stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

lp
lp
0 23.07.2016 14:01:09

Nekdanji soigralec Matea Kovačića in Marka Pjace k Olimpiji

www.alesfevzer.com
Olimpija se je poslovila od evropskih pokalov, zdaj dograjuje ekip za ubranitev naslova državnih prvakov. Novo okrepitev je našla v domačem dvorišču - v ligi, ki jo je pred dvema mesecema osvojila.

Hrvaški nogometaš Danijel Miškić je v poldrugem letu igranja za Celje postal eden najboljših veznih igralcev slovenskega prvenstva, zato je bilo bolj ali manj jasno, da bo ob številnih ponudbah težko dlje časa ostal v knežjem mestu.

Bitko za nadarjenega 22-letnega Zagrebčana, ki je bil kapetan kadetske ekipe Dinama in takrat soigralec Metea Kovačića (danes v Realu), v mlajših reprezentančnih selekcijah pa je nastopal v družbi vročega Marka Pjace (danes v Juventusu), je naposled dobila Olimpija, ki je ob poškodovanemu Roku Kronavetru krvavo potrebovala novega igralca na sredini igrišča.

miskic kronaveter af
www.alesfevzer.com


KRAJ ROJSTVA: NOVO MESTO (SLOVENIJA)
Danijela, zanimivo, s Slovenijo veže še pomembnejša vez, kot je trenutno igranje v slovenski ligi. Fant se je namreč 11. oktorbra leta 1993 rodil v Novem mestu. "Starši so krenili iz Avstrije, kjer so prej živeli, proti Zagrebu. Ker so imeli na poti prometno nesrečo, so mamo Kato v visoki nosečnosti prepeljali v novomeško bolnišnico kjer me je mesec dni pred roko rodila. Ni bilo nikakršnih komplikacij," je pred enim letom v pogovoru za enega od hrvaških medijev povedal Miškić.

Prav takrat, pol leta po njegovem prihodu v Celje, ko je v spomladanskem delu sezone dosegel sedem zadetkov in veljal za pravo odkritje ter bržčas najboljšega vezista lige, so se Hrvati spraševali, kako to, da ne igra v domači ligi. "Igral bi edino za Dinamo ali Rijeko, še raje pa bi kariero nadaljeval v tujini. Reprezentanca? Vem, da je v zvezni vrsti Hrvaške velika konkurenca. Imam možnost igrati tudi za Slovenijo, ampak v mojem srcu je Hrvaška," je še povedal.

Odslej bo nosil dres Olimpije in bo še bolj na očeh. Kot vse kaže je včeraj odigral zadnjo tekmo v celjskem dresu.

Članki iz rubrike