Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
0 14.08.2016 12:39:51

Milanič: Takšna tekma se redko zgodi

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so v mestu vrtnic ostali praznih rok, zdaj so misli že preusmerili k prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Gabali, ki bo v četrtek v Bakuju.

"Razlog za neuspeh je v tem, da smo veliko naredili v napadu, a tega nismo izkoristili. Predvsem v prvem polčasu, ko smo imeli popolno prevlado," je po dvoboju v Novi Gorici povedal Darko Milanič. Potem ko so vijoličasti po slabi uri igre z izjemnim golom Gregorja Bajdeta izničili zaostanek, je prevladovalo mnenje, da bo zasedba iz Ljudskega vrta le še stopnjevala ritem in si v končnici zagotovila ves izkupiček. "Bajde je res zabil lep gol. Prepričan sem bil, da bo spremenil potek dogodkov, a se to ni zgodilo... Nasploh se takšna tekma redko zgodi. Spremljali smo nenavadno dogajanje, ko se ne morem otresti občutka, da bi morali v začetnem delu odpeljati tekmo v drugo smer. Potem se je z dobljenim golom obrnilo v drugo smer, domači nogometaši so še bolj zaprli in je bilo težje najti pot do njihovih vrat. Imeli smo prevlado, gostitelji pa so iz osamljenih napadov zadeli dvakrat," je pristavil primorski strokovnjak.

Mariborčani so se bili prisiljeni v slovenskem Las Vegasu sprijazniti s prvim porazom v tej sezoni. "Po odlični seriji se zgodi takšna tekma. Ne sme pa vplivati na nadaljnji potek. Čas za poraz nikdar ni pravšnji, toda iz tega ne bomo delali tragedije. Zdaj bomo takoj preusmerili misli k naslednjemu evropskem izzivu. To tekmo seveda moramo analizirati. Zaradi poteka smo se znašli v težavah, ki nastopijo za mnoge ekipe, ko se igra proti strnjeni obrambi. Zato potrebujemo večjo konkretnost v napadu, tudi agresivnost. Zavedamo se, kaj je treba storiti, zdaj se usmerjamo h gostovanju v Azerbajdžanu." 



Tekma z Gabalo bo v azerbajdžanski prestolnici, pod Kalvarijo o nasprotniku kakopak zbirajo vse potrebne informacije. »V Bakuju je velika vročina, z visoko vlago. Treba bo aktivirati vse moči. Tekmeci so disciplinirani v fazi branjenja, dobijo malo zadetkov in se ne odpirajo. Gabalo smo si ogledali v živo, imamo dovolj informacij in zdaj sledijo temeljite priprave," pravi nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste.

Članki iz rubrike