživali. Celtic ima novega trenerja. Brendan Rodgers je šele pred kratkim prevzel vodenje moštva, tako da sva si s pomočnikom Keijem Hoshikawo pogledala nekaj njegovih tekem z Liverpoolom, ki ga je vodil pred tem. Sedaj poznava njegov sistem igre, ampak niti ni toliko pomembno, če bomo čisto točno zadeli njihovo taktiko. Pomembno je, da verjamemo v svoj sistem in da se osredotočimo na našo igro."

"Čudovito je. Vsi smo se že namestili, zadovoljen sem z delom, ki smo ga opravili v zadnjih nekaj dneh, vreme je super in hotel je zelo lep, vse se je začelo odlično. Vedno je prisoten faktor udobja, sprememba okolja pa je lahko le dobrodošla. Bistvo priprav pa je vedno v trdem delu, nam članom strokovnega štaba ponuja idealno priložnost za uveljavitev naših zamisli skozi odnos na terenu, prav tako pa je pomemben del tudi druženje zunaj igrišča, skozi katero se dejansko gradijo močne vezi v kolektivu. Igralci so prisiljeni eden z drugim preživeti kar nekaj ur vsak dan, tako da dobijo priložnost za pogovor, novi fantje se lahko lažje vključijo, ob pravilno razporejenem času so lahko takšni tabori zelo koristni. Upam, da bomo čas v Sloveniji dobro izkoristili," je dejal 43-letni Rodgers.

Klub v grbu nosi letnico 1888, leto, ko so odigrali prvo tekmo. Velikan s Severa Britanije pa je bil ustanovljen nekaj mesecev pred tem, v novembru 1887. Njihovo zdajšnje domovanje je Celtic Park, ki sprejme dobrih 60.000 gledalcev. Celtic je aktualni prvak, naslov škotskih prvakov pa so Glasgowčani osvojili 47-krat. Sedem naslovov manj od največjih mestnih rivalov Rangers.

Zadnji veliki uspeh Celtica sega v leto 2003, ko so v Sevilli zaigrali v finalu pokala Uefa, a so morali priznat premoč Portu (2:3). V lanski sezoni je Celtic igral v ligi Europa, kjer je končal skupinski del na četrtem mestu, uspešnejši so bili sezono pred tem (2014/15), ko so prišli do šestnajstine finala, a priznali premoč Interju. Da v tej sezoni niso zaigrali v ligi prvakov, pa je v play-offu kvalifikacij poskrbel Maribor in se sam uvrstil v elitno tekmovanje.

Značke: celtic, celje, plts

Članki iz rubrike