sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 05.08.2016 11:13:13

Mandarić v bran trenerju Olimpije: Vanoli si zasluži priložnost

Nikola Miljković
Pred prvim večnim derbijem v novi sezoni je Milan Mandarić stopil v bran trenerju Olimpije Rodolfo Vanoliju.

V dobrem letu dni, kolikor domuje in službuje v Ljubljani, je Milan Mandarić najel že tri različne trenerje. Svojo pustolovščino v Olimpiji je začel z Marijanom Pušnikom na klopi, Korošca je po nekaj mesecih odpustil, čeprav so zeleno-beli v tistem trenutku vodili na lestvici. Naslednji je na vrsto prišel Marko Nikolić, ki je podpisal dolgoročno pogodbo, a tudi on odšel po nekaj mesecih. Za Srba je bila usodna razvpita afera "idiot črni".

Ko je zmajem v boju za naslov prvaka voda že pošteno drla v grlo, je Mandarić vse stavil na Rodolfa Vanolija in zadel "sedmico". Italijan ga je tedaj prepričal z obljubo, da ve, kako priti do naslova prvaka, ker mu je to dejansko uspelo, je za nagrado dobil novo pogodbo. No, toda navijači ne delijo Mandarićevega zaupanja v Vanolija, čeprav si prvi mož Olimpije želi, da bi do nekdanjega trenerja Kopra bili bolj potrpežljivi. 

"Človek se trudi in ima veliko željo po zmagi. Če smo pošteni: poglejte njegove rezultate od prihoda. Pomagal je, da smo osvojili prvo mesto v zelo zelo težki in kritični situaciji. Na žalost smo izpadli iz Evrope, toda bili smo brez štirih glavnih igralcev. Mislim, da ni treba iskati razlogov, izpadli smo iz Evrope, a trenerja ne moremo kriviti za to. V prvenstvu smo osvojili devet točk, od tega ne moreš biti boljši, in mislim, da bi se mu morala dati priložnost. Upam, da se bo občinstvo 'prelomilo' na drugo stran in mu dalo priložnost. Najlažje je nekoga poskušati zavrniti in ga ne sprejeti. Toda to nam ne pomaga, moramo biti skupaj, gledati pozitivne stvari, da se borimo skupaj. Pri tem morajo sodelovati občinstvo, igralci na zelenici in ob njej, vse to je edini način, da uspemo do konca sezone, da pridemo do začrtanega cilja in da v drugem letu osvojimo prvenstvo ter se utrdimo v prvi ligi kot šampioni in se bolje pripravimo za Evropo za naslednje leto. To lahko storimo le v primeru, da držimo skupaj in smo vsi pozitivni. Da pa bi zdaj iskali razloge za to, da bi odpustili trenerja ... To bi bilo z naše strani zelo negativno in mislim, da tega ne bi smeli početi. Moramo biti pozitivni in iti pozitivno naprej vsi skupaj," je v pogovoru za 24ur navijače k večji potrpežljivosti pozval Milan Mandarić.

vanoli af
alesfevzer.com

Članki iz rubrike