Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 24.07.2016 20:40:20

Krško še drugič do točke, Domžale na West Ham neporažene

Arsen Perić
Odigrana je bila predzadnja tekma drugega kroga nogometnega prvenstva, Krško in Domžale sta se razšla brez zmagovalca (1:1).

Domžalčani so med tednom dosegli lep evropski uspeh in si priigrali dvoboj v kvalifikacijah za ligo Europa z uglednim West Hamom. A pred domžalskim evropskim spektaklom na ljubljanskem stadionu Stožice so morali Domžalčani opraviti še domače obveznosti, čakal pa jih je dvoboj v Krškem. Na papirju so bili favoriti gostje, toda tudi domači so po dobrem startu in točki v Velenju želeli nadaljevati v tem slogu.

Prvi nevarnejši strel so v Krškem sprožili gostje, a je strel Slobodana Vuka v sedmi minuti domači vratar Marko Zalokar ubranil. Nato so bili na potezi Krčani, v 17. minuti je Filip Dangubić lepo našel Davida Bučarja, ki je močno streljal, gostujoči vratar Adnan Golubović pa je žogo odbil v kot.

V naslednjem napadu pa so domači povedli. Dangubić je z lepo in natančno podajo našel Bučarja, na katerega je domžalska obramba pozabila, njegov strel proti daljši vratnici pa je bil dovolj natančen, da je žoga ob vratarju Domžal končala v mreži.

Domžale so bile blizu izenačenju v 34. minuti, podaja Marka Alvirja je bila zelo natančna, vendar je bila izvedba Vuka pred vrati slabša: z glavo je s kakšnih osmih metrov meril prek gola. Podobno je bilo že v sodnikovem dodatku prvega dela, po protinapadu je Juninho spet natančno podal, Vuk je tokrat žogo sprejel na kakšnih 20 metrih in silovito udaril, vratar Krškega pa je žogo s težavami odbil v kot.

V nadaljevanju so Domžalčani iskali izenačenje, pritiskali, a so se Krčani dobro branili. Poskusi Juninha, Jureta Balkovca in Vuka niso bili uspešni.

Vse do 68. minute, ko je po predložku Matije Široka v kazenskem prostoru z roko igral domači nogometaš Luka Pavič. Sodnik Slavko Vinčić je dosodil najstrožjo kazen, ki jo je z natančnim strelom izkoristil Vuk ter poskrbel za izenačenje.

Gol je dal krila gostom, ki so za nekaj minut povsem stisnili domače. Najbližje vsem trem točkam so bili v 78. minuti, ko je gostujoča ekipa izpeljala lepo akcijo, Balkovec je podal pred vrata, domači vratar je bil že premagan, toda žoge Gaber Dobrovoljc z nekaj metrov ob vratnici ni znal potisniti v prazno mrežo, ampak jo je brcnil čez prečko.

Dve priložnosti so imeli do konca še gostje, a ni bilo več prave nevarnosti za domače, ki pa so imeli resnejši poskus še v 87. minuti, ko je streljal Ranko Moravac, a je bil vratar Golubović zbran. Krčani so tako prišli do druge točke v sezoni, Domžalčani pa s štirimi začasno ostali na drugem mestu za Olimpijo.

Nogometaši Krškega bodo v 3. krogu gostovali pri Olimpiji v ponedeljek, 1. avgusta, že dan prej pa bo v Domžalah gostoval Maribor.

KRŠKO - DOMŽALE 1:1 (1:0)
Krško - Stadion Matije Gubca, gledalcev 1000, sodniki: Vinčić (Maribor), Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah), Klančnik (Slovenj Gradec).
Strelca: 1:0 Bučar (22), 1:1 Vuk (68, 11-m).
KRŠKO: Zalokar, Kramarič, Jurečič, Dangubić, Čeh (od 63. Moravac), Bučar (od 89. Špiler), Dušak, Vuklišević, Drnovšek, Pavič (od 74. Vokić), Šturm. Trener: Tomaž Petrovič.
DOMŽALE: Golubović, Vetrih, Volarič (od 70. Bratanovič), Juninho, Vuk, Žužek (od 58. Dobrovoljc), Repas (od 46. Črnic), Širok, Blažič, Balkovec, Alvir. Trener: Luka Elsner.
Rumeni karton: Vokić, Dangubić; Alvir.
Rdeč karton: -

krsko domzale 2 ap
Arsen Perić

Članki iz rubrike