sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
0 20.08.2016 16:47:27

Domžale - Olimpija: Pravi trenutek za veliki skalp?

Antonio Mance
Nikola Miljković
Ob 20.15 se bo v Domžalah začel derbi PLTS med Domžalami in Olimpijo. Tako vročega derbija Ljubljanske kotline, kot se obeta nocoj, ni bilo že zelo dolgo, zato gre pričakovati, da bo tribuna v Športnem parku polna.

Nekateri so prepričani, da ga sploh še ni bilo. V vsakem primeru pa se obeta poslastica, ki bo na tribune gotovo privabila veliko gledalcev, stadion ob Kamniški Bistrici bi moral biti poln. Domžalčani dvoboj nadvse samozavestni pričakujejo na krilih zelo dobrih predstav v uvodnem delu sezone, zmaji so po porazu z Rudarjem ranjeni.

Domžalčani so po petih odigranih krogih edina ekipa na slovenskem prvoligaškem prizorišču, ki še ni okusila grenkobe poraza, Luka Elsner in njegovi varovanci uživajo ob pogledu z vrha lestvice.

In pohvalah, ki so si jih prislužili zaradi všečnih predstav tako v prvenstvu kot v kvalifikacijah za ligo Europa, stanje duha ob Kamniški Bistrici pa je temu primerno. Težko bi bilo boljše, dvoboj z Olimpijo prihaja v pravem trenutku. V pravem trenutku za velik skalp, sicer pa gre vsekakor za dvoboj, ki bi lahko v precejšnji meri odredil nadaljnji potek prvenstva.

"Ozračje v ekipi in klubu nasploh je zelo pozitivno. Trener je sestavil zelo dobro ekipo, dihamo kot eden, v vsakem trenutku smo eden drugemu pripravljeni pomagati. Vse je okej," je aktualni utrip v domžalskem prvoligašu potrdil Antonio Mance, ki se je dotaknil tudi vloge favorita v tem dvoboju: "Ah, jaz bi jo kljub vsemu namenil oziroma prepustil Olimpiji. Ljubljančani so vendarle prvaki in ekipa številka ena v slovenski prvoligaški druščini. Ampak seveda se bomo po najboljših močeh potrudili, da bi bili uspešni. Danes in v prihodnje."

matic nm
Darijan Matić
Nikola Miljković
Ljubljančani prihajajo z željo, da bi zacelili bolečo rano, ki je posledica poraza z Rudarjem. Tudi ob pomoči Mihe Zajca, ki je okreval po poškodbi stopala, kar je seveda dodaten razlog za optimizem. "V prejšnjih dneh smo do potankosti analizirali igro Domžal, za katere vemo, da so odlična ekipa. Na njihovo agresivno igro se bomo morali odzvati enako. Vemo, kaj moramo storiti, če se želimo vrniti na vodilni položaj. Vzdušje po porazu z Rudarjem ni bilo ravno najboljše, toda z dobrim delom na treningih smo uspeli pozabiti na ta spodrsljaj, tako da z veliko mero optimizma in želje pričakujemo derbi. V vsakem primeru pa je naš cilj – zmaga," je zelo odločen kapetan zeleno-belih Darijan Matić.

Značke: domžale, olimpija, derbi

Članki iz rubrike